Jučer se puno radilo i mislim da sam sada gotov sa opremom i da sustav može u miru polagano ciklirati

Zvršeno je sve, cijeli akvarij, kamen složen, što je trebalo biti poljepljeno je ljepljeno, oprema je složena više manje sva za ovu fazu, kasnije je potrebno samo ubaciti dozirku, wavebox, reaktori za ugljen su tu samo ih treba nafilati i uroniti u vodu, te chiller ovisno dali bude potrebe za njime, a to ću vidjeti ovo ljeto.
Idući tjedan dolaze prednje i bočne stranice za ormar, pa će i taj dio biti završen.
Jučer se radilo na instalaciji ventilatora, ako će oni biti dovoljni za hlađenje mora chiller vjerovatno tada neću ni uzimati. Grijač i ventilatori spojeni na controler koji ovisno o temperaturi automatski upravlja radom navedenih uređaja.
Reaktor za siporax je instaliran, napunjen skoro do vrha s materijalom, te u funkciji!
Takoder je složena rasvjeta za ats, led rasvjeta integrirana u plexiglas kutiju koja sprećava mogući kontakt ledica s vodom

Streamice takoder spojene na svoj kontroler i šibaju odlično!
Moram naglasiti da sam izuzetno zadovoljan opremom, tunze streamicama te skimerom, stvarno odlično odrađuju posao i užasno su tihi, iznad svih mojih očekivanja!
Cijeli sustav je gotovo nečujan, najglasniji je usis zraka u skimer
Cijeli sustav je sada automatiziran koliko sam najviše bio u mogućnosti to izvesti, prezadovoljan sam cijelim projektom, sve je islo po planu, nije bilo nikakvih većih odstupanja i problema! Pravi ljudi na pravom mjestu i sve je odlično! Još jednom zahvaljujem kolegi Buri na pomoći i izradi velikog djela opreme koji se nalazi u akvariju i oko njega! Takoder Denisu kojeg prcam svakodnevno sa miljun pitanja! Denise hvala

Zahvaljujem i svima na forumu i oko njega na strpljenu za moja početnička pitanja

Kamen i setup kakav je sada, tako će i ostati, mjenjati ga više neću jer sam prezadovoljan kako je ispao i ja sam sretan
Pijesak ću ubaciti nakon par mjeseci kad završim cikliranje, tj nakon par tjedana kada prođu ljige i alge.
Danas počinjem s pravim cikliranjem i rasvjeta će ovaj tjedan raditi 7 sati dnevno, radi samo 2 reda ledica, svaki tjedan ukljucujem dodatnih 2 reda i tako dok ne dodem do kraja

Evo slika kako sada to na kraju sve izgleda...