Ako misliš na prvu sliku, gdje se vide žabice i listići lotusa- to nije jezerce, to je kaca gdje su lotosi i da- nije ni bistro ni čisto ali ni ne treba biti.
Skimer neću nabavljati sigurno za jezerce. Nema smeća na površini.tu i tamo kakva pjenica od slapa, kukac koji brzo bude pojeden i bilje koje viri iz vode.
Jasno, kada dođe jesen i vrba pusti lišće, onda će biti smeća, ali kupiti ću ga koliko mi se bude dalo s mrežicom. Inače je pumpa toliko jaka, da osim plivajućeg bilja- povuče sve na sebe. Npr. rogolist...

pa tako da povuće i svo smeće.
Povuče i male ribice i nije mi jasno kako su preživjele uv lampu????
Zna li netko odgovor? našla sam ih u filteru.
Čini mi se gambuzije.
Razmišljam od čistoće vode, da na dno jezerca ipak stavljam plosnati kamen, lijepše će izgledati a pored ove pumpe i filtera alge izgleda nemaju šanse pa čak ni one po dnu. malo je dno zelenkasto-smečkasto ali to nije zaljepljeno na foliju, to su valjda neki ostaci sveg i svačeg, kad dignem sa dna- pumpa povuče.
Tegle se da, na žalost vide...
Ali nisam dost pametna... malo ću proširiti jezerce još za skroz plitki dio u koji bi te biljke trebale doći, samo ne znam dal da ih sadim ili ostavljam u teglama... stvarno ne znam...
Ma meni je problem kod koića, što navodno kako čitam oni jaaako vole papati bilje, a ja bi voljela i njega imati u jezercu.

A i moram priznati da mi nije lijepo vidjeti relativno "malo" jezero i onda u njemu mrcinu od pol metra.

Nove koiće neću nabavljati, a kada narastu, ako se neću za njih previše vezati- bum ih prodala.
Koja riba bi jela žabe?? a da ne jede druge ribe?
Jučer sam ih sve lijepo skupila ručno u kantu (po mraku -baterijom) i otpeljala dva km dalje u potok. Napokon je bio mir i cijelu noć sam na miru spavala. Za tjedan dana ću morati vjerojatno ponoviti postupak.