S obzirom da sam pisao na mob pa isprika ako ima grešaka ali ne mogu odoliti izazovu,
naime taj izazov ima ime a zove se licemjerstvo-zašto?
j
a sam pitao ,gdje,kako i dalje nisi dao odgovor.
Kemika za kemikalije, ali prodaje samo na kile i pravnim osobama 
Naravno i još treba napisati za koje pravne osobe!
dakle ovdjej e evidentno da se krše mnoga pravila kako struke,tako i zaštite potošača,konzumenta i na kraju samog korisnika koji je dobio pojašnjenje od osobe koja(se poziva na struku) bez imena i prezimena i širokoj masi nudi mogućnost u vidu rješenja problema po jeftinijoj opciji,ali čovjek nema iza sebe garanciju ako ne daj bože krene nešto po zlu po njegovog ljubimca za ljude manja šteta ali za za korisnika doći će do pitanja ;
Gdje ste to kupili?
Tko vam je to prodao?
Na čiju preporuku ste sredstvo koristili ?
Na osnovu čega je pušten preparat ili kemijsko sredstvo u ovom slučaju u promet osobama koje nisu ovlaštene da rukuju sa istima bez deklarirane i službene procedure ovlaštene od strane pravne osobe koja mora stajati iza takvih radnji?
Di to ima za kupiti,ah ne mogu ja isfurat će mi netko koga znam da radi u branši i sl.
Ja na ovom forumu imam Ime i Prezime -Goran Mizerak,
sad postavljam pitanje kada se preporučuju kemijski pripravci ovdje na forumu pod nick imenom,tko će snositi konsekvence na gore navedena pitanja?
Sad je to Željezni sulfat,sutra će se neko dosjetiti pa će koristiti šta ja znam cijanid za dezinfekciju i sl.
a licemjerju nigdje kraja,idemo dalje na ovom forumu kad neko ima problema prvo su savjeti ovo ono nitko ne pita što je unutra,zašto je unutra nego ,ovak,onak i kaj bućkuriš i ode akvarista...jer pričamo o molekulama umjesto o biologiji ,geologiji i kemiji osnovnoj vezanoj za ovo područje,kako stvarno riješiti problem i zašto je nastao?
I što sad nekom se (kaže meni u ovom slučaju) povrijedio ego ? ne nije meni nego toj osobi smeta moje prisustvo i uspješnost mene i moje firme na ovom području,ljudi to prepoznaju jer malo ih se opeklo od mene i mojih preporuka, što ja znam nitko,ali od "stručnih" savjeta ovdje o kremama i ph faktoru nitko se nije pomogao.
No da nekom opako mrsim račune što me pitao Renta koji mi je interes da moj-naš interes je da budemo kao što već i dugo jesmo uspješni,kvalitetni i dobro namjerni-tržište je to prepoznalo !
Kome smeta ,a uvijek malima jer bi svi po babi i po stričevima,a foleri neka plaćaju

Bit će ovo dugo štivo.....
Kad pričamo o trgovcima,sad ja pitam jesu li i veterinari trgovci?-jesu naravno?
Pa kako ovaj vid struke ne prepoznaje tj. ne zna ili zna jako malo o nutricionizmu?
Ali jako dobro prepoznaje rabate i odgode plaćanja!

a tako kategorizira preporuku robe koju prodaje!-dakle pustimo priče o trgovcima,pa na kraju svi su ovdje trgovci samo se ne vidi jasna namjera,ali se vidi i netko kome smetam sad to otkriva!
To ste vi tražili gospodo ne ja
Kako jedan veterinar koji je na lošem glasu sve rješava i proljeve i ukočenja,kolike,temperature-sve inekcija (sedativ)

znate kak ga-ju zovu Mr. inekcija

Jel to struka,jel mogu pričati o ovome naravno da mogu(shih-tzu) osobno iskustvo i znate zašto sam u pravu,jer odem po drugo mišljenje (pas je imao proljev(kolike)-a koka dijagnosticirala oštećenje kičme

Pa gle ovo odem na vet .faks a tamo moj šogor stručnjak do Beča i natrag (profesor,docent i šta ti ja znam koje sve titule nema-ali sve NIKAD OKALJANE ;)u oftamologiji,kirurgija specijalizirana kralježnica i glava

Tko je on,pa svi znaju,samo je jedna takva osoba u Hrvatskoj,bez skromnosti,oni koji imaju veze sa strukom znaju

Drugi dan šogi ustanovi da je pas ok, da su samo kolike u igri,a naš Lux ili Luka od milja malte već trebao po invalidska kolica.
Dakle super struka-trgovac,dakle kukolja ima u svim porama društva

Pa tako kategorizira preporuku robe koju prodaje!-dakle pustimo priče o trgovcima,pa na kraju svi su ovdje trgovci samo se ne vidi jasna namjera,ali se vidi i netko kome smetam sad to otkriva!
To ste vi tražili gospodo ne ja.
Onda odemo u drugu branšu,a di me nađe

strojari

Zastupnik za huskvarnu! moj omiljeni garden alat oduvijek

,idem ja kupit kosilicu,moja riknula getriba 8 godina,Honda motor radi ko i prvog dana,ali noge ne slušaju

pa reko 2000 soma popravak,reko za 5 somića upiknem novu ,a getribu ću na ovoj popraviti kad budem imao vremena...I tako ja panjevima sve ispričam i kažem koji model i dođem po nju za tjedan dana....
I sad ide priča,a ja sa ženom (svjedok)
Pamti-te imam 8 godina jednu kosilicu,sve znaju

