Evo još jednog pitanja: koje testove za vodu kupiti. Imam one trakice od JBL-a (nije da preferiram tog proizvođača, slučajno imam dosta od njih :D ), ali moram priznati da nije baš lako raspoznati boje na toj trakici. Dio je ok, ali jedan dio baš i ne odredim točno. Možda serin test lab. Vidjela sam za oko 170kn. Ili nešto drugo?
Zahvaljujem na povjerenju

no odmah ću ti reći da je to test,ili bilo koji laxmus papir ili trakice kako ih zovemo u 21 st.

samo za okvirne vrijednosti i naravno da kao takvi ne mogu dati detaljne i točne vrijednosti....no ipak se najbolje prodaju jer za malo para dobiješ sve

KRIVO

Dakle testovi u tekućinama tzv. reagensi oni su daleko precizniji,a JBL se stvarno pokazao izrazito točnim.
Što neki kažu da ako je sve OK i već to riješavaš rutinom i samim pogledom na akva,onda ako ti neki parametri i nisu bitni da testovi ti gotovo i ne trebaju,
ali ako nešto radiš ,a ne znaš iz prakse što je problem da li griješiš u nečemu ili ako imaš zahtijevniji biotop gdje PO4 i NO3,pa i Ph mogu prouzročiti velike nevolje,onda ti neki testovi trebaju,imaš li CO2 ,a ne znaš koliko ga treba biti u sistemu,pa zasigurno to treba mjeriti dok se ne nađe ravnoteža u praksi..
jer u protivnom se igraš i u pravilu gubiš dok ne nađeš pravi omjer.....neki na žalost radi toga odustanu ..zauvijek

jer im je neko rekao