Srpanj 22, 2025, 23:20:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Jbl cristal profi 900 - procurio  (Posjeta: 15962 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zvonimir_s

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Jbl cristal profi 900 - procurio
« u: Studeni 14, 2014, 07:06:44 prijepodne »
Kupio sam akvarij sa polovnim filterom..koji je eto procurio..

Zamjenjene su gumice izmedju glave i donjeg dijela.
Dok se pumpa start gumba..dosta vode izlazi iz njega..

Negdje sam citao da se moze rjesiti balonom i brtvljenjem tog start gumba..no ne mogu naci post.

Ima li tko kakav savijet?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Jbl cristal profi 900 - procurio
« Odgovori #1 u: Studeni 14, 2014, 11:18:14 prijepodne »
pa moguce je da ti je otisla brtva na pumpi kao sto su odlazile i na eheimu. Raskopaj to i otidji sa brtvom u neki ducan di prodaju takve stvari, mozda nedjes neku koja pase jer mislim da to ne postoji kao rezervni dio. Ili kad raskopas, osusi pa zasilikoniraj i onda vodu povlacis ustima na izlaznom crijevu kao sto smo svi to nekada radili kad filteri nisu imali pumpe.

Offline DDLZagreb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #2 u: Studeni 14, 2014, 16:00:05 poslijepodne »
Ima i to kao rezervni dio ali nema na lageru -? .. nije do sada trebalo,ali kako sam objasnio preko maila ukoliko je do gumice ili samog gumba pumpe,neć biti problem.
No treba vidjeti da nešto nije strgano-napuklo onda je tu već problem da se samo zamjenii dio,tada će ostati ili cijela glava filtera ili zaliti silikonom kao što kaže Kingo,ali onda više nema pumpanja.
No to nije krucialni problem ali te stvari ako se pravilno rukuje ne bi smjele olaziti jer evo u 5 god. ovo je prvi slučaj :(

Lp
Goran Mizerak
Prodajni savjetnik
DDL ZAGREB -Animal Health and Care

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 14, 2014, 16:20:20 poslijepodne »
hm........ u uputama toga nema kao rezervni dio. Nema niti za e901.

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Studeni 14, 2014, 19:57:34 poslijepodne »
Rastavio sam sve i cini mi se da znam u cemu je problem. Vjerujem da je samo u gumici (Oringu) u čepu.

U akvariju je prije bio pijesak...usao je u pumpu i "nagrizao" gumicu.

Sad sam ubacio hrpu balona i prestao je curiti..no bojim se da to nije 100% sigurno..

Bilo bi lijepo kad bi se moglo saznati koje dimenzije je o ring..da se moze kupiti u prvoj trgovini il tamo gdje ih prave..ili jos bolje kupiti direktno od zastupnika i prodavaca.

Testiram jos sve nocas i sutra stavim slike..

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 14, 2014, 20:07:35 poslijepodne »
Rastavio sam sve i cini mi se da znam u cemu je problem. Vjerujem da je samo u gumici (Oringu) u čepu.

U akvariju je prije bio pijesak...usao je u pumpu i "nagrizao" gumicu.

Sad sam ubacio hrpu balona i prestao je curiti..no bojim se da to nije 100% sigurno..

Bilo bi lijepo kad bi se moglo saznati koje dimenzije je o ring..da se moze kupiti u prvoj trgovini il tamo gdje ih prave..ili jos bolje kupiti direktno od zastupnika i prodavaca.

Testiram jos sve nocas i sutra stavim slike..
pa izvadis i izmjeris sublerom

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Studeni 14, 2014, 20:25:22 poslijepodne »
Jednom sam mjenjao brtvu za vodeno hladjenje kompa.. I ak nije savrsena..ne drzi..Ne znam zbig cega je problem proizvodjacima dati tocne specifikacije brtvi ili ih prodavati zasebno...

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 14, 2014, 20:56:35 poslijepodne »
pa to ti najvise ovisi o tome koliki je tlak. A u filterima to bas i nije nesto. U krajnjoj liniji uvijek mozes kupiti malo deblju i malo manjeg promjera, navuces to gore i ne diras vise tu pumpu nego saugas ustima.

