Srpanj 19, 2025, 19:20:25 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: koje ribe uz moje mogu jos u 54l?  (Posjeta: 10401 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline karla339

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 27
Odg: koje ribe uz moje mogu jos u 54l?
« Odgovori #25 u: Ožujak 02, 2014, 16:54:35 poslijepodne »
vidis to sam mu onda trebala rec dok je to bacao unutra heheh
a sad sam se sjetila da mi prvi susjed do mene ima vinove loze pa cu ga traziti za neku (naravno ako nije spricano) da ja to sredim i prokuham i ubacim u akvarij....makar doduse imam jedan panj iz petshopa ali preveliki mi je za akvarij, zauzme mi 1/3 njega sto u mom slusaju s mojom litrazom nije dobro nikako

jooj vidis to bi bilo sjajno rjesim se viska i dobim ono sto mi je potrebno  :up:...moram priznati sve mi se vise i vise svida drustvo akvarista

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
« Odgovori #26 u: Ožujak 02, 2014, 17:35:14 poslijepodne »
Imaš u bauhausu mopan, savana i mangrov panjeva na kile, pa ak ti je usput, ja sam za sve akvarije tamo kupovao jer je izbor velik a i cijena je povoljnija nego u pet šopovima, a i ima zanimljivih kamenja isto na kile :up:

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #27 u: Ožujak 02, 2014, 17:47:42 poslijepodne »
e super bas bi mi trebalo crnog kamenja za dno posto sad imam izmjesano bijelo i smede i izgleda grozno...a ipak mislim da bi mi se na crnom vidle super ribice....i trebam si uzeti 2-3 malih panjeva
i jos mi treba hranjiva podloga za biljke i pozadinu trebam promijet jer je moja sadasnja presarena a htjela bi neku neutralnu i tamnu jooj jooj posla puno ali dobro i to cu sve uradit u sljedecih par tj. pa kad postavim sve to i biljke... nabacit cu i par slika

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
« Odgovori #28 u: Ožujak 02, 2014, 17:52:47 poslijepodne »
Pozadinu sam također tamo kupio, crnu samoljepljivu tapetu, najbolje ti je što tamniju jer je kontrast bolji i ima dubinu.

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #29 u: Ožujak 02, 2014, 18:12:30 poslijepodne »
Crni šljunak djeluje "cool" (da se izrazim kao moji sinovi), ali je IMHO neprirodan kao i skroz bijeli. Mislim da nećeš pogriješiti ako uzmeš klasični riječni šljunak,  najmanje se vide nečistoće i djeluje kao dno neke rijeke. Istina, ima i prekrasnih akvarija sa crnim šljunkom, tako da je to stvar ukusa.

Ako ti se ne da zezati sa lijepljenjem Cetifixa (samoljepljiva folija), uhvati sa 4 trake selotejpa tamni hamer sa vanjske strane poleđine akvarija. Ja sam se otelio dok sa zalijepio cetifix da bude bez mjehurića i onda se otelio još više kad sam ga skidao jer mi se nije sviđao. Kad nađeš boju koja ti se sviđa, lako zalijepiš foliju. Nakon 10-tak boja, kućno vijeće je zaključilo da im se najviše sviđa tamno modra podloga, dok sam ja navijao za oker žutu, jer mi je akvarij djelovao najprozračnije... i na kraju sam naravno morao poslušati sinove i ženu, pa je sad modra podloga :D Imaš u mom sigu temu Rio Orinoco, pa možeš tamo vidjeti kako to izgleda. 

