Kolovoz 04, 2025, 20:46:57 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Podloge,pucanje stakla, osiguranje...  (Posjeta: 3052 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Force

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 42
Podloge,pucanje stakla, osiguranje...
« u: Travanj 13, 2004, 23:52:00 poslijepodne »
1. Jel moze netko reci iz iskustva koliko protiv pucanja i splungiranja podne stranice pomaze onaj dodatak sto dolazi sa orginalnim akvarijima na kojem se obicno nalazi i logo firme.

U uputsvima pise da se zbog tog dodatka ne treba podmetati stiropor i ostalo.

2. Jel zna netko koliko bi doslo godisnje osiguranje od recimo poplave iz akvarija, mozda je netko vec osigurao slicno.

3. Koliko su stvarno sigurni oni stalci koji se mogu kupiti uz akvarij

4. Jel zna netko nekog tko izraduje iste od metalne konstrukcije

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Travanj 14, 2004, 01:17:00 prijepodne »
Stari jel ti znaš plivat kad se tako bojiš te vode
Split/Hrvatska

Offline ZGoda

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 14, 2004, 10:20:00 prijepodne »
Ja ti imam taj okvir već dvije godine na svom 112L akvariju i još uvijek je cijeli :-). Koliko sam gledao poanta je da donja stranica ne dodiruje podlogu, već stoji samo na tom okviru, a akvarij stoji na bočnim stranicama...
Zagreb-Savica/Hrvatska

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #3 u: Travanj 14, 2004, 10:24:00 prijepodne »
a ja sam za svaki slučaj podmetnuo dasku i prekrio je presavinutim stolnjakom radi estetskog dojma... i sve za 5!

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Travanj 14, 2004, 10:48:00 prijepodne »
ja sam jednom imao agenta osiguranja doma i baš sam pitao za aq. On nije točno znao (bavi se nkretninama) ali rekao mi je da misli da bi bilo manje od 50 eura godišnje osiguranje od poplave uzrokovane pucanjem akvarija.
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline aqua

• Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
« Odgovori #5 u: Travanj 14, 2004, 10:51:00 prijepodne »
Ja sam ispod tog tvornickog okvira stavio tanku foliju koja se inace stavlja ispod laminata, a kosta 5kn

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 14, 2004, 21:01:00 poslijepodne »
Citat: Marko69
Stari jel ti znaš plivat kad se tako bojiš te vode

Slusaj ti mene "stari"

mozda je tebi svejedno hoces li plivati ili neces ali kad ja to hocu odem na bazen ili na more, jer me dode puno jeftinije nego da od svoje premale place mjenjam pokucstvo i podove te placam strojeve za izvlacenje vlage i renoviranje susjedovih plafona....

Ako ti nije jasno ili mozda neznas o cem pricam probaj si proliti jednu bocu vode od litre po podu domu a onda zamisli kako bi to izgledalo kod nekog tko namjerava imati ili ima 300 litara vode u prostoriji koja svakog trenutka moze pljusnuti i napraviti doslovno plimni val.

Kada sam postavljao pitanja mislio sam da ne trebam stavljati napomene da za glupave odgovore tu nema mjesta jer to nisu newsi, ali sam se ocito prevario,

Ono NO hard feelings ali imas stvarno cudno razmisljanje, da sam u nekoj kuci u prizemlji i da imam para na bacanje vjerovatno bih imao "mekse" razmislanje o svemu ali ovako moram misliti na vise ljudi oko sebe, a kad bi i drugi tako razmisljali svima bi nam bilo bolje.

Takoder molba moderatorima da se posvete prociscavanju foruma od ljudi koji umjesto dobrih savjeta i iskustva sipaju sarkazam i svojim cinom narusavaju ugled ovog odlicnog foruma, koji ima inicijative da preraste u vodeci forum na ovom podrucju za citavi dio ovog prostora bivse namYuge.

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #7 u: Travanj 14, 2004, 21:17:00 poslijepodne »
već je vodeći i to daleeeeko ispred ostalih..

a za sarkazam u odgovorima.. mislim da je marko samo zaboravio staviti ovakav gif - na kraju poruke, pa stoga mislim da se nije potrebno ljutit odma.. ok?

Offline Ars

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 14, 2004, 21:19:00 poslijepodne »
p.s. molim te piši crnim textom.. boja je za naglasiti nešto, kao u 1. postu poviše.. teško se čita, pa..