Offline DDLZagreb

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 14, 2014, 22:04:01 poslijepodne »
Imaš u Gundulićeva 35 mislim preko puta elektre BOLF čovjek ima i izrađuje gumica ko kondoma,odfuraj dio na koi ide guma on izmjeri i to je to,ili čekaš da ja naručim rezervnu gumi :up:
Goran Mizerak
Prodajni savjetnik

Offline DDLZagreb

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 14, 2014, 22:09:26 poslijepodne »
hm........ u uputama toga nema kao rezervni dio. Nema niti za e901.
Ima ta trane :up:
http://www.jbl.de/en/spare-parts-products/detail/4825/jbl-start-button-union-nut

ipak je to JBL :D
Goran Mizerak
Prodajni savjetnik

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 14, 2014, 23:32:37 poslijepodne »
dobro je znati  :D
ali nema u onom 200+ strana manualu, ili barem ne u pdfu koji sam ja iskopao

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Studeni 15, 2014, 22:26:13 poslijepodne »
Imaš u Gundulićeva 35 mislim preko puta elektre BOLF čovjek ima i izrađuje gumica ko kondoma,odfuraj dio na koi ide guma on izmjeri i to je to,ili čekaš da ja naručim rezervnu gumi :up:

....cek cek...pa vi to imate u ponudi?
Da li je na slici gumica iz ovog linka?
http://www.aquashop.hr/Product-JBL-CP-e700-900-Pump-head-rubber-gasket_9423.aspx

Jer po svemo što sam čitao ..to bi bilo za "glavu" koja je zalivena i nije moguće doći do nje...

Htio bih naručiti orginal tu gumicu (na čepu) i dvije gumice s koje dolaze na vrhu crijeva koji se spajaju sa filterom...imate li to na lageru?

E sad...koliko sam lud...a i ima dobrih ljudi na ovom svijetu...upravo sam dobio na isprobavanje jodnog E700 filtera i ak je dobar...budem ga kupio...tak da cu na 180 l imati dva :)

Ono što sam primjetio kod ovoga je da crijeva puno teže ulaze u filter i stiskanje guma je draaastično teže..

Bitna stvar, zbog čega je gumb izlgeda odličan je da se s njim izbace mjehurići zraka kod impellera...odnosno odzračivanje je puno puno lakše.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Studeni 15, 2014, 22:46:24 poslijepodne »
ovo gore kaj si linkao je glavna brtva, nije to to.
E sad, nisam nikad rasturao te nove JBL ali po ovome kaj vidim ti bi tu trebao imati dvije gume, jednu u ovom velikom "cepu" na navoj ali morala bi biti i jos jedna unutar ovog sivog dijela koji pumpas.

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Prosinac 05, 2014, 00:43:45 prijepodne »
..problem rješen....

unutra je jedna brtva kao na slici koja je bila oštećena od kvarcnog pijeska usisanog...

brtvu sam uzeo u Hansa Flexu...cijena cca 5 kn ...

Ono što bih upozorio svakoga je da sam prilikom tih zafrkancija izgleda zeznuo novi impeller koji je počeo zujati..jer je uvlačio dosta zraka i vrag je prozujao... osim ak nisam baksuz pa impeller nije stvarno bio loš da prozuji u jednom danu...
Kad ga se stavi na stol i zakotrlja..nepravilno se vrti..odnosno jedan dio je malo istrošen....a nigdje nije oštećen..

negdje sam pročitao da impeller na prazno u 30 sek doživi oštećenje kao par godina rada u normalnom režimu....

stoga pazite na to......dalje usis od pijeska.....ne pumpati vodu kako su pokazali na youtube..vec stisnuti gumb dva puta da usisa vodu i filter se napuni do kraja..te sam izvaci večinu zraka...

anyway...dobra škola...no sad imam dva velika karnister filtera za mali akvarij od 180 L...;)

Offline DDLZagreb

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 05, 2014, 15:59:48 poslijepodne »
..problem rješen....

unutra je jedna brtva kao na slici koja je bila oštećena od kvarcnog pijeska usisanog...

brtvu sam uzeo u Hansa Flexu...cijena cca 5 kn ...

Ono što bih upozorio svakoga je da sam prilikom tih zafrkancija izgleda zeznuo novi impeller koji je počeo zujati..jer je uvlačio dosta zraka i vrag je prozujao... osim ak nisam baksuz pa impeller nije stvarno bio loš da prozuji u jednom danu...
Kad ga se stavi na stol i zakotrlja..nepravilno se vrti..odnosno jedan dio je malo istrošen....a nigdje nije oštećen..

negdje sam pročitao da impeller na prazno u 30 sek doživi oštećenje kao par godina rada u normalnom režimu....

stoga pazite na to......dalje usis od pijeska.....ne pumpati vodu kako su pokazali na youtube..vec stisnuti gumb dva puta da usisa vodu i filter se napuni do kraja..te sam izvaci večinu zraka...

anyway...dobra škola...no sad imam dva velika karnister filtera za mali akvarij od 180 L...;)
:up:
Goran Mizerak
Prodajni savjetnik

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Siječanj 05, 2015, 00:08:46 prijepodne »
na žalost opet sam se razočarao u JBL ...

