Srpanj 23, 2025, 20:31:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Sluz u akvariju  (Posjeta: 1662 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline krema

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija, Trbovlje
Sluz u akvariju
« u: Ožujak 10, 2014, 18:04:06 poslijepodne »
U akvariju mi se pojavila sluz jer sam nedavno stavio novi korien. Kako sam čito forum ta sluz nije štetna za ribe al ipak mi je uginuo pleco tad sam sve ribe iz tog akvarija prestavio u drugi (imam ih više) e sad me zanima pošto je ova sluz još uvjek prisutna u akvariju mada sam ja nove koriene sklono iz akvarija kad če ona nestati il na koji način bi se je mogo riješiti?  -?

Offline Clio

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: Sluz u akvariju
« Odgovori #1 u: Ožujak 10, 2014, 18:47:15 poslijepodne »
Nije ti pelco uginuo od sluzi to sigurno.Provijeri da ti nije skočio amonijak u akvariju,korijen operi i prokuhaj u slanoj vodi ibučni ga natrag  ;)

Offline krema

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija, Trbovlje
« Odgovori #2 u: Ožujak 10, 2014, 19:21:13 poslijepodne »
amonijak neznam dali je bio prisutan tad al sad ga ja mislim više nema jer sam menjao vodu a i mirisa nema nikakvog. Još uvijek neznam kako se riješiti sluzi u akvariju (jer nije samo na drvetu) dok se nje neriješim ribe neču stavljat nazad.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Ožujak 11, 2014, 13:06:39 poslijepodne »
Te nakupine bakterijskih kolonije prilikom raspadanja stvaraju opasne i otrovne spojeve poput amonijaka, spojeva sa sumporom i dr.

Upravo zbog toga čim primjetiš nakupljanje sluzi panja izvadi napolje i operi ga pod mlazom vrele vode, čim se opet pojavi ponovi postupak ( to češ raditi nekoliko puta).