Srpanj 27, 2025, 12:23:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bebe Crni Molly  (Posjeta: 1878 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Aquaboy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Let's get together and feel alright
Bebe Crni Molly
« u: Veljača 14, 2015, 11:13:27 prijepodne »
Evo prije mjesec dana, možda malo više sam u akvariju na lišću našao 6 malih crnih ribica, tražio sam po akvariju druge, ali samo sam njih našao. Premjestio sam ih u rodilište ono za trudne ribice. Čudno je što nisam primijetio da je crna molly trudna, zašto je samo tako malo ribica? Dali su ih pojele druge dok ja nisam primjetio? Ili je to kao "prva trudnoća" pa se rađa malo? Prije 2 tjedna sam našao 1 malu platy ribicu, samo jednu i stavio je sa ovim malcima. Dali mi se čini da molly ribice brže rastu od ove? Hranim ih svaki dan,  sada molly bebe imaju oko 2 cm i zanima me smijem li ih pustiti u akvarij? Platy beba kao da ne raste! Strah me da ih ove druge ne ozlijede jer je većina muških i stalno se naganjaju.  -?

Offline Aquaboy

• Punopravni član
Odg: Bebe Crni Molly
« Odgovori #1 u: Veljača 14, 2015, 12:05:56 poslijepodne »
Evo slike, ne vidi se dobro ali se vidi odnos veličina riba, akvarij je nastradal prošli tjedan, 70% bilja je uklonjeno zbog rupa na lišću, navodno krivi ancistrusi!

Offline roosy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
  • bolje biti pijan nego star
« Odgovori #2 u: Veljača 14, 2015, 16:04:48 poslijepodne »
poz imam pet zenki molia stare 6 mjeseci prvi mrijest bilo ih je preko 200 kom svi prezivjeli imam dosta rogolista na povrsini tu se skrivaju  to ti je najjednostavnije rjesenje inace ih roditelji oce pojest dok su mali ja imam i skalare i tetre pa im nisu mogli nista od trave

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #3 u: Veljača 14, 2015, 16:17:48 poslijepodne »
Med odrasle ribe ih puštaš kada su dovoljno veliki da ne odraslima u usta. Tako da sa 2cm možeš u akv pustit. Puštaš ih kad budu veći od pol cm do 1cm, ovisi o ribama.
Primjetila sam da platiji rastu sporo, a moliji brže, tako da je vjerojatno to u pitanju.

Ančiji ti sigurno bilje nisu pojeli. To su bili ili puževi ili nedostatak hranjivih tvari ili kombinacija navedenog.

Offline Aquaboy

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 14, 2015, 16:38:30 poslijepodne »
Hvala   ;)