Pozz svima. Nov sam u akvaristici. Dobio sam na pokon 20l akvarij sa preljevnim filterom i tako je pocelo...
Prvi stanovnici su mi bili betta i oklopni somic. Naravno, uz umjetno bilje i neizostavni dvorac...
Betta nije prezivjela ich (prekasno sam skuzio da joj je nesto), a somic veselo pliva u novom akvariju.
Trenutno imam Juwel Rio 125 sa stock filterom BioFlow 3.0 (promjenio sam sve medije prije pustanja u pogon), grijac 100W, T5 lampe od 9000 i 4000K (mislim, nisam zapamtio) i neki e-bay termometar. Naravno, i mali akvarij je jos u pogonu.
U velikom se veselo koprcaju crveni svertovi (3 muzjaka i 5 zenki) i navedeni somic.
U malom imam muzjaka i zenku svertove i puza jabucara.
U malome, uz alge, dobro uspjevaju i biljke.

U velikom nemam jos puno biljaka, a i neke koje sam imam su svertovi pogrickali.
Za sad moram smisliti kako se rijesiti one dosadne zelene alge pi staklu. Nerite ili nesto drugo?
Vrbu popikati? Kozice bi uzeo kao stanare u veliki, ali cuo sam da bi ih svertovi pomlatili za dorucak....
U planu mi je u veliki jos ubaciti par somica, par kulija, jato neonki.... Mozda jos nesto. Ili nesto drugo?
Isto tako, trebam pomoc oko indetifikacije biljaka. Posto su dosle na poklon, ne znam puno o njima. Znam da je plutajuca pistija...
Cesto sam na putu zbog posla tako da nemam puno vremena za forum i neke zahvate na akvariju tako da budete strpljivi samnom. :

Za sad, slikica velikog i malog akvarija. Mali je slikan prije dolaska svertova...
Veliki...

Mali...

CO2 boca je spremna za veliki, samo jos ostatak da nabavim....
Fala svima unaprijed na kritikama i savjetima.
Lp.
Kuzis, ne?