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Ožujak 02, 2014, 18:53:10 poslijepodne »
joj nemam ja zivce za postavljanje samoljepljivih pozadina...ovu sadasnju foliju smo samo poljepili po kutovima stranica i cist oke hehe......tako da mislim da cu nakraju uzet nesto iz svoje likovne mape da je crne boje i poljepit kao pozadinu

pa da mislila sam crni ili tamno ljubicasti...a taj rijecni imam sada al mi je u miksu sa bijelim pa lose izgleda...ali sljedeci put kad cu cistit akvarij onda cu staviti samo rijeci sljunak

ajme predivan akvarij...fantasticno si ga slozio izgleda ko raj za gupije  :klap:

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #31 u: Ožujak 02, 2014, 19:53:29 poslijepodne »
Hamer ti je jako jeftin... par kuna veliki arak. Moram priznati da mi zvuči zanimljivo ideja o tamno ljubičastoj podlozi :up: Nisam to još nigdje vidio...

Drago mi je da ti se sviđa naš akvarij :up: Jako smo ponosni na njega, jer prije samo 5 mjeseci je tu stajao printer :D
Samo nemoj raditi naopako kao ja :roll: Mi smo prvo ciklirali akvarij sa panjem i kamenjem, pa stavili ribice i tek na kraju biljke :klap:
Svakako obiđi što više pet shopova, čitaj po forumu i samo polako naprijed... i naravno, angažiraj sve ukućane ;)

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Ožujak 02, 2014, 20:03:06 poslijepodne »
a ma kaj ce mi hamer kad imam onaj debeli papir u mapi u valjda sto nijansa iste boje :)
da bas mi se jako svida....wow u roku od samo 5mj to se dalo napraviti sad sam zadivljena
ah to bas i radim vjerovatno cijele dane visim po ovdje i po pet shopovima i centrima (vec znam kolka je cijena cega gdje haha)
a za biljke mi se javilo par darezljivih ljudi koji bi mi sto poklonili ili sto jeftino prodali bilje tako da sam ultra zadovoljna
a u toku tijedna cu poslagati im podlogu i sve za nadolazece bilje
te cu u roku od mj dana postaviti fotkice  :)

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #33 u: Ožujak 02, 2014, 20:12:20 poslijepodne »
Jako mi je drago da netko tako mlad ozbiljno shvaća hobby :up: Sa nestrpljenjem očekujemo fotografije :up:
Samo, kao svaki roditelj, moram te upozoriti da ne zapostaviš školu zbog akvarija  :nerd: :up:

Offline Desiderata

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 54
« Odgovori #34 u: Ožujak 02, 2014, 20:26:22 poslijepodne »
@Luciano; bas si dosadaaaan (tako bi ti moja kcer rekla)

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Ožujak 02, 2014, 20:28:40 poslijepodne »
ah ipak sam riba po horoskopu pa mi je valjda sudbina hehe
a to za skolu, iskreno odkad imam akvarij nesto sam se poboljsala neznam kojim cudom...valjda ribice u mojoj sobi pozitivno djeluju na moju koncentraciju :D

Offline condor

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #36 u: Ožujak 02, 2014, 20:33:55 poslijepodne »
a to za skolu, iskreno odkad imam akvarij nesto sam se poboljsala neznam kojim cudom...valjda ribice u mojoj sobi pozitivno djeluju na moju koncentraciju :D

Ima nešto u tome  :D
„Ljudi su kao školjke... moraš ih otvoriti na tisuće da bi pronašao biser."

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #37 u: Ožujak 02, 2014, 22:23:46 poslijepodne »
@Luciano; bas si dosadaaaan (tako bi ti moja kcer rekla)

:a010: :a010: Kao da slušam svoje sinove :inlove: Sva sreća, ja sam "good cop", a mama je "bad cop" :D

Mene akvarij smiruje... nakon što me preko dana izmore klijenti, djeca... žena i ja obožavamo sjesti u miru i tišini i gledati akvarij :klap:

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #38 u: Ožujak 03, 2014, 07:38:31 prijepodne »
da i mene i super mi je navecer spavati uz zvuk akvarija (posto mi je u sobi) bas me smiruje onda
a svaki put kad prodem pored njega moram zastati i pogledati si svaku ribicu da vidim jesu li dobro i na broju (moji ukucani me vec smatraju opsjednutom  :D )

