Srpanj 19, 2025, 02:07:56 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Juwel duolux konverzija na T5 lampe  (Posjeta: 2112 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Monstrum

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Juwel duolux konverzija na T5 lampe
« u: Svibanj 26, 2015, 12:12:57 poslijepodne »
... Rekoh da olakšam nekome posao pa ću prikazati kako sam napravio konverziju Juwelovog duolux poklopca s T8 na T5 ...

... zašto? ... više svjetla, kvalitetnije svjetlo, dugotrajnost T5 lampi, veći raspon biljaka na izbor i još dosta toga ...

... kako? ... jedno popodne pripreme, jedno prijepodne posla, punac i ja i 6 litara piva ...

... priprema ...
... za konverziju je dovoljno uzeti u nekom pet shopu grla za T5 i nabaviti prigušnicu za T5 2x28W, iako je najpopularnija mala T5 lampa ona od 540mm i 24W, juwelov slot za T8 je u originalu 590mm, a postoje i T5 590mm lampe i one savršeno pristaju u već napravljena mjesta na poklopcu ... od alata vam treba skalpel, škare, permanentni marker, komad neke elastične plastike, šporet, šrafciger i dobra volja (slika 1)

... prvo i osnovno morate skinuti silikonirani poklopčić na poklopcu, jednostavno ga odvojite prstima i povucite polako prema gore ...

... grla za T5 i T8 se razlikuju, kako je T8 grlo veće, tako je i rupa za T8 veća i morate ju smanjiti (slika 2)...

došao sam na ideju da napravim plastične hvatače za T5 grlo koji će potpuno zatvoriti i zabrtviti otvor na poklopcu (slika 3)

... u kauflandu je bila neka kutijica za holšarafe i tiple s plastičnim poklopcem, vrlo čvrsta i elastična plastika, podložna rezanju, paljenju itd. ... izmjerite veličinu rupe i sukladno tome napravite plastične pločice koje će potpuno zatvoriti rupu na poklopcu (slika 4)

... nakon toga permanentnim markerom s druge strane ocrtajte rubove rupe preko koje granice ne smijete ići jer će te kroz tu rupu ugurati T5 grlo koje će morati "kliknuti" sa svojim hvatačima direktno na rupu ... upalite šporet, ugrijete skalpel i izdubite rupu u sredini veličine koja odgovara novim T5 grlima (slika 5)

... probajte štima li vam hvatač s grlom (slika 6)

...

... odvojite žice sa stare prigušnice, spojite žice prvo na grla i onda stavite grla sljedećim redosljedom ... znači prvo ide grlo s vanjske strane poklopca, plastični hvatač s unutarnje, kada ga stavite on bi trebao kliknuti u utor koji ste prije izdubili skalpelom (slika 7)

... grlo ima svoj komad spužve koja kada klikne i spoji se sa plastičnim hvatačem zabrtvi spoj, ja evo već 4 dana pratim nema nigdje ni kapi kondenzata ili vode ...

... pospajajte žice na prigušnicu i to je to (slika 8 i slika 9) ...

... juwelovi reflektori isto mogu ići na lampe (slika 10), doduše malo je tijesno no stanu ...
"When I die bury me upside down, so the world can kiss my ass."

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Odg: Juwel duolux konverzija na T5 lampe
« Odgovori #1 u: Svibanj 26, 2015, 15:47:41 poslijepodne »
Savjet: uploadaj slike na forum, da ovaj guide ne postane beskorisan za pola godine...

Offline Monstrum

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: Juwel duolux konverzija na T5 lampe
« Odgovori #2 u: Svibanj 26, 2015, 20:46:56 poslijepodne »
Savjet: uploadaj slike na forum, da ovaj guide ne postane beskorisan za pola godine...

hoću garant samo da mi net proradi, ono sam danas s pauze na poslu ... gamad iz iskona ne znaju valjd nać adresu 3 tjedna za doć mamicu im je..em ak ne dođu sutra raskidam ugovor
"When I die bury me upside down, so the world can kiss my ass."