Srpanj 18, 2025, 21:42:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pocetnik, aq: 40x25x20  (Posjeta: 48642 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline LikssOn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Pocetnik, aq: 40x25x20
« Odgovori #100 u: Siječanj 05, 2015, 11:05:46 prijepodne »
Pa imaš negdje za uzeti u pet centru smrznutu hranu kojekakve larve komaraca, crvića...
Ne radim nikakvu diy hranu jer i ove imam previše neznam di bi još i to ubacio za hranjene.
Sad imam nekih obaveza, al pravit cu u skorije vrijeme aq od cca 100lit, pricao sam vec. Ovdje sad imam 1 algara, 6 razbora, 2 neonkice. Jel bi bilo guzva da ubacim jos 2 neonkice, cisto da ove imaju drusrvo? Kad odbijem podlogu i sve, ovdje he 18lit, jest natrpano, al... Kozice su mi umrle zadni put kad je bila neka krizaa kroz 3-4 dana- 8 ih je umrlo i sad imam samo 2- kontam se dal da dodam novih 8 kom?! Hvalaa!

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #101 u: Siječanj 05, 2015, 11:26:51 prijepodne »
Pretrpano ti je da imaš samo rasbore jer su to najveće od te vrste, neonke nikako ispod 6kom jer su to jatne ribe pa im nikako ne odgovara tako malan broj.
Tome akvariji jedino odgovaraju kozice tj. jedino za njih tu ima mjesta svemu ostalom je tijesno.

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #102 u: Siječanj 05, 2015, 11:36:35 prijepodne »
Pretrpano ti je da imaš samo rasbore jer su to najveće od te vrste, neonke nikako ispod 6kom jer su to jatne ribe pa im nikako ne odgovara tako malan broj.
Tome akvariji jedino odgovaraju kozice tj. jedino za njih tu ima mjesta svemu ostalom je tijesno.
Nazalost, svjestan sam toga sad, al pocetnicke greske... Nista, onda cu samo dodat RC... U toku ovo pola godine cu startat novi aq, vec prikupljam materijale, sve cu sad polako, jer sad znam neke stvari, necu da se zaletim kao sto sam to uradio s ovim aq. Hvala!

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #103 u: Siječanj 05, 2015, 18:35:35 poslijepodne »
i de molim te odradi novi akvarij bez tih lajsni po bridovima akvarija. hehehe...

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #104 u: Siječanj 05, 2015, 18:41:30 poslijepodne »
i de molim te odradi novi akvarij bez tih lajsni po bridovima akvarija. hehehe...
Ovaj sam ja amaterski lijepio, pa se vidi silikon, na njeg su se bas alge u pocetku lijepile i to mi je bilo malo ruzno, one lajsne su iz tog razloga. Drugi cu kupit od covjeka koji to profesionalno radi po mjeri, pa nece biti silikona po rubovima i biti ce puno bolji jer sad imam puno vise iskustva. I bit ce bez lajsni naravno...

« Zadnja izmjena: Siječanj 05, 2015, 18:47:54 poslijepodne od LikssOn »

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #105 u: Siječanj 06, 2015, 13:24:05 poslijepodne »
Mislim da smo u drugom postu pricali o puzevima, ali bio si u pravu sto se tice helene. Danas idem da je kupim, pa ima sigurno preko 50 nakvih puzica. Pokusao sam sa listom salate, 0 bodova... Posto je mali aq, hoce biti dovoljna jedna? Ne napada kozice?

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #106 u: Siječanj 06, 2015, 13:49:37 poslijepodne »
A sad možda ti je malo jedna jedno 3kom bi riješio problem ali opet ne sad u dva dana nego kroz nekih mjesec dana bi trebalo biti u redu.
Neznam gdje misliš kupovati najbolje da nađeš nekoga u blizini jer u pet centrima je skupo to uzimati.

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #107 u: Siječanj 06, 2015, 14:03:13 poslijepodne »
A sad možda ti je malo jedna jedno 3kom bi riješio problem ali opet ne sad u dva dana nego kroz nekih mjesec dana bi trebalo biti u redu.
Neznam gdje misliš kupovati najbolje da nađeš nekoga u blizini jer u pet centrima je skupo to uzimati.
Jasno da nece za dan to rjesit, nego kontam za dalje, kad pojedu to, sta jedu, zato nebi da ih uzmem previse, kontao sam jedan je dovoljan... Uzet cu neku sredinu, 2kom, kostaju cca 20kuna/kom.

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #108 u: Siječanj 07, 2015, 22:27:24 poslijepodne »
Eto, stigli su i novi stanovnici, koje sam na svu srecu uslikao kad sam ih ubacio u aq, od tad im se gubi svaki trag...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #109 u: Siječanj 21, 2015, 22:23:18 poslijepodne »
S obzirom da nema nikakve podloge sem pjeska, polako napreduje i vidi se dobra razlika i stanje je stabilnoo. Mozda nije najbolje slozeno, al prvi je, drugi ce biti bolji.
Pocetna:

Nakon cca 2 mjeseca:

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #110 u: Siječanj 22, 2015, 21:12:27 poslijepodne »
Razbora mi je iskocila iz akvarija na parket, mojom krivicom, visina cca 0,8-1,0m, palo mo je nesto na sto i prepla se dok sam cistio. U sekundi sam reagovao, djeluju ok- kakve su joj sanse za prezivljavanje?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #111 u: Siječanj 22, 2015, 21:20:26 poslijepodne »
pa vidjet ces, ako je odmah krenula dalje plivati i izgleda normalno onda ce vjerojatno biti OK

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #112 u: Siječanj 22, 2015, 21:24:06 poslijepodne »
pa vidjet ces, ako je odmah krenula dalje plivati i izgleda normalno onda ce vjerojatno biti OK
Prezivjele su svasta samnom, jer kao pocetnik sam nazalost napravio metar greski i sl... Nadam se da je ovo nece dokrajciti, djeluju kao da se nista nije desilo, al budemo vidjeli...