Uz E900, od pouzdane osobe nabavio sam još jedan E700u savršenom stanju...jer je više stajao nego radio, al na žalost nemam računa....

Filter je kod mene radio cca 2 mjeseca bez ikakvih problema, da bi jučer par minuta nakon nestanka struje uočio da mi je parket natopljen vodom...i šteta bi mogla biti poprilična.

Da skratim priču, počela se raspadati plastika ispod brtve poklopca (glave) i ne moguće je to ustanoviti dok se ne rastavi filter.
Vidim da dosta ljudi ima istih problema....i sad mi dođe da izbacim i E900 iz uporabe...

.....razumijem da brtve mogu procuriti...al da od pritiska vode pukne plastika...ne mogu pojmiti..

svi koji imate jedan od JBL filtera, starih par godina...svakako obratite pozornost na ovo....

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #16 u: Siječanj 05, 2015, 01:48:02 prijepodne »
Do sada se jos nisam susreo niti sa jednim vanjskim filterom kojem je plastika pukla od pritiska vode. JBL-ovi filteri najcesce pocnu curiti na rucnoj pumpi, ako imas jos primjera da je nekome doslovce ovako pukla plastika molim te linkaj. Kada je filter upaljen, zbog rada pumpe u njemu djeluje radni, dinamicki tlak koji je manji od hidrostatskog tlaka kada je filter ugasen. Tako da nije neobicno da filter procuri bas nakon iskljucivanja/nestanka struje jer tada u kanistru dođe do naglog porasta tlaka. Mislim da je daleko veca sansa da je filter nekad prije bio mehanicki ostecen bilo padom, bilo prisilnim zatvaranjem ako kosare nisu sjele kako treba, pa je s vremenom plastika pukla od naprezanja...
Kolika ti je udaljenost između dna filtera i povrsine vode u tom akvariju?
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Siječanj 05, 2015, 02:18:39 prijepodne »
Na zalost ovo je puklo samo od sebe..nije nikom ispao..nestrucno zatvaran il drugo.
Da je od toga puklo bi na mjestu kopče, a ne par cm pored gdje je ojacanje.
Ostatak plastike se mrvi jako lagano

Akvarij je Juvel rio 180 s orginalnim ormaricem..tak da visina nije problem..

Identicno ovom videu

Ostale linkove moram potraziti jer su s njemackih foruma...na njemackom..ne znam imam li ih memorirane u booksmarku..

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #18 u: Siječanj 05, 2015, 03:09:15 prijepodne »
Jedino sto mi pada na pamet kako je moglo nastati ovakvo ostecenje je kada se vraca glava na kanister. Ako je ta plastika stvarno tako krta kao u videu onda ne treba puno sile da pukne, dovoljno je da malo fulas i lupis s njom u rub kanistera sto se moze dogoditi svaki put kada sastavljas filter. Zato sa filterima treba stvarno njezno i oprezno postupati. A postoji i mogucnost da je plastika pod utjecajem vlage i topline s vremenom jednostavno ostarila. Sad je samo pitanje da li je JBL nesto vec poduzeo po pitanju kvalitete te plastike kada su prerađivali Cristal Profi e seriju i napravili Greenline seriju...do sada su dokazali da stalno rade na unaprjeđenju proizvoda, mozda g. Mizerak ima neke konkretnije informacije...
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 05, 2015, 09:45:37 prijepodne »
ovo nema veze sa porastom tlaka vode u filteru, ovo je bilo osteceno vec ranije, kako i zasto, pitanje je, ali inace bi pucale i bocne stranice i sve.

Offline dinozd

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #20 u: Siječanj 05, 2015, 16:28:27 poslijepodne »
imam jbl 1501gl oko 2g i do njega usporedo radi eheim pro3  isto tako oko 2g oba rade i koristija silikon sprej i eto do sada oba rade kako triba ali je bučniji jbl i jednostavno sve te plastike na jbl,držači,cijevi izlazne,ulazne ,ručkice za pojačavanje protoka itd-sve je puno lošije izrade i nekvalitetnije ud eheima iako stotine stvari kupujem od jbl ali sama izrada materijala na filteru je puno lošija od jbl(koljena na izlazne cijevi pucaju a nema kupiti rezervne nego komplet cijevi)a cijevi tj.sprej bar lagano iskrivljen,već dva puta kupova zbog puknuća koljena  i uvik iskrivljene-jednostavno loš materijal a sad koliko će šljakati vidit ćemo ali triba biti oprezan sa filterom i što manje otvarati i prčkati a dobro je imati još neki predfilter prije usisa  :up:

