Pozdrav,
ja imam takodje RIO 180, sa Malawijem, pa da ti podelim moja iskustva... Pored Juwel standardnog filtera, imam dodatni kanister filter Atman EF3, i to radi odlican posao... Jedino gde moram dodatno da pocistim (sifoniram pri izmenama vode) je na par mesta gde kamenje ne dozvoljava struji vode da pokupi...
Pesak najsitnije granulacije, kvarcni, em ciklidi uzivaju, em prljavstina se ne zadrzava posto je oni kopanjem stalno podizu... Pesak mi nije pravio problem u kanister filteru, jer ima veliki taloznik u kom se skupi... Na 4 meseca, mozda sam imao 1 cm peska u talozniku...
Sto se tice riba, ja sam isao na opciju ubacivanja malih riba, 3,4 meseca starih... U toj opciji mozes ubaciti 40tak riba bez problema. Pogotovo ako zelis vise zenki na jednog muzijaka, moraces da ubacis vise riba jer se na toj velicini ne prepoznaju uglavnom... I onda vremenom selekcija, ja planiram sa odraslim ribama da ostanem na nekih 25 komada...
naravno, uslov su redovne izmene vode, 30% nedeljno... Ali to kod njih nije problem, jer mozes direktno sa cesme u akvarijum, uz dodavanje acutana ili nekog drugos sredstva za vodu....
Nadam se da sam pomogao