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #9 u: Travanj 14, 2004, 22:33:00 poslijepodne »
Citat: Force

Slusaj ti mene "stari"

mozda je tebi svejedno hoces li plivati ili neces ali kad ja to hocu odem na bazen ili na more, jer me dode puno jeftinije nego da od svoje premale place mjenjam pokucstvo i podove te placam strojeve za izvlacenje vlage i renoviranje susjedovih plafona....

Ako ti nije jasno ili mozda neznas o cem pricam probaj si proliti jednu bocu vode od litre po podu domu a onda zamisli kako bi to izgledalo kod nekog tko namjerava imati ili ima 300 litara vode u prostoriji koja svakog trenutka moze pljusnuti i napraviti doslovno plimni val.

Kada sam postavljao pitanja mislio sam da ne trebam stavljati napomene da za glupave odgovore tu nema mjesta jer to nisu newsi, ali sam se ocito prevario,

Ono NO hard feelings ali imas stvarno cudno razmisljanje, da sam u nekoj kuci u prizemlji i da imam para na bacanje vjerovatno bih imao "mekse" razmislanje o svemu ali ovako moram misliti na vise ljudi oko sebe, a kad bi i drugi tako razmisljali svima bi nam bilo bolje.

Takoder molba moderatorima da se posvete prociscavanju foruma od ljudi koji umjesto dobrih savjeta i iskustva sipaju sarkazam i svojim cinom narusavaju ugled ovog odlicnog foruma, koji ima inicijative da preraste u vodeci forum na ovom podrucju za citavi dio ovog prostora bivse namYuge.

Ti si puko definitivno ili budes ak jos nisi.Covjek se zeje**va a ti odma digo frku, lakse malo

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
« Odgovori #10 u: Travanj 14, 2004, 22:41:00 poslijepodne »

Citat: aqua
Ja sam ispod tog tvornickog okvira stavio tanku foliju koja se inace stavlja ispod laminata, a kosta 5kn

ovo je odlična ideja!! to je to, tanka spužvica koja se stavlja ispod laminata radi amortizacije... bolje sigurno od nekog tepisona ili stolnjaka

a što se tiče sarkazma...pa malo ga treba imat - ne? onda bi se cijeli forum od mojih poruka trebo izbrisat... što u drugu ruku i nebi bilo loše!

ajde ti ljepo nazovi neku osiguravajuću kuću i dobi informacije iz prve ruke!

Offline TRED

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 14, 2004, 22:44:00 poslijepodne »
Možda čovjek stvarno ne zna plivat, a noćas je sanjo da čujelagani kkkrrrrrccccc................
ZA OMEKŠAVANJE VODE KORISTIM CALGON!!!!!

Offline Psyco

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 14, 2004, 22:45:00 poslijepodne »
Nije mu za zamjerit.. 16 postova....jos se nije "udomacio"....
Nisam ja ni glup kak\' izgledam !

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
« Odgovori #13 u: Travanj 14, 2004, 22:46:00 poslijepodne »
Force ne se ljutis forum ili ne forum ali vecina ljudi su ovde vec i raja pa pored ozbiljnih stvari mi se uvijek i zezamo ,negose ti prikljuci pa ces se navici vremenom
Oh sto te volim joj

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Travanj 14, 2004, 23:20:00 poslijepodne »
Ma sve je to ok ali ja jos uvjek ne vidim da je netko odgovorio nanesto konkretnood gore postavljenih pitanja.

Sto se pak tice ovog o mojih 16 postova, ima ih toliko zato sto ne dobacujem svasta, slusam, pricam onda kad moram a pitanja postavljam onda kad mislim da nemam drugih izvora ili oni neznaju odogovor.

Ne mogu samo vjerovati da nitko nije nista slicno osiguraodo sada a po profilima vidim da su neki ljudi na ovom forumu dugo u "praksi".

Sta je sa stalcima prvo nitko nije odgovorio na to, sto nitko nema origigi stalak od vas ovdje prisutnih?

To sam i mislio zato sam i pitao jel zna netko nekog tko ih radi sa metalnom konstrukcijom, nemojte mi samo reci da svi imate pretplatu na "Sam svoj majstor"

Offline Neven.M

• Punopravni član
    • http://pet.beke.co.nz
« Odgovori #15 u: Travanj 14, 2004, 23:42:00 poslijepodne »

Uh,ovo me podsjetilo kada sam se ja kacio sa Vedranom na nimiku....

