Evo, malo sam se vratila...
Mislim da ću do kraja života proklinjati onaj dan kada sam si nabavila prvu betu... jer evo, nije prošlo dugo i morala sam si napuniti nekakvu baricu. Ta akvaristika je bolest.
A kvarijčić je 30x30x35 i u nutra plivaju tri Colomesus asellus, ili amazonski pufer, ali njih nisam mogla uslikati jer su dosta živahni. Mačak voli piti vodu iz akvarija i sve gledam dan kada će ostati bez jezika jer su vrlo znatiželjni i proždrljivi, prave male svinjice. Sad sam im jedan dan stavila kodmadić krte teletine i ubili su se od klope, ali oće jesti i granulice. Zanimljivo je da je prije ovih biljaka u akvariju bio rogolist i to dosta njega, već prvi dan u svega nekoliko sati su ga do kraja isfaširali, od njega nije ostalo ni r, sve su rascapali u komadiće, pa se nadam da im ove biljke neće biti toliko fine.
Sad očekujem kakva će me alga napasti.
I još za gornji dio moram naći nekakve biljke, imam orhideje vande male, ali za sada me ih je strah staviti da mi ne krepaju s obzirom da to nije baš jeftina biljka i nije im lagano pogoditi savršeno stanište, ali u prirodi rastu na drvu pa bi im trebalo biti dobro s obzirom da je ispod topla voda koja isparava- kao i u njihovoj domovini.
Za sada je jedan mali phalenopsis i ne znam kak se ovo drugo zove...
Ak vam pada na pamet još nekaj, slobodno preporučite.