- Čemu služi ventilator? Led diode tako jako griju akvarij da ih se mora hladiti?
u ovom slučaju cirkulira zrak, tako da se uklanja vlaga koja se nakuplja na poklopcu, vlaga s ledica i da se hlade profili koji se zagrijava zbog ledica...
Jedina negativna stvar toga je da svakih 2-3 dana trebas staviti 1.5 litru vode...no bar se ne moras svaki tjedan dio vode..samo nadolijevaš..

- Pošto se radi o zavorenom poklopcu, dali postoji mogućnost da će se ledice namoćiti i pokrepavati?
ne..jer na ventilatoru upujujem svježi zrak...a izlati na mjestu gdje je filter...i djelomično na poklopcu...
- Dali se LED diode kupuju zasebno ili je najbolje kupiti traku pa ih rezati?
zasebno...uzmeš više ak zezneš nešto...se se lagano odlemi i zalemi sve....
Ova količina koju sam stavio (ljepi se posebnim ljepilom koje odmah služio kao pasta, nešto slično pasti za računala)
uzeo sam od ovoga sve...više nego povoljan u to vrijeme...ocjene su mu odlične i čovjek se namučio da mi pomogne u vezi spajanja..
http://www.ebay.com/sch/wholesale_led/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=>Kako sam shvatio kako bi to trebalo izgledati; traka sa Led diodama se montira na poklopac te se spajaju s Led driverom (koji se nalazi izvan >akvarija) te je on spojen u utičnicu. Dali sam nešto krivo shvatio?
ove profile koje sam stavio ti svakako preporučujemm..ili slične....
Izbušio sam rupu na profilu i na poklopcu i spojio ih vijkom...imeđu poklopca i profila postoji mala gumena brtvica...da se temperatura ne prenosi na poklopac...
Razdvojio sam profile što sam više mogao..i taman je stao ventilator 80-tka...kojeg mogu ubrzati i usporiti preko AC adaptera...
Jedini je problem što ga se ne smije stegnuti..jer onda poklopac prenosi vibracije i čuje se zvuk ventilatora..no kad sam sve otpustio...sad je tiho, skoro pa nečujno...
Dali će bilje uspjevati jednako dobro pod LED rasvjetom kao i pod neonskom rasvjetom?
bilje mi uspijeva daleko bolje nego pod neonkom...
Koji got akvarij da kupim...obavezno ide LED unutra...