CUJ FORCE NIKO TI NIJE KRIV STO TI NE ZNAS PLIVATI...VIDIM DA SI NOVI,ALI AKO OVAKO NASTAVIS VJEROVATNO CES BITI IZBACEN SA SAJTA...KOLIKO JA ZNAM TRI GRESKE I CRVENI....AKO NISI PRIMIJETIO COVJEK SE SALIO....OVDJE SU SVI RAJA I NEMA POTREBA DA NEKOGA VRIJEDJAS...

Offline Ars

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 14, 2004, 23:50:00 poslijepodne »
uglavnom svi rade svoje.. ja sam imao loše iskustvo s čeličnim stalkom - pri varenju se čelik krivi, pa ne bude ravan 100%.. sada imam od drva napravljen ormarić koji sam ima cca 60 kg, jer je od punog debelog drva..

a original stalak - sigurno su dobri, jer ih ne bi prodavali toliko.. vlado ima original stalak, koliko sam skužio i sve je OK..

a to original pojačanje kod kupljenog akvarija je OK.. ne treba ništa ispod stavljat, jer ga to odvaja od postolja.. inače se u "uradi sam" akvarijima rade pojačanja s staklom.. spajaju se glavne stranice s okomitim staklima.. debelo dno, pojačanja i nema zime da će puknut..

za osiguranje - nisam nikad čuo da se netko osigurao, al eto - postoji i to valjda..

Offline Ars

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Travanj 14, 2004, 23:51:00 poslijepodne »
Neven - crni text..

I PRESTANITE O SVAÐAMA!!

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Travanj 15, 2004, 01:09:00 prijepodne »
Citat: Ars
uglavnom svi rade svoje.. ja sam imao loše iskustvo s čeličnim stalkom - pri varenju se čelik krivi, pa ne bude ravan 100%.. sada imam od drva napravljen ormarić koji sam ima cca 60 kg, jer je od punog debelog drva..

a original stalak - sigurno su dobri, jer ih ne bi prodavali toliko.. vlado ima original stalak, koliko sam skužio i sve je OK..

a to original pojačanje kod kupljenog akvarija je OK.. ne treba ništa ispod stavljat, jer ga to odvaja od postolja.. inače se u "uradi sam" akvarijima rade pojačanja s staklom.. spajaju se glavne stranice s okomitim staklima.. debelo dno, pojačanja i nema zime da će puknut..

za osiguranje - nisam nikad čuo da se netko osigurao, al eto - postoji i to valjda..

E pa to te pitam, Thanks ARS

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
« Odgovori #19 u: Travanj 15, 2004, 08:05:00 prijepodne »

Ja sam osigurao stan i stvari u njemu, ali samo zbog moguće poplave od akvarija. Istini za volju, akvarij se u polici osiguranja nigdje ne spominje, i mislim da bi tako specifičan rizik digao cijenu police.

U sklopu tog osiguranja imam i pokrivanje štete susjedima do 15.000kn. Taj dio smatram posebno korisnim.

Cijena takve police je oko 200kn za godinu dana.
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
« Odgovori #20 u: Travanj 15, 2004, 08:08:00 prijepodne »

evo ja sam ti zaboravio reć... ja imam doma opriginalni stalak ali sam za svaki slučaj ispod stavio dasku i prekrio je stolnjakom... eto!

mislim da je nepotrebno kupovat skupi originalni stalak, kad improvizacija sa daskom i stiroporom, pa preko neka tkanina estetike radi je puuuuuno jeftinija!

....ja svoj dobio u kompletu!

Offline Force

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Travanj 15, 2004, 15:57:00 poslijepodne »
Citat: Stina

evo ja sam ti zaboravio reć... ja imam doma opriginalni stalak ali sam za svaki slučaj ispod stavio dasku i prekrio je stolnjakom... eto!

mislim da je nepotrebno kupovat skupi originalni stalak, kad improvizacija sa daskom i stiroporom, pa preko neka tkanina estetike radi je puuuuuno jeftinija!

....ja svoj dobio u kompletu!

Znam ali ja sad imam neko improvizirano postolje za postojeci akvarij a za novi cu ili kupiti origigi ili ici raditi pa na vise katova da stanu oba akvarija na njega i jos neko manje postolje za dva i tri manja akvarija znaci ukupno 5 akvarija na 2 stalka.

Offline Neven.M

• Punopravni član
    • http://pet.beke.co.nz
« Odgovori #22 u: Travanj 15, 2004, 16:35:00 poslijepodne »

Citat: Ars
Neven - crni text..

I PRESTANITE O SVAÐAMA!!

E,pa ko ce mi ti reći ??

Svako ima pravo da izabare boju texta a ja sam izabrao narandjastu....