A da li vama treba baš ovaj model?
recimo imamo ovu sa Brigsovim motorom-povoljnija je,ja panjkoti a u koji ku...ac da skupljam travu(nema košare)..nije slušao...aha,pa dobro dođite da vam objasnim osnove...-ti si dečko lud i pitam ga da li je osim pričanja naučio slušati

Pa da ali ovo je novi model,pa ti si idiot čovječe ovo je kosilica sa hondinim motorom GVC 170(kojeg ima 8 godina i kasnije se ispostavi da znam više od servisera..strašno,ima getribu,kreni stan i varijabilni gas,malč,skupljanje i trava sa strane-di je problem....ok smiri se balavander i stavlja ulje ja tamo platim.
Kad veli mali nakon 5 sati dođite da vam promjenimo ulje ,ja reko jesi ti lud ja ću iz Zagorja tebi furat kosilicu ,a ulje promjenim uz pivu,10 min...
Reko nagnem je (nije to brigs)

iscuri ulje,stavim drugo i pjevaj!
Kad čuješ drugog irvasa nesmijete okretati motor ,zalit će se mašina,ja kuham pogledam mašinu da Japanac nije što pronjenio ali Japanac može samo na bolje..
Pitam ja a kako vi vadite ulje na,kaže na vakum,a ja a slitine ako ih ima...pa nema

Ma ja reko daj čovječe kosilicu i idi u PM.
Odem pogledam mašina ista,pogledam uputstva nutra ljepo piše ulje se mijenja nagne mašina i to je to.
Dakle u ovom slučajun nisu pročitali ono što piše u njihovim uputstvima-struka-današnja

Znaš kad ću više kupiti išta kod njega,bez obzira što znam što trebam-na nigdarjevo..
I tako pustimo se trgovaca u svakoj branši ima kukolja pa tako i u kemijskoj,
da me neće netko uvjeriti kada se plasira nešto na tržište i zna se za što će služiti,da li to prijavite nadležnim tjelima jer smatrate da je kontraproduktivno ili se razmišlja o plaći i poslu

Čast izuzecima i poštenima,ali po stanju nacije veliki broj hoda bez obraza na žalost,a Hrvatska je samo ogledalo ovakvih nepoćudnosti jer bi se svi sa svime bavili i bili najpametniji...a ne ide
Dakle da ne prićamo zašto krava ne nosi gaće,ajmo pričati o
Biotopu,geologiji(kakav dekor da kakav ne),kemiji,da ali o štetnosti pojedinih komponenti na biotop,a ne o molekularnoj fizici i kako prevariti sustav,prehrani(nutricionizmu),kako pravilno i adekvatno hraniti ribe i sl.
To je bit akvaristike,a ne koji ion koliko drži,pa kak ti znaš koliko drži ako ga nemaš sa čime izmjeriti??
Dakle gospodo(kemičari) ako želite pričati o kemiji onda vas molim da objasnite u JBL-u njihovim kemičarima zašto varaju akvariste,ako vi smatrate da ih varaju.
A ja ću po 500-ti put ponoviti JBL ima vrhunske proizvode,JBL radi u interesu akvaristike (naravno i osobne) jer samo budala radi badava!
JBL ima stručnjake na svim poljima,ima više proizvoda od svih konkurenata zajedno nu branši,inovativni su ,kvalitetni i dobro namjerni.
Da ja stojim iza toga jer u 10 godina nema proizvoda kojeg nisam isprobao i da ne znam kakav je.
Osim igračaka to ostavljam Kinezima(brodovi i avioni

) ne znam što im to treba ali dobro....ima nas svakakvih
Ne uzimam ono što znam da je kod drugog bolje i u čemu je specijalizant SICCE -pumpe-za akvaristiku NO1 na svijetu-ajde pobij tvrdnju
sa druge strane da li znate tko je patentirao prvi lijek za Ichthyophthirius multifiliis ???
Pa JBL,a svi lupaju po Tetri,peri ,žderi (osim Sera-OK -ali je nema...nema je više,ali JBL ima
Šatro se traži Bactopur direct (nema ga kod nas) ,a za JBL FURANOL nitko nije čuo na forumu

Malo prozirno to sve,ali prije ili kasnije sve bude jasnije i sljepci progledaju,ako je žena dobra

Na kraju krajeva zašto je Toyota korola najprodavaniji model na svijetu,a kod nas Golf?
Zašto ja samo vozim Japance?
Zato je su dobri,kvalitetni,dosljedni ,trajni ne idu po servisima osim na žalost onih 30% dijelova koji moraju biti Evropski radi cijene(carine)....
da je tome tako uvijek sam bio alergičan kad mi kažu PRVA UGRADNJA djela -odmah znam da nema veze sa Japanom,pa tako u 12 godina sa svojom Toyotom servisa još vidio nisam(samo redovni,ulje i kočnice),ali zato od prošle godine 11 mj. kočnice uzeom (PRVU UGRADNJU ATF -Njemačke) i što cijuće mi ovih dana nešto,neugodno mi je Toyota je bešumna,odem do frenda,gledamo,kad ono buraz pa tebi se pakne odljepile od odloge,tu strši pa struže po disku......
To te ja pitam ATF made in germany,6 mjeseci,pola skinuo pola bacio

To je materijal i to su trgovci koji preporučuju mrak proizvod

Ali što nemaš iskustva imaš struku pa joj vjeruješ,a ovaj ne zna što je jutros jeo...
Zato pustimo se pustih priča i primimo se akvaristike,imam,a valjda i vi nešto radite ili ćemo se do imendana častiti sa mađioničarskim trikovima o zečevima,a trebali bi se baviti AKVARISTIKOM !