Kolovoz 03, 2025, 01:02:30 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pitanje u vezi akvarija  (Posjeta: 1448 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Andrina

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pitanje u vezi akvarija
« u: Rujan 04, 2014, 16:23:19 poslijepodne »
Pozdrav! Nova sam na ovom forumu, a ujedno i nova u akvaristici. U to nažalost, nisam ušla pripremljena jer sam neočekivano dobila malu crnu ribu teleskop u neadekvatnom akvariju. Zapravo, to nije bio akvarij, nego doslovno staklenka. Uglavnom, da se mene pita, nikad ne bih kupila ribu i tek se onda informirala o njoj, ali silom prilika tako se desilo... Počela sam odmah guglati i shvatila da će ribica krepati ako nešto ne poduzmem. Uglavnom, na poklon smo dobili veći akvarij (od 10 litara), stavili smo joj šljunak i filter. Akvarij nema poklopca, rasvjete... Kupili smo Easy start i to kapali 1., 7.,14. dan. Vodu joj mijenjam svaki tjedan, pustim da odstoji 24 h i u to kapam Aquatan, sredstvo za pripremu vode. Hranim je Tetra Goldfishom, hranom u listićima, 2 puta na dan. Jednom tjedno dajem joj kuhani grašak.
E, sad...Znam što ćete reći. Akvarij je premali, to znam i sama, ali financijski trenutno ne mogu kupiti veći. Danas nam je prijatelj posudio veći akvarij, pa da vas pitam koliko mi se isplati staviti ga u funkciju ili da ipak pričekam i kupim veći. Taj akvarij po mojoj procjeni 25 litara i šesterokutni je. Ima filter i pumpicu i nema poklopac. Čitala sam da ribicama ne pašu šesterokutni, je li to istina? Nije jako širok, više mi se čini da ide u dubinu, ne znam hoće li to pasati ribici..Imam još pitanja,ovo je za početak. Stalo mi je do ribice i ne bih da je nesretna, zahvalna bih bila na svakom savjetu! Puno hvala!!!!

Offline hrgamonster

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: Pitanje u vezi akvarija
« Odgovori #1 u: Rujan 04, 2014, 16:35:31 poslijepodne »
A gle svaka litra joj dobro dode a i filter, nema veze sta je 6erokutni bitno da nije zakrivljen i stavi filter da mreska povrsinu imat ce vise kisika a treba joj
hrga88

Offline Andrina

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Rujan 22, 2014, 12:19:04 poslijepodne »
Evo mene opet s još pitanja... Znate li kakav bi šljunak odgovarao teleskop ribici? Mi smo kupili šljunak od oko 2mm, ali ona ih stalno stavlja u usta, bi li mogla progutati te sitne kamenčiće? Ako joj je ok takva veličina šljunka, kakav bi usisavač odgovarao za takvu veličinu kamenčića? Ili bolje da kupim veće kamenčiće?  Mogu li ih sama skupiti s plaže pa samo prokuhati, ili su bolji oni nabavljeni u pet shopu?

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #3 u: Rujan 22, 2014, 16:25:21 poslijepodne »
Ipak je 25 litara puno više od 10 i ribica će sigurno uživati .Uzmi iz prirode što god ti se sviđa oribaj četkom ako je potrebno i malo prokuhaj.Još je bolje nego iz trgovine.U trgovini uzimaju oni koji nemaju plažu ispred kuće.Krupnije kamenje možeš poslagati samo preko ovog postojećeg.

Offline Andrina

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Rujan 23, 2014, 10:40:49 prijepodne »
Hvala puno na odgovoru :)