Pozdrav svima,
poprilično sam nov u svijetu akvaristike, na forumu sam oko mjesec dana, a od jučer službeno posjedujem akvarij.
Nakon mjesec dana pričanja o akvaristici i kako planiram kupiti akvarij na poklon sam dobio akvarij i potrebnu opremu:
53L akvarij (60x30x30cm)
Filter (340 l/h)
Pumpu zraka (60 l/h)
Grijač (50W)
Jučer sam ga upogonio i krenuo u akvarističke vode, vjerojatno ću imati svakakvih pitanja tako da ovu temu otvaram kao neki osobni kutak gdje ću daviti one iskusnije
Dakle, jučer sam stavio cca 2l JBL Manado substrata i prekrio sam ga sa cca 8l sitnije podloge. Natočena je voda, upogonjen filter i pumpa zraka. Začudio sam se kako mi uopće nema zamućenja, samo balončići na svim staklima.
Pošto je krenuo proces cikliranja, zanima me da li pumpu moram non stop držati upaljenu? Pumpu zraka pretpostavljam da ne trebam.
Danas tokom dana sam skuhao komad drva i planiram ga ubaciti nekada uskoro.
To sam do sada stigao, sada će mi trebati vaši savjeti i pomoć. Planiram saditi bilje, učlanio sam se u sve moguće grupe na facebooku i planiram tamo nabaviti od nekoga. Što se tiče riba, njih sam danas tražio po netu i gledao što bi sve mogao i što mi se sviđa, međutim kako sam ja početnik zanima me kakvu kombinaciju bi mi preporučili, sa čime da krenem, pošto ja nemam pojma o tome i ne znam koja riba ide sa kojom, kakvo bilje ne smije sa kojim ribama. Osim toga, ne mogu bilo koju ribu pošto je akvarij manji. Dakle, koja je vaša preporuka, za koju ribu je ovaj akvarij idealan? Od onoga što sam gledao, za oko mi je zapeo Red-tail shark, on mi je totalno super ali čitam da je agresivan, da smije samo jedan. Kada bih stavio njega jednog, što bi moglo sa njime unutra?
Eto, toliko za sada, vjerojatno ću visiti ovdje često i postavljati vam pitanja tako da se tipkamo.
Za kraj jedna slika, tako da za godinu dana mogu viditi napredak