Pozdrav bankoo i dobro nam došao!
Ako mislis zadržati akvarij i ignorirat što su neki napali tvoje greške onda nastavi dalje čitati

gh koji si mjerio mi se čini jako nizak, kao i ph, ispuni profil do kraja da znamo od kuda si, no mislim da u hr nećeš nać vodu na pipi kakvu ti imaš

nemoraš se tim parametrima previše zamarati, više se zamaraj strpljenjem.
1.kamenje koje si stavio možeš ostaviti ako ti se sviđa, možeš ga zapravo i testirati sa octom, izvadi kamen iz akvarija i stavi malo octa na njega, ako se pjeni onda van snjim, ako se ne pjeni onda nemaš problema
2.Filter bi morao imat neku mogućnost regulacije protoka, da se smanji strujanje vode iz njega, ako ne vidi kako je xlavier napisao
3. podlogu možeš i sad staviti no to je "pothvat", pripremiš kante, mrežice,i sve kaj mislis da treba i onda istoi vodu, polovi ribice,izvadi koliko možeš pijeska, stavi podlogu hranjivu za biljke vrati pijesak,aranžiraj ukrase nazad, lagano preko tanjurića ili vrećice sipaj vodu nazad kako nebi dignuo podlogu i sve razje, i vrati ribice mogao bi bit gotov za dva-tri sata
4.koje bilje,hm.. hygrophilie svakave, rotala,rogolist,egeria(vodena kuga),sve to brzo raste
osim toga možeš ako bude podloge hranjive stavit kripte i echinodoruse
5. neznam ništa o bettama i nisam ih nikad ima, obzirom da do sad nije bilo sreće sa njima prestani ih ubijati

Ako te dosad nije obeshrabrilo napisano, onda samo nastavi čitat

6. neznam koliko dugo je akvarij u pogonu, no ako sad ideš sve to preuređivati (rasturati sa podlogom) strpi se barem mjesec dana do novih ribica, kažu da je period cikliranja mjesec dana, ali što duže to bolje
osim toga i imaš nešto ribica trenutno? uživaj u njima,nabavi bilja i uređuj,kad se to razraste i izgleda dobro bude i vrijeme prošlo za nove stanovnike, a nadamo se da će ovi sadašnji preživjeti
7. spužva se ne mijenja, ona je ključ tvoje filtracije, nju samo ispireš u vodi koju izvadiš iz akvarija i nemora bit sterilna, samo da ima dobar protok vode kroz nju, znači van iz filtera u kantu vode koju si prethodno izvadio iz akvarija usisavajući dno, tamo ju žmiči pod vodom da se propere i to je to, nazad u filter
8. nutrafin mix je ok, ali ponudi raznovrsne hrane ribicama, i ti možeš svaki dan isto jest ali pital bi te ja za 2-3 mjeseca jel ti i dalje fino

9. u vodu koju budeš mijenjao dodaješ kemiju za pripremu vode po uputama (easylife ffm, aquatan, aquasafe)
možeš dodavati vitamine za ribe (u vodu i/ili kapati na hranu) sera fishtamin ili jbl atvitol
gnojenje akvarija je nauka za sebe, i o tome ćemo samo ako nastaviš čitat

10. sunce je problem zbog algi, no onda opet nemora bit problem za alge, a algi ima uvijek i bez obzira pa makar tolko malo da mi ni nevidimo ali ti znaš da su tamo

svijetlo imaj upaljeno 8-10 sati dnevno ako imaš i sunca, možeš i 12 sati ali tu bi opet trebala gnojiva i kerefeki
meni se kasno pali svijetlo jel volim navecer imat samo akvarij da mi osvjetljava boravak
11. nemoj stavljat ništa živoga sad u akvarij nego nastavi čitat
12. vjerojatno je pojedena
I sad nastavi čitat ne mene,već teme koje te zanimaju, sve su obrađene, ako ne na ovom forumu na google-u češ ih nać sigurno i to na svim jezicima

i dok tako čitaš što te zanima o akvaristici i o tom bilju što hoćeš i o tim ribicama koje si vidio taman vrijeme prolazi i tvoj akvarij sazrijeva-ciklira se, i taman kad češ naučiti osnove akvaristike i osnove vrsta koje bi htio držati tvoj akvarij će bit cikliran

Eto hvala i tebi sada što si stigao do kraja