Bok
nemam pojma koristiti se tim forumima, skroz sam nova u tome, no eto ribice mi umiru i ne mogu to podnijeti

pa molim pomoć!! nova sam u tome, nedavno je to palo na moju odgovornost sa muža i svekrve jer oni niš ne poduzimaju pa se ja trudim ali kao uzalud jer nemam pojma dali radim ja nešto krivo jer one stalno malo po malo nestaju i umiru.
Našla sam taj upitnik sve ispunila pa eto bilo koja pomoć/savjet je dobro došla. Mene je strah isprobavati na svoju ruku sa nekim dezinficijensima da ne ubijem još i ove preostale... HVALA!!
- 160 litra, 25-26*C, ne znamo parametre, star par godina - ne znaju točno
- ribe stavljene nakon 2 dana
- otprilike svaka 3-4 tjedna, 2/3 vode promjenimo
- usisavamo, no ne sve, svaki put neki drugi dio
- vanjski filter, neznam koji
- ispiranje vodom svakih cca 3 mjeseca
- u filteru keramika, ugljen, šljunak, spužva i vata
- panjevi i kamenje, nema sluzi
- grijač
- pumpa za zrak, mala
- nemamo CO2 sustav
- gnojili smo biljke par puta
- ribe:
* 5 koridorasa, 1 je albino
* 1 cirostratus velika ženka
* 1 gupi endler
* 3 gupija siva, bebe od umrlih mama
* 2 molice narančaste
* 5 platia crvenih
* 11 neonki smeđe i plave
* puuuno kozica
* neke nove bebice vjerojatno gupice
- nabavljene prije par mjeseci iz raznih uzgoja, u različito vrijeme, neonke 4 mjeseca, platie više od pol godine, koridorci vise od godinu
- nema
- 2 puta dnevno hranom nabavljenom od uzgajivača, lističi i diskovi
- neke se nisu primile, i neki listići se sive, inače izvrsno, mahovina raste ko luda
- nema alga
- nismo koristili ništa protiv algi
- plastika i kamenčići, 2+3cm
- par puta DAJANA plant root, u kamenje pored korjena
- ja se brinem unazad godinu dana o akvariju i po mom znanju počele su umirati kada smo nabavili crne molice prije par mjeseci, pomalo jedna po jedna kroz par tjedana razmaka, no kazu da i prije su umirale
- po mojem vidu voda se zamuti nakon 3 tjedna i dno je stalno puno mrvinja i "smeča"
- prvo dobe bijele fleke, "raspadanje", povuku se i umru
- promjene tj fleke dobiju po tijelu, razni djelovi
- jede, tek nakon sto je duže bolesna ribica se počne skrivati pa za par dana umre
- neznam kakav je izmet, ne vidim ga baš
- neznam kada prvi put
- prije par godina su nešto lječili neznam tko kad čime
- bolesno trenutno 1 neonka, 1 platia, možda gupi endler
- umrlo da ja znam : 7 molica crnih, 5 gupija te par platija nabavljeno prije cca. 6 mjeseci
- ostale ribe meni izgledaju dobro, veselo, puno bebica smo imali od gupija i još neke crvenkaste ne znam koje jer su još male, one su u posebnom akvariju manjem dok ne narastu tj dok se ne izliječi ovaj