Pozdrav.
Danas sam odlućio napraviti DIY CO2 i difuzor.
DIY CO2 je napravljen po masi shema kojih ima ovdje i na netu.
Koristio sam mješavinu raznih prijedloga ovdje.
U veliku tamanu smedju bocu sam stavio 0,5 kg šećer, 1L vode zagrijana na 37 stupnjeva C, 2 žličice Digo Kvasca i žličica sode bikarbone. Manja boca od 0,5 L koja je brojać mjehuurića je 0,5 L boca od kole.
Sve sam pospajao s cjevi od seta za infuziju.
Za difuzor sam koristio špricu od 10 ml i onaj prošireni dio seta za infuziju u kojem se skuplja fiziološka otopina kada kapa infuzija.
Šprici sam izvadio klip presjekao na pola i dio gdje ide igla nakaćio na DIY CO2 sistem. Onaj prošireni dio seta za infuziju sam presjekao isto na pola i nabio ga na špricu koja je spojena na DIY CO2. na proširenom djelu seta za infuziju koji sam nabio na špricu nožem sam proširio rupu da lakše co2 izlazi van.
Video u prilogu, vaše mišljene koliko to sve ima smisla pošto CO2 nije baš prejako raspršen nego izlazi kao veći mjehurić i što učiniti da se taj mjehurić razbije u sitnije mjehuriće ili je ovako u redu?
Na snimci se vidi kontrola CO2 mjehurića setom za infuziju, pojačavanje i smanjivanje broja mjehurića.
PS difuzor je bezveze ovako okaćen do sutra dok ga ne smjestim negdje..ovo je bilo samo za test