Srpanj 21, 2025, 13:58:16 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crne tackice  (Posjeta: 942 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LikssOn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Crne tackice
« u: Studeni 19, 2014, 15:35:50 poslijepodne »
Pozdrav. Pocetnik sam. Postepeno radim stvari. Zasad kao podlogu imam pjesak. Od bilja imam anubiu, malo mahovine,5 pelcera limnophila sessiliflora i 10-tak pelcera trave. Napravio sam poklopac sa nekim stalkom, u njemu sam napravio otvore za zrak i stavio sam led bjelu rasvjetu kao dnevno osvjetljenje i plavu kao imitacija noci (vise radi sminke), naizmjenicno ih mogu ukljucivati. Uskoro cu nabavitu u geijac, sad ga jos nemam. Aq je u funkciji nekih 15-tak dana.

E sad moj problem je sto vec od ranije imam bijelu ribicu, mislim da je to moly. Primjetio sam da je dobila crne tackice po tijelu. Inace zivahna je, jede, pliva, samo ponekad se kratko zadrzava na dnu kod filtera. Procitao sam da je to neka bakterija ili tako netro, pa da za pocetak trebam ubacit malo soli u casicu vode, da se rastopi, pa nasut u akvarij. Jesu te tackice opasne po ostalo bilje, posto ti neki ljekovi su preskupi, mogu kupit 5-6 riba za tu cjenu.  Sad je samo jedna ribica u aq, jer cekam i grijac, pa... Sliku cu postavit dok uslikam ribu. Hvala

Offline LikssOn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Crne tackice
« Odgovori #1 u: Studeni 19, 2014, 15:36:55 poslijepodne »
Edit: Aq je cca 20 litara...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Crne tackice
« Odgovori #2 u: Prosinac 27, 2014, 17:53:58 poslijepodne »
Bez fotografije ne možemo ništa konkretno napisati.
Također ispuni naš upitnik.

Riba Moly je toplovodna i ne može preživjeti u akvariju bez grijača...