Evo mene s još par pitanja.
Ipak sam si naručio LEDice s kompletnom opremom, da si složim vlastitu konfiguraciju s Arduino kontrolerom, mislim da mi je to ipak bolja i dugoročno isplativija opcija od neonki, da ne kažem zabavnija za DIY.

No naravno, dok to sve dođe iz Kine treba sto godina...

Anyway, sad proučavam za opremanje akvarija unutra. Podloga i to. Planiram imati neki lijepi biljni akvarij, pa sam već prekopao forum uzduž i poprijeko u potrazi za nekim jednostavni, a dobrim rješenjem, no vaša iskustva su sva redom drugačija. Sto ljudi sto ćudi, kaže se.

Ugl, razmišljao sam o florabella zemlji + šljunak, ali odgovorili su me vaši postovi o zamućivanju vode kod čupanja biljaka iz mrežica. Sad naginjem na stranu JBL aquabasic plus podloge i nekakvog 1-3 ili 3-5mm šljunka preko nje, pa me zanima jel koliko aquabasisa i šljunka mi treba za 200l akvarij dimenzija 100x40x50? Kažu da je 5l dovoljno za do 200l, ali bojim se da ne bi bilo možda premalo? Isto tako, nemam blage koliko mi šljunka tu treba (i koja je granulacija bolja, 1-3 ili 3-5).
EDIT:
Planiram imati ančiće i/ili kozice, pa me jednako tako zanima koji je šljunak siguran za njih jer koliko sam shvatio vole rovariti.