Offline pericasubasic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • uvik kontra!!!
« Odgovori #39 u: Ožujak 03, 2014, 08:56:11 prijepodne »
Ja trenutno imam samo osam gupija i pleca u akvariju...ovo brojanje je kod mene cesce nego prebrojavanje zatvorenika u lepoglavi :D a sjedenje pred akvarijem da ne spominjem hehe

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #40 u: Ožujak 03, 2014, 11:00:26 prijepodne »
hahah   :D pa iskreno mislim da je i kod mene isto tako

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #41 u: Ožujak 03, 2014, 14:38:08 poslijepodne »
da i mene i super mi je navecer spavati uz zvuk akvarija (posto mi je u sobi) bas me smiruje onda
a svaki put kad prodem pored njega moram zastati i pogledati si svaku ribicu da vidim jesu li dobro i na broju (moji ukucani me vec smatraju opsjednutom  :D )

:D Znači, nisam jedini koji je opsjednut ribicama :up: Sva sreća, kod mene ih je sad toliko da im više ne znam broja:-) Jučer sam opet dobio 20-tak bebica :klap: A u zadnje vrijeme mi je najdraže zaspati u dnevnom boravku uz žuborenje vode :roll: Onda još plavi moonlight... ma idila :D

Ja trenutno imam samo osam gupija i pleca u akvariju...ovo brojanje je kod mene cesce nego prebrojavanje zatvorenika u lepoglavi :D a sjedenje pred akvarijem da ne spominjem hehe

Kod mene je isti bio rollcall, kao u zavoru, ali onda se zabiljio, pa više nisam mogao... pa su se namnožile i sad imam Peking u akvariju :D

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Ožujak 03, 2014, 18:47:04 poslijepodne »
ajme da ih je bar kod mene toliko da im se nezna broj hehe pa ja se nebi odvajala od njih
cestitam na bebicama hehe  :klap:

plus imam jednu dobru vijest pocela sam da stedim za veci akvarij vjerovatno idem za akvarij od 80-100l....tako da u sljedecih mjesec dva cu se vjerovatno moci hvaliti sa vecim akvarijem...doduse neznam sto cu onda s ovim od 54l onda bi ga prodala al neznam da li bi ga itko htio kupiti...ali sve na svoje vrijeme

i napokon sam polovicu ukucana napokon smeksala kod toga da je to moj hobi akvaristika sada (jer su bili skepticni) a uspjela sam razbiti i najtrdi orah aka. mog brata sad bi si i on mozda nabavil betta borca  8)

Offline condor

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #43 u: Ožujak 03, 2014, 19:34:55 poslijepodne »
100 litras je za pocetak idealan, sa takvim sam ja krenuo.
A ovaj manji ostavi kad kupis veci, uvijek dobro dođe za nekakvu karantenu li lijecenje ribica.
„Ljudi su kao školjke... moraš ih otvoriti na tisuće da bi pronašao biser."

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Ožujak 03, 2014, 19:51:20 poslijepodne »
ah neznam kud cu s manjim...posto sve ionako drzim u svojoj vec dovoljno maloj sobi hehe
ali imam ja za lijecenje riba jos jedan od 10l akvarij tako da sve 5

mislim da cemo na kraju ici za onaj od 96l (barem je za sad ta odluka pala) a sad se bacam na skupljanje novaca

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #45 u: Ožujak 03, 2014, 19:52:34 poslijepodne »
ajme da ih je bar kod mene toliko da im se nezna broj hehe pa ja se nebi odvajala od njih
cestitam na bebicama hehe  :klap:

plus imam jednu dobru vijest pocela sam da stedim za veci akvarij vjerovatno idem za akvarij od 80-100l....tako da u sljedecih mjesec dva cu se vjerovatno moci hvaliti sa vecim akvarijem...doduse neznam sto cu onda s ovim od 54l onda bi ga prodala al neznam da li bi ga itko htio kupiti...ali sve na svoje vrijeme

i napokon sam polovicu ukucana napokon smeksala kod toga da je to moj hobi akvaristika sada (jer su bili skepticni) a uspjela sam razbiti i najtrdi orah aka. mog brata sad bi si i on mozda nabavil betta borca  8)

