Evo update posle duzeg vremena borbi sa panjevima koji su glavni krivci, odnosno ja jer ih nisam pripremio.
Slinili su i slinili... Akv je izgledao kao najgora barustina (a tako je i mirisao). Prvo sam samo menjao 90% vode svaki dan, a onda sam jedan dan pop....o izvadio panjeve i ogulio ih propisno (trajalo je celi dan).
Nepotrebno je naglasavati da se isti nisu vise na identican nacin mogli vratiti u akv koji je bio napunjen podlogom i kamenjem, ali dao sam sve od sebe.
Prestali su prije cca 3 nedelje. Onda sam prebacio filter i odmah se stanje poboljsalo.
Biljke su se odlicno drzale pod gomilom sline, ali sam ih vecinu ja usisao pri izmenama vode, tako da ih je ostalo malo a vecina mahovine je nestala. Dodao sam eleocharis palustris iza, cryptocoryne parva i danas alternatheru mini, malo staurogyne i mahovine (hvala pierre).
Prije neki dan sam dobio eleocharis sp mini iz emerznog (hvala Rainforestu), skratio ga i posadio, tako da se nadam da ce uskoro krenuti kako treba i poceti popunjavati prostor.
Od faune su u akv - RCS, 2 amano, 6 spike nerita,1 mladi ancistrus, te gomila "domacih" puzeva.
Poceo sam prije neki dan pustati CO2 (1m/5s). Ne gnojim nista, ali razmisljam da pocnem dodavati K.
Uglavnom, jako sam sretan sto se akv izbistrio i sto su panjevi "dosli sebi" i nadam se da ce sad sve krenuti u zeljenom smeru.
Evo par slika trenutnog stanja: