Prije 5 dana su mi stigle neke nove biljke pa sam iskoristio priliku da uklonim sve biljke koje mi iz nekog razloga jednostavno nisu uspijevale ili su kontinuirano stagnirale, tako da u akvariju više nema Ludwigie super red, Ludwigie repens rubin, Hygrophile "Araguaia" i Ammanie sp. "Bonsai". Umjesto njih posađene su Althernathera reineckii i Pogostemon erectus, te Lobelia cardinalis small i još poneki pelcer Proserpinace palustris. Ostaje mi i da vidim da li će Lobelia cardinalis small biti manja od ove koju već imam ili ne, ali meni za sada izgledaju sasvim jednako.
Uklanjanjem nekih biljaka sada se otvorio pogled na Hottoniu palustris u stražnjem planu skroz lijevo (bila je tu cijelo vrijeme), a u desni prazni kut sam ubacio Lobeliu cardinalis da vidim kako će se ona tamo snalaziti. Imam još i nekakvu Hydrocotylu, ali nisam je sadio jer ne znam gdje bih uopće s njom. Eventualno umjesto Staurogyne repens na lijevoj ili desnoj strani? A Rotalu sp. "H'Ra" i dalje po malo šišam i sadim.
U jednom periodu sam malo slabije radio izmjene vode pa se odmah osjetilo u obliku pojave nekih algi, ali onda sam se ponovno disciplinirao sa izmjenama vode i usput koju algu "napadnem" sa Easycarbom da malo ubrzam cijeli proces, tako da je već dosta bolje.