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #21 u: Siječanj 05, 2015, 17:41:06 poslijepodne »
Da vidim svaojakih kritika ali iz skustva ne drže vodu,a najinteresantnije još nitko nije tražio reklamaciju na kanister koji by the way ima garanciju 4 godine ;)... a nitko je nije još iskoristio :)
ps.nemamo ih niti u ponudi jer ih nitko nje tražo već cca.7 godina :klap:
pa mi nije jasno zašto se takve stvari ne reklamiraju.....ako ih ima

Dakle jedino iz prakse što priznajem i stoji je savijanje cijevi spray bara koji se zbog mekše plastike spigaju,

sve drugo ne drži "vodu" zašto bi puklo koljeno (osim ako ga na silu gurate,pod kutem ili je cijev puna kamenca pa od pritiska napukne)
ali to nije stvar materijla već neodgovornog rukovanja...

Od buke koja se spominje ja osobno mogu potvrditi sa svoja 2,
E1901 - 9.2014-nečujan
E901 -12.2012- nečujan
da ne spominjem da ništa nikad puklo :)

sa druge strane na AKTERU 2014 subili izloženi svi filteri u radu :) no nisam dobio ni čuo niti jedan upit o glasnoći,a nije bilo ni interesa i naslanjanja uha na sam kanister. :D :D

Tako da s obzirom da ja radim servis, provjeravam uređaje ovakvih reklamacija nije bilo osim tu i tamo bučan rortor,a prema garancijsim uvjetima proizvođača na sve ide garancija osim na GUMICE(SEMERINGE I ROTORE !

Dakle pucanje plastike kanistera od tlaka ja sam 101% siguran da nije jer su i testirani kako jerekao mislim kinggo -tlaka nema,a Kori je dao vrlo detaljne opise usljed čega se može prouzročiti ovaj vid oštečenja.

Dakle savjetujem da čitate uputstva o upotrebi,te pridodajte puno više pažnje prilikom rukovanja sa uređajima,jer moji svi ,ne samo akvarijski uređaji rade i preko 10 godina :)

Kupujem kvalitetno i čuvam dugo :up:

dakle to je dobronamjera prmjedba koja može polućiti sretan akvaristički život i kune ostaviti za nešto drugo :up:
« Zadnja izmjena: Siječanj 05, 2015, 17:46:03 poslijepodne od g.mizerak »
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
« Odgovori #22 u: Siječanj 05, 2015, 18:05:27 poslijepodne »
...a dobro sad nije baš da su nečujni, npr. moj 1501 GL se čuje nije ništa strašno, ali valjda to je normalno... osim toga nikakve zamjerke na filter  :up: jedina oprema od jbl-a kaj mi je nešto puklo je nepovratni ventil, pukle su mi one matice koje drže cijev od co2 na jednoj i na drugoj strani, ali to su sitnice  :D

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Siječanj 05, 2015, 18:24:39 poslijepodne »
Inače samo ću se nadovezati na jednu ovakvu primjedbu vezana za drugi brand SICCE  :)

dakle službene je naravi pa neću otkrivati podatke,ali je vrlo "nisko" i zlonamjerno ;)

Dakle priča ide ovako vlasnik pet shopa NN mi kaže na upit o eventualnim problemima...sljedeće

Ma SICCE pumpe "pogotovo" VOYAGER ;) se strašno kvare imam u skladištu barem 20-ak kom svima riknuli ili impeleri ili su pumpe pregorile  8)
I sad ja šutim i ne vjerujem što mi čovjek priča jer nema dućana za koji ja ne znam što je kupljeno i kamo je što otišlo,koliko,kada :D :D
I ako dođe na servis dođe k meni :)

ps. taj petshop nikad ništa nije kupio niti od JBL-a,SICCE ili JUWEL tehnike,

od JBL-a samo ono što nema od njemu primarnih i bradova koje drži-OK ja to mgu razumijeti sa jedne strane .."poslovne"
ali kada je o namjernom pokušaju omalovažavanja nečeg što je u svijetu priznato i dokazano kao visokokvalitetan proizvod onda me takve objede ljute i žaloste jer se obmanjuje tržište ...na štetu i samog sebe 8)

KAKO?
ima ljudi koji žele baš to,ti mu ne želiš prodati to već ga nagovaraš na nešto drugo-ŠTO JE TVOJ INTERES !
takav čovjek odlazi bez potrošene ijede kune u tom pet shopui kupuje drugdje gdje ima izbor i gdje mu trgovac daje ono što želi :)
KAKO TO ZNAM ?
pa kako ne bi znao DDL sponzorstvo :),PRITUŽBE,ŽALBE,NEVOLJE,KAKO RIJEŠITI PROBLEME,GDJE KUPITI,IMA LI TOGA,
KAD STIŽE i sl. ..? :D :D :D

