AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 80litara
- temperatura,26 stupnjeva celzijevih
- parametri vode:ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija, 1 mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, nako 3 sedmice kardinaltetre
- koliko često i koliko mijenjate vode svakih 1 mjesec 1/3 vode,tek prvo mijenjanje jucer
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija NE,nemam opremu za to
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) Externi filter,po dimenzijama pravljen,
- način i periodi čišćenja filter materijala kad protok dosta oslabi cistim u akvarijskoj vodi
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spuzva,vata,aktivni ugljen
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? kamenje,nema sluzi
- grijač tetra neki
- pumpa za zrak ima
- CO2 sustav –
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) ubacio bactozim kad sam tek formirao akvarij
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 2X Corydoras Paleatus , algar i 4x kardinal tetre
- starost ribica mlade osim corydorasa
- ima li potencijalnih „terorista“ Nema
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 2 puta dnevno koliko ribe mogu pojest u 2 minute,lisnata hrana i granulice
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) nove biljke
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) Ništa
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke Ne
SIMPTOMI:
- simptomi: Pobjegnu iza velike kamenice i tu se nalaze veci dio dana,samo ponekad izadju,slabo se krecu,tek sam ih nedavno kupio i tako se ponasaju od kad su doskle u moj akvarij,da li je to normalno ponasanje?
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... Nema
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) skriva se
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) obian
- kad su se simptomi prvi puta uočili tek kad sam ih ubacio
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima Ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? Nema uginuca
- stanje ostalih stanovnika Sve normalno ko od prvog dana