Pozdrav! Nova sam na ovom forumu, a ujedno i nova u akvaristici. U to nažalost, nisam ušla pripremljena jer sam neočekivano dobila malu crnu ribu teleskop u neadekvatnom akvariju. Zapravo, to nije bio akvarij, nego doslovno staklenka. Uglavnom, da se mene pita, nikad ne bih kupila ribu i tek se onda informirala o njoj, ali silom prilika tako se desilo... Počela sam odmah guglati i shvatila da će ribica krepati ako nešto ne poduzmem. Uglavnom, na poklon smo dobili veći akvarij (od 10 litara), stavili smo joj šljunak i filter. Akvarij nema poklopca, rasvjete... Kupili smo Easy start i to kapali 1., 7.,14. dan. Vodu joj mijenjam svaki tjedan, pustim da odstoji 24 h i u to kapam Aquatan, sredstvo za pripremu vode. Hranim je Tetra Goldfishom, hranom u listićima, 2 puta na dan. Jednom tjedno dajem joj kuhani grašak.
E, sad...Znam što ćete reći. Akvarij je premali, to znam i sama, ali financijski trenutno ne mogu kupiti veći. Danas nam je prijatelj posudio veći akvarij, pa da vas pitam koliko mi se isplati staviti ga u funkciju ili da ipak pričekam i kupim veći. Taj akvarij po mojoj procjeni 25 litara i šesterokutni je. Ima filter i pumpicu i nema poklopac. Čitala sam da ribicama ne pašu šesterokutni, je li to istina? Nije jako širok, više mi se čini da ide u dubinu, ne znam hoće li to pasati ribici..Imam još pitanja,ovo je za početak. Stalo mi je do ribice i ne bih da je nesretna, zahvalna bih bila na svakom savjetu! Puno hvala!!!!