Dakle ...... :'(

Evo jedne staistike i jedne istine :zagrljaj:

JUWEL gmbh ima sicce pumpe :klap: :klap:-na 250000 prodanih akvarija tri reklamacije na umpe :roll: :klap: :klap: 8)
DDL Zagreb u dvije godine ....niti jedna 8)

SICCE VOYAGER-
DDL jednajedina  reklamacija mislim da je bila 3 ili 4 model :)
razlog ...bučna ...OK..,nakon 7 dana od kupnje...Ok sveje moguće -?
testiramo ju ja i kolega cca 5 dana radi,staviš uho ne čuje se ,radi ko Švicac,ma ne ko Japanac :D :D :D
Vratimo kucu jer je pumpa ispravna :roll:
Kupac nakon dva dana ope kaže da je njemu bučna :D :D ...OK damo mu novu :P nije se nikad više javio ima tome cca. 2 godine ;)

Tu istu pumpu jer je nova što da ju bacim ,prodali ,NITKO JU NIJE NIKADA REKLAMIRAO !!!!!! :) :D :D :D

I što sada kakav zakjučak izvuči  8)

A opet sa druge strane kupi žena kafe aparat SAECO,kuha,pre,pegla  :D :D :Dkota kak ne treba  :D :D :D
dođemo doma uključiš ne ide kava,pogledam,gledam fali spoj za izlaz vode iz rezervara za vodu u grupu -? :klap: :klap: :klap: 8)
lud ko puška,odem vratim,frajer gleda i veli A NIŠ BUMO POVUKLI OD NEGDJE DRUGDJE 8) čekam ja tako dva tjedna i zovu irvasi da nemaju tih modela momentalno jer su to novi pa moraju naručiti..... :D :D :D :D
Da će mi se javiti kroz 2 tjedna :klap: :klap: :klap:

Ma reko care ti si car,a sad marš na fuckn jebenu blagajnu,vadi pare da ti ja ne izvadim plućno krilo :) i budi sretan da te -dućan ne stavim na javna glasila jer ćeš onda jš brže na burzu.....,a duševne boli ću preskočit i troškove vamo-tamo jer nisam vjernik ;) :D :D :D

Pa sad vi meni recite kakvi smo mi to ljudi :'(

A onda se sa druge strane čudimo kad nešto novo vani izađe ne možemo dobiti odmah dok ju "kvalitetniji" i "očito objektivniji" kupci ne isprobaju i vide kakve su povratne informacije.... 8)

Na žalost ima svega ,ali obično što bi Mulder i Scali rekli istina je uvijek negdje u sredin :D :D :D :D

Evo da malo skinemo enigmu sa tržišnih ....prvenstva :D :D :D

Ima svega ali od mene samo istina :up:
Ne znam drukčije :zagrljaj:

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Siječanj 05, 2015, 18:35:17 poslijepodne »
...a dobro sad nije baš da su nečujni, npr. moj 1501 GL se čuje nije ništa strašno, ali valjda to je normalno... osim toga nikakve zamjerke na filter  :up: jedina oprema od jbl-a kaj mi je nešto puklo je nepovratni ventil, pukle su mi one matice koje drže cijev od co2 na jednoj i na drugoj strani, ali to su sitnice  :D
Pa ne vjerjem ,kak se čuje,pa na ni jednom koje ja primim i postavim se ne čuje....kaj mene vole,neke ne ! :D :D :D
A što se tiče matica...plastika, koliko mi je poznata nije premekana..no moguće je bilo radi preventive koji navoj više :'(
ali nema potrebe jer ju drži već sam nastavak koji ima zadebljanje,matica se dotegne reda radi ali lagano da se mehanički ne bi izvklo crijevo :(

No ja ko stari tehničar sam uspio istina nakon 10 godina zatezanja i mijenjana zimske-ljetne felge potrgati šarafe...... :D :D :D
malo sam jači... :D :D :D ,a nije kriv šaraf išao bi on još 10 godina nego ja nemam KILO ključ,preškrt dat 400-500 kn :)
Pa sam svih 16 promjenio za 450 kn,sad opet imam nove šarafe ali nemam KILO  KLJUČ  :D :D :D no sad sam nježniji  ;)
Ali kilo ključ još nisam kupio...ali hoću jer mi čovjek izmjerio ja sam došao sa 18-21 Kg stege,a treba samo 10 Kg ;) :D :D :D