Offline domagoj507

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Krapina
« Odgovori #113 u: Siječanj 23, 2015, 17:33:24 poslijepodne »
Rijesit ce helene puzice ali treba malo vremena, barem je kod mene tako bilo. Kroz neka 2-3 tjedna vise nisam imao ni jednog puza osim Helene :) A ako im nema traga mozda su se zavukle u pijesak, moje to znaju radit pa predvecer izađu  :o

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #114 u: Siječanj 23, 2015, 17:38:54 poslijepodne »
Rijesit ce helene puzice ali treba malo vremena, barem je kod mene tako bilo. Kroz neka 2-3 tjedna vise nisam imao ni jednog puza osim Helene :) A ako im nema traga mozda su se zavukle u pijesak, moje to znaju radit pa predvecer izađu  :o
Pa broj puzeva se smanjio, nesto ja usisam tokom izmjena vode, nesto helene zavrse. One su tu da to odrzaju, jer se ovi bas kote. OK, vidjam sad helene, tu i tamo po akvariju, vjerovatno im je trebalo da se naviknu...

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #115 u: Siječanj 24, 2015, 22:09:55 poslijepodne »
Mikro makro elementi, jos to nisam najbolje ukapirao?! Dodajem Easy Carbo, imam nezahtjevne biljke: limpophila, anubias, mahivina, trava. Kao podloga je samo pjesak? Jel jos nesto trebam da napravim neki balans, ravnotezu, jer citam tamo negdje, da treba jos nesto...

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #116 u: Siječanj 29, 2015, 13:41:18 poslijepodne »
Na koji nacin da ispitam, jel kamen odgovarajuci ili ne za akvarij? Kontam da odem na jedan napusteni kamenolim, moglo bu se tu svasta naci, ili pak da idem negdje na rijeku?

Offline NeonAqua13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
« Odgovori #117 u: Siječanj 29, 2015, 23:49:36 poslijepodne »
Najjednostavniji način je da kamen malo poliješ s octom/ph minus sredstvom i ako vidis mjehurice ili ako šumi onda nije dobar

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Siječanj 29, 2015, 23:59:30 poslijepodne »
Najjednostavniji način je da kamen malo poliješ s octom/ph minus sredstvom i ako vidis mjehurice ili ako šumi onda nije dobar
Hvalaa, bacam se u potragu za savrsenstvom! :)

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #119 u: Siječanj 30, 2015, 23:38:15 poslijepodne »
...

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #120 u: Siječanj 30, 2015, 23:38:38 poslijepodne »

Da li ima neko neki prijedlog? Razmisljam o nekoj DIY verziji poklopca za ovaj mali akvarij. Sklonuo sam one ruzne letvice sa coskova akvarija, te zalijepio crnu traku na coskovima da prekrijem ono sto sam ubrljao silikonom, nije nesto posebno, al izgleda puno bolje ovako. Sad mi ovaj poklopac izgleda ruzno. Posto koristim led traku za rasvjetu, trebalo bi da imam neku plocu na koju bi ponovo zalijepio ove trake. Razmisljam o staklenoj ploci, koju bi izdigao nekako 5cm, a okolo isao s nekom mrezicom da sprijecim iskakanje riba, jer sam vodu nasuo bukvalno do vrha akvarija radi sto bolje iskoristenosti litraze...

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #121 u: Veljača 02, 2015, 16:38:57 poslijepodne »
Jel grijac smijem skroz pod vodu stavit, konto ga postavit vodoravno, skoro na dno, da se nevidi... Ima onaj pipak za stelovanje temperature, pa neznam smije li sve to pod vodu?

Offline NeonAqua13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
« Odgovori #122 u: Veljača 02, 2015, 16:45:35 poslijepodne »
Ovisi o marki? grijača tj. modelu znam da neki mogu skroz pod vodu potraži ako imas kutiju od grijaca ili upute trebalo bi pisati moze li se potopiti  -? Kažem inače se može ali da ne  :-X nešto zbog mene pa cekaj druge  :)

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #123 u: Veljača 02, 2015, 18:27:29 poslijepodne »
Ovisi o marki? grijača tj. modelu znam da neki mogu skroz pod vodu potraži ako imas kutiju od grijaca ili upute trebalo bi pisati moze li se potopiti  -? Kažem inače se može ali da ne  :-X nešto zbog mene pa cekaj druge  :)
Atman AT-180, 100w. Procitao sam evo sad da je vodootporan...

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #124 u: Veljača 07, 2015, 16:21:54 poslijepodne »
Da li je ovo problem? Na povrsini vode se stvara neki sloj necega.

Jel to neki problem? Inace stanje u aq je uredu, nisam primjetio nista cudno...