Svibanj 12, 2025, 22:25:58 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Kako smanjiti plašljivost colisa fasciata  (Posjeta: 1511 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline draken0x

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
Kako smanjiti plašljivost colisa fasciata
« u: Ožujak 26, 2014, 20:16:39 poslijepodne »
Akvarij je 53L, zračni filter, slaba led rasvjeta (oko 3-4w). Unutra je par fasciata i mali jabučari. Čim se približim akvariju ribe jure v kot, kad jih promatram s kreveta ( 2—3 m od akvarija), čim malo dignem ruku isto se odmah sakriju. Znači moje pitanje je kak to ublažiti. Jel bi pomogle neke manje tetre, kak kod patuljastih ciklida?, ili par endlera

ps. sutra stiže veliki anubias za desni dio akvarija.

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
Odg: Kako smanjiti plašljivost colisa fasciata
« Odgovori #1 u: Ožujak 26, 2014, 20:44:17 poslijepodne »
Po meni premalo bilja, one vole gusto zasađene akvarije, mislim da su zbog tog plašljive.

Offline draken0x

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 29, 2014, 18:57:58 poslijepodne »
Stavil sam još nešto bilja, budem još kada naraste u glavnom akvariju  :)
Nevjerojatno kolko su plašljive, čim uđem u sobu vec se sakriju, jedino kad jim dam hranu ih mogu promatrati.. onak z dalekozorom  :D

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Travanj 03, 2014, 00:25:44 prijepodne »
Imaš lošu i neadekvatnu filtraciju, prejako svijetlo, malo bilja a pitanje koliko često mijenjaš vodu te da li usisavaš podlogu?

Sve što sam naveo utjeće na plašljivost riba a posebno povišena razina nitrata (ako se voda ne mijenja redovito i neusisava podloga) te vrlo glasan zvuk mjehurića zraka koji izlaze iz spužva filtera.

Offline draken0x

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 03, 2014, 15:37:03 poslijepodne »
Akvarij sam nabiavio za mrjest , pa je zato spužva filter, radio je skoro 2 mjeseca prije neg so fasciate došle. Mislim da svjetlo i nije tolko jako, mala led žarulja, neznam točno jačinu, a na žarulji ne piše, samo užasno blješti kad slikam, isto u drugom akvariju, a po watima akvarij jedva ide pod srednje osvjetljene. Jučer mi je i ta žarulja pregorjela ( ledice bi trebale imati dug životni vijek? -?). Vodu mjenjam tjedno 15 L, što bi trebalo biti oko 30 %, uz usisavanje, kolko je to moguče radi granja. Imam još  jaden filter (nije spužva-filter) ali ima manje filter materiala od ovoga, jedino da stavim obadva, al ostaje problem mjehuriča.

Evo i slika trenutnog stanja akvarija, dodano je nešto bilja, i crna folija na zadnju i bočne stranice, al nema ni najmanjeg pomaka.