Srpanj 28, 2025, 00:41:43 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zelena končasta - pomoč  (Posjeta: 8908 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vran

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: Zelena končasta - pomoč
« Odgovori #50 u: Travanj 01, 2014, 21:52:15 poslijepodne »
Ok, evo izvještaj, znači tretirao sam s otopinom EC i vode 1/3 (5ml ec/15ml vode) 4 dana za redom i četvrti dan je odmah bila i izmjena vode. Špricao sam samo na pogostemon i fissidens.
Alga se povukla i danas dva dana nakon zadnjeg tretmana nema je. Nažalost, dogodilo se ono što sam želio izbjeći, FF mi je dobio djelomično po njonji. Pokušat ću do slaganja novog akvarija mehanički uklanjat možebitne nove pojave algi bez ikakve uporabe kemije.
Sada trebam savjet, ove smeđe dijelove na fissidensu da odrežem ( do sada svaki oblik šišanja fissidensa nije mi izgledao baš bajno, jer ostanu rupe i ne izgleda dugo vremena kako bi trebao) ili da ostavim ovako pa će ovi smeđi dijelovi sami otpasti ili...?
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #51 u: Travanj 01, 2014, 22:15:57 poslijepodne »
Ovdje teško biti pametan :)....
ovo je ljepo zasađe i tretiran akvarij ,što je uzrok da  se na  nekim biljkama  stvara končasta jedino što mi ima logike da su neke biljke ipak u sjeni i da bez dovoljno svjetla ,a zasigurno dosta ferilizera jednostavno trunu i tu algica preuzima kontrolu....ne znači da je išta loše..
ja bi kako si i rekao fizički uklonio smeđe listove ,počupao končastu jer nju je lako motati na prst i možda malo stati sa gnojenjem na par dana.. -?
Pa možda stane invazija....ne mora biti ali ja bi tako i naravno taj dio malo usisati koliko je moguće jer je gusto :)
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #52 u: Travanj 02, 2014, 09:08:09 prijepodne »
Maknuti smedi fissidens?

Naravno da NE :)

Nemam sad sliku tu, na foticu mi je, ali meni se fissidens zazelenio iako je bio smed i posusen. Imala sam par kamena iz proslog postava koji su imali malo fissidensa po sebi. Kamen je stajao na suhom par mjeseci. Nije mi se ga dalo skidati do kraja, a ionako je fissidens bio okrenut prema straznjojstrani akvarija pa se nije vidio. U roku par dana poceo je pustati nove zelene izdanke.

Isto tako imam jedan akvarij u kojemu nema nicega osim vode i mahovine s koncastom. Akvarij nema filter, grijac ni rasvjetu,a okrenut je ledima prema prozorima (ima tapetu). Koncasta se i nakon pola godine jos uvijek drzi na mahovini.
« Zadnja izmjena: Travanj 02, 2014, 09:11:52 prijepodne od Dellete »

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #53 u: Travanj 02, 2014, 09:16:53 prijepodne »
Hvala Petra, niš ne diram onda.  :zagrljaj:
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline Microsorium

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #54 u: Travanj 08, 2014, 07:12:32 prijepodne »
mislim da je končastu najbolje rješiti kemijom kada bukne, a prevencija je sigurno jači protok.
@ Dell: ovo sam doživio i s mahovinom, da se jednostavno oživi a bila je potpuno suha - super mi je to  :)