Pozdrav,
Kada pišem, ispočetka, to je baš baš ispočetka.. Bio je pokušaj s akvarijem (cikliranje zakazalo i akvarij procurio pa odustala), pa terarij (ukućani dobili slom živaca kad su vidjeli zmiju) i sada..
NAPOKON, selim u vlastiti stan!! Moje, moje!!

Za početak krećem s akvarijem (doći će i terariji na red), tata radi ormar na kojem će stajati i poklopac za staklo, moram još naći dobrog staklara jer mi je zadnji akvarij curio i.. Dimenzije su 80x35x40 (dxšxv - kad oduzmemo pozadinu, podlogu, filter, grijač.. cca. 100 litara!)
Moje pitanje jest, što unutra staviti od ribica i bilja? Nisam ljubitelj čistača, ali ajde.. Neka budu dva, tri.. Četiri.. Mića..

Bez puževa.. Imam paranoju da će se razmnožiti i da ću većinu vremena samo njih sakupljati, vaditi i udomljavati.

Dalje, molly, platy, gupy.. Meni su oni neinteresanti.. Lagano sam se zagrijala za ciklide (afričke), ili neke jatašice (razbore, barbusi, zebrice, možda švertovi).. Što bi bilo pogodno, zajedno sa biljem, u nekih, 100 litara? Imate li neke lijepe i originalne ideje (područje Rijeke, da mogu nabaviti ribe)?
Također, skalari nikako, diskusi nikako, hladnovodne ribice isto otpadaju.. (nisam uopće zahtjevna

)
Unaprijed hvala na odgovorima!!!

Lp,
k.