mislim da ideja sa ribama i zemljom nije dobra... zasto ne probas na pocetku samo sa pijeskom i sljunkom i eventualno posoli sa zemljom... mislim "zemlja" je organska isto kao i kakica od riba i eventualno raspadnutih bilja samo preradjena od strane xyz.... organizama... zato ne vidim nikakav argument za staviti zemlju u
filter, jer ipak to ce biti funkcija tog "akvarija".. reko si da je 112l pa neznam... sta je tako plitak?..
ribe koje bi eventualno jele alge... koje po meni nebi trebale biti ako ce sustav funkcionirati (mislim alge) su suvisne... jer ako ce biti algi u filteru biuti ce ih i u akvariju.. cini mi se da sam to vec rekao... isto tako korije ces morati dodatno hraniti (a oni kakati) jer ne vjerujem da ce svo "smece" povuci filter... eventualno one male puzice no neznam kako ces podjeliti akvarij(protok vode-komore) pa da ne dodju do pumpe>akvarija sa ciklidima
i ne razumijem zasto neki govore tako skepticno o tvojoj ideji sto se tice amonijaka i nitrata/nitrita... mislim u pitanju je zapravo filter od
112 litara ... ako ovi "kupovni" filteri rade svoj posao zasto nebi i filter od 112 litara obavio svoj posao... mislim dazapremnina filtera moze samo povecati njegovu efikasnost,....samo kako rekoh mislim da ce zemlja napraviti vise stete nego koristi...

ukratko ako ne zelis uzgajati u tom filteru (ili akvariju..) nego "zahtjevno" bilje, kao sto rekoh, pijesak i sljunak bi trebalo biti cisto dovoljno... rogolist i recimo neka kripta obicna lampa ili jedna neonka i to je to... slozis tako da je dobar protok kroz njega stavis mrcinu od pumpe i sisaj..

eto necu vise gnjaviti.. ali posto sam razmisljao o tim stvarima moro sam malo