Hvala! Iskreno, ja se i ne odvajam od ribica ;) Kad su mi se rodili sinovi, prebacio sam kancelariju u stan da budem više sa djecom... i tako su mi sad djeca i akvarij uvijek na oku :D

Vrlo ambiciozno za veći akvarij :up: Manji možeš, ako financije i prostor dozvoljavaju, uvijek ostaviti kao "backup".... kao rasadnik bilja, karantenski akvarij, za odvajanje manjih ribica i sl. Nažalost, polovna oprema jako gubi na cijeni. I meni je plan stavit sinovima u sobu po jedan 20-30l sa par gupi endlera, sadašnji 54 litarski ostaviti kao rezervu, a do proljeća kupiti veći :D  Sva sreća, imam ženinu podršku, a dečki su i tako uvijek na mojoj strani ;)

Svakako je dobro da imaš podršku obitelji :up: Kao (puno) mlađi sav ratovao sa roditeljima jer sam uvijek donosio napuštene životinje kući... pa bi ih svi zavolili i vrlo brzo smo imali zoo vrt u stanu ;) Dok se kući međusobno podupirete i razumijete, sve je super :up:

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Ožujak 03, 2014, 20:06:19 poslijepodne »
bas smo upravo sada imali kucansko vijece u vezi akvarija mislim da sam izasla ko pobjednik posto moji nisu nista konkretno zabrani...tako da cu vjerovatno u roku od 2mj imati svoju novu 100l bebu  :D

ah nazalost sanse da zadrzim taj manji akvarij su 0.001% bas zbog prostora...a to za polovnu opremu znam nazalalost makar je akvarij kupljen nov iz pet centra jos prije mj dana ali barem cu prodajom njega moci dobiti dovoljno novaca za pribor za biljke (a biljke cu probati naci sto jeftinije mogu ili ako neko ima viska sto sam vec cula od par predivnih ljudi ovdje da imaju i da s ga voljni dati)
jooj meni su ti gupiji endleri predivni bas sam ih gledala jutros po netu
ali da to je super kad imas nekoga a jos bolje i da su to tvoji da te podrzavaju u tako necemu  :up:

moram priznati da sam vec uzbudena za akvarij makar je ovo jos samo ideja koja nije ni blizu procesa izvedbe ali koga briga  :)

a ma i ja sam tako uvijek vodila ratove sa svojima na istu pricu...ah sta cu veliki sam ljubitelj zivotinja tako da sam morala...ali kao i tvoji i moji su ih s vremenom zavoljeli (neke vise neke manje) pa i mi cesto imamo zoo u kuci

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #47 u: Ožujak 03, 2014, 20:33:39 poslijepodne »
bas smo upravo sada imali kucansko vijece u vezi akvarija mislim da sam izasla ko pobjednik posto moji nisu nista konkretno zabrani...tako da cu vjerovatno u roku od 2mj imati svoju novu 100l bebu  :D

ah nazalost sanse da zadrzim taj manji akvarij su 0.001% bas zbog prostora...a to za polovnu opremu znam nazalalost makar je akvarij kupljen nov iz pet centra jos prije mj dana ali barem cu prodajom njega moci dobiti dovoljno novaca za pribor za biljke (a biljke cu probati naci sto jeftinije mogu ili ako neko ima viska sto sam vec cula od par predivnih ljudi ovdje da imaju i da s ga voljni dati)
jooj meni su ti gupiji endleri predivni bas sam ih gledala jutros po netu
ali da to je super kad imas nekoga a jos bolje i da su to tvoji da te podrzavaju u tako necemu  :up:

moram priznati da sam vec uzbudena za akvarij makar je ovo jos samo ideja koja nije ni blizu procesa izvedbe ali koga briga  :)

a ma i ja sam tako uvijek vodila ratove sa svojima na istu pricu...ah sta cu veliki sam ljubitelj zivotinja tako da sam morala...ali kao i tvoji i moji su ih s vremenom zavoljeli (neke vise neke manje) pa i mi cesto imamo zoo u kuci

:klap: Možda ti roditelji koriste moju taktiku ;) Ja svojim klincima nikad ništa nisam zabranio, ali uvijek bude po mome :D :up:
Budući da ti je akvarij skoro pa nov, prije prodaje ga dobro očisti od kamenca sa octom, uglancaj i morala bi dobiti bar 400kn. Novi 54l EHEIM AquaStar je negdje oko 520kn na akciji, pa je 400kn dobra prilika. To ti je skoro dovoljno za kvalitetnu vanjsku filtraciju koja je uvijek puno bolja od internih filtera.
Za bilje se snađeš i pokupiš ga od lokalnih akvarista... šljunak kupiš u lokalnom Bau centru... treba ti još novac za staklo+poklopac+grijač. Naravno, ako skupiš više novca, možeš kupiti i veći akvarij jer nema prevelikog akvarija :D

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #48 u: Ožujak 04, 2014, 06:41:12 prijepodne »
ma ne znam ja svoje oni kad mi nesto nedaju onda je nemoze i tocka a ovaj put su si razmisljali i cak rekli vidis napredak kcer nam napokon naucila stedit...
a za akvarij budem ja sve to sredila da blista ko nov  :)

filter cemu uzeti vanjski vjerojatno ali cemo uzeti od nekoga ko prestaje se baviti time...za bilje se kako i sam kazes snadem....sljunak ima tata u firmi a ima cak i onaj pijesak sto sam citala da smije u akvarij a njega imaju na tone tamo...staklo budemo ga izradili kod lokalnog staklara poklopac ce bit homemade ali kvalitetno jedino mi grijac cu morati kupiti

ah mislim da nema sanse da skupim toliko novaca za sad sam tek na 400kn s time da cu prodati jos par stvari ovaj tj. da dodem do barem 700...plus kad mi dode moj akvarij jos cu stari prodati pa mislim da ce mi to biti dovoljno za cjelokupnu opremu 

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Forever young...
« Odgovori #49 u: Ožujak 04, 2014, 14:42:06 poslijepodne »
Kod polovnog filtera jedino pazi u kakvom su stanju gumene brtve, da ne bi bila poplava u stanu :roll: Ako možeš naći u susjedstvu nekog iskusnijeg akvaristu da ide  s tobom u kupovinu, da ti netko ne podvali loš filter. Isto tako, nije loše vanjski filter kad ga upogoniš staviti u neku plastičnu kantu, pa ako i procuri, bar neće biti poplave ;) Za većinu vanjskih tzv. kanister filtera se mogu kupiti odvojeno brtve u zoo dućanima. Grijač uzmi po računici "koliko litara vode, toliko watti grijač".

Za akvarij traži što deblje staklo, jer ako staklo nije dovoljno debelo, vrlo brzo će se uslijed pritiska vode stvoriti tzv. "trbuh" na staklu. Poklopac ljudi mahom rade od vodootpornog laminata, pošto je cjenovno dosta povoljan i lako se obrađuje. Za rasvjetu ti je najbolje kupiti 2 ili više vodotjesnih (vodootpornih) grla u koja staviš obične štedne sijalice. Ovakva "sam svoj majstor" rješenja su u pravilu bar 50% jeftinija od gotovih akvarijskih kitova u trgovinama.

Mislim da ti se ovo može uklopiti u financijsku konstrukciju :up: