Kolovoz 08, 2025, 06:37:28 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Djedica  (Posjeta: 6135 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sea Wolf

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Djedica
« Odgovori #25 u: Travanj 27, 2006, 17:51:00 poslijepodne »
E to me je frka, već sam postao mučitelj( po ribi sa baš nebi reklo )a na kraju će me optužiti da sam i ubojica.
Sea Wolf  / Rijeka

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Djedica
« Odgovori #26 u: Travanj 27, 2006, 19:07:00 poslijepodne »
sea wolf, napravio si grešku (pretpostavljam ne svojom voljom i namjerno - vjerojatno ti još nitko nije do sad rekao da je ovaj akvarij premali za skalara). sad znaš koje je rješenje - na tebi je da ispraviš grešku ili da nastaviš s greškom. nisi mučitelj, samo daj ga premjesti u veći - bit će mu bolje. pripazi kod premještaja- veliki akvarij mora ti biti dobro zacikliran i stabilan. držim vam fige - i skalaru i tebi

Offline Double_g2000

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #27 u: Travanj 28, 2006, 12:57:00 poslijepodne »
moram priznat da...... bi me bilo sram stavit ovakav akvarij u galeriju .... a kad bolje promislim, pa nikad si nebi dozvolio da mi se riba ovak muči (kolko god se činilo da je sve ok, naročito nakon 6 godina.

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
Djedica
« Odgovori #28 u: Travanj 28, 2006, 13:36:00 poslijepodne »
mislim da je forum tu da bi se ljudi učili. sea wolf nije stavio tu skalara da bi ga mučio namjerno, ali očito će popravit stvari. samo tako!

Offline mali akvarista

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #29 u: Travanj 28, 2006, 13:40:00 poslijepodne »

ajde...ajde....tko je bez grijeha neka baci kamen prvi!
čovjek je shvatio, i kaj sad ...da ga spalimo na lomači?
....istina za volju malo mi je pun fučkač () tog moraliziranja oko životinja svih vrsta, a gluhi smo za PRAVE probleme....jasno mi je da je tragedija veča utoliko što su životinje ovisne o nama
i da svo zanemarivanje i zlostavljanje potiče od ljudi ali dajte fakat
ono....malo lošiji uvjeti i odmah histerija...tu se lome koplja oko akvarija jel' ?

e pa mogao je i ovako završiti

Edited by: mali akvarista
Srednjaci/Zagreb

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Djedica
« Odgovori #30 u: Travanj 28, 2006, 13:54:00 poslijepodne »
Citat: Jurupari
mislim da je forum tu da bi se ljudi uèili. sea wolf
nije stavio tu skalara da bi ga muèio namjerno, ali oèito æe popravit
stvari. samo tako!

jurupari je dao pravi komentar na sve ovo...

Split / Hrvatska

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Djedica
« Odgovori #31 u: Travanj 28, 2006, 13:57:00 poslijepodne »
e, mali akvarista, dugo ovako snažnog odgovora nije bilo na forumu. pogodio si bit stvari - koliko god to nekim "kritičarima" smetalo. svi učimo i griješimo. nije glupo napraviti grešku, to se svakome desi. glupo bi bilo ne prihvatiti dobar savjet.

Offline SandmanRI

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #32 u: Travanj 28, 2006, 13:58:00 poslijepodne »
Mali akvarista, poptpuno se slažem sa prvim dijelom tvog posta...

No što se tiče drugog... osjetljivost većine na patnje i loše životne uvjete životinja ne isključuju osjetljivost na neke druge probleme u svijetu. No mi smo na ovom forumu da bi raspravljali i komentirali o našem hobiju ili načinu života, tako da ti ove paralele iz drugog dijela uopće ne stoje na pravom mjestu... iako su bolno i stravično istinite...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Djedica
« Odgovori #33 u: Travanj 28, 2006, 16:04:00 poslijepodne »
Ja se slazem sa Sandmanom, ne da mi se sad traziti Isusov citat o zivotinjama i kako se treba pred njima odnositi (tj. ne znam kako da ga nadjem, a u supljoj glavi ga nemam), ali treba se voditi za onim da nikome ne cinimo nista nazao, nikome i nicemu.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Djedica
« Odgovori #34 u: Travanj 28, 2006, 16:42:00 poslijepodne »
Da okrenemo na vedriju temu! Ubaci ti dedici i nekakvog babca pa da stari nesto i smuva pod stare dane

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Djedica
« Odgovori #35 u: Travanj 28, 2006, 16:57:00 poslijepodne »

Tak je! I dođi na AkTer i vrati se doma sa 230 litara akvarijem , pa mu ubaci jato skalara...

upss..opet ja prije reda...

Offline mali akvarista

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #36 u: Travanj 28, 2006, 17:40:00 poslijepodne »

Citat: SandmanRI
Mali akvarista, poptpuno se slažem sa prvim dijelom tvog posta...

No što se tièe drugog... osjetljivost veæine na patnje i loše životne uvjete životinja ne iskljuèuju osjetljivost na neke druge probleme u svijetu. No mi smo na ovom forumu da bi raspravljali i komentirali o našem hobiju ili naèinu života, tako da ti ove paralele iz drugog dijela uopæe ne stoje na pravom mjestu... iako su bolno i stravièno istinite...

radi se o ..malo grubo zvuči ...ali licemjeru( ni ja nisam imun na to da se razumijemo)..i kladim se da su svi to prepoznali ...ništa više ništa manje...ne tražim nikakvu javnu debatu, ali gadi mi se da smo postali neosjetljivi na ljudsku patnju(vjerovatno jer su ljudi u k++++) a plačemo svi za ostavljenim pesekom itd..itd...
i da slažem se da možda nije na pravom mjestu . ali imulzivan kakav jesam text je samo izletio iz mene...sorry ako sam nekom pokvario užinu i slično

to Ruki: citat je iz priče kada su htjeli kamenovati Magdalenu, tada prostitutku, a ne psalm o životinjama

još jednom isprika svima na uletu ..nadam se da ste shvatili dobru namjeru u cijeloj priči

Srednjaci/Zagreb

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Djedica
« Odgovori #37 u: Travanj 28, 2006, 17:59:00 poslijepodne »
Tko je bez grijeha nek prvi baci kamen? Mozda ne mislimo na isto... jao ako ja odem po big black book. Nego sto sam htio reci, ako smo senzibilizirani prema zivotinjama kako ne bismo bili prema ljudima? Dosta debate! Meni kajmancek treba, hvala Vedrane! Trebao si to prije reci i isli bi svi fino busom...
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Djedica
« Odgovori #38 u: Travanj 29, 2006, 03:05:00 prijepodne »

Nemremo svi spasit malog crnca od gladi...ali možda možemo nekom ostavljenom starcuuljepšati blagdan ili pak spasiti psa lutalicu ili možda ubaciti skalara u veći akvarij...

Misli globalno djeluj lokalno

Offline Sea Wolf

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #39 u: Travanj 29, 2006, 14:13:00 poslijepodne »

Zbilja nisam se nadao da će slike mojega skalara potaknuti takvu raspravu. Želja mi je samo bila prikazati ga takvog kakav je i gdje je. Zanam da mu je akvarij premali ali šta je tu je. Nemam srca raditi kojekakve pokuse sad nad njim. U ostalom moje je mišljenje takvo pa se slagali vi s tim ili ne. Mnogi od vas možsa su napravili i veće kikseve nego ja ali niste hrabri to priznati, koliko vam je ribica uginulo radi toga ???

Moj skalar je ipak živ 6 god pa ako je to neki kiks neka je i zašto se uvijek moraju vidjeti samo super akvariji kad znamo i sami da nažalost ipak ima više onih lošijih.
Sea Wolf  / Rijeka

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Djedica
« Odgovori #40 u: Travanj 29, 2006, 14:37:00 poslijepodne »

Jap, pravo zboriš..

No dobro- ljudi , trebalo je malo "nježnije" , jer iako vam se kao akvaristima odmah ukazalo neprimjereno stanište za takvu ribu, niste uzeli u obzir i drugu stranu, a to je Sea Wolf, koji sigurno nije imao zle namjere sadističkog tipa koje bi zasluživale grube napade ..Uostalom, tko smo mi da napadamo, kada smo ovdje da educiramo...

A edukacija gubi na snazi proporcionalno sa snagom osobnih napada ...

Zato, vratimo se mi fino na akvaristiku..iako su slike koje je mali akvarist stavio podsjetnik da koliko god mi to negirali, imamo dvostruka mjerila..ne moram čak ni do Malawia otić, dosta mi je pogledat penziće sa glavama u kanti za smeće, na Dolcu, pred katedralom "duha i duhovnosti"... u koju pastiri dolaze u Audijima.. primjerice... a mi se ni ne obaziremo na njih nego rađe kupimo neki komad opreme za akvarij koji nam baš i ne treba, al ajde da se nađe..

i da..mislite globalno djelujte lokalno.. npr. "što ja mogu napraviti da MOJA zajednica u kojoj ŽIVIM i radim , bude HUMANIJA, LJEPŠA, MORALNIJA"...

nije teško...iako je lakše utonut i fotelju i gledat neki glupavi hollywodski akcić...

i ne propovijedam..samo primjećujem..

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Djedica
« Odgovori #41 u: Travanj 29, 2006, 17:32:00 poslijepodne »
JA ću od sad kad god netko kupi veći akvarij ili Diskusa stavljat slike gladnih crnčića i govorit mu koja je pi*da kad kupuje taki akvarij a deca gladuju. Neš' ti argumenata ... jel' to OK? Ono, mislim, to jetak lako pokazat a ne moraš ni ić' tamo im pomagat.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline mali akvarista

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #42 u: Travanj 29, 2006, 18:31:00 poslijepodne »
Max ne njajke....dobro? Slažem se ulet možda nije bio totalno na mjestu,ali dajte ljudi fakat....kad vidim koliko emocija izazove neprimjereni uvjet za ribu, meni dojde zlo...a da ne budem skroz licemjeran sebe sam prvog prozvao kao čovjeka oguglalog na "prave" probleme....nadalje kad sam shvatio da je to možda bilo neprimjereno ispričao sam se ne htjevši izazvati debatu, ali vidim da u tome nisam uspio....i kakav ti je sad to ulet sa pi*zdama koje kupuju akvarij...aaaaa????ako se hočeš prepucavati sa mnom samo daj bring it on baby....

jel čitate ljudi novine?.....e pa sad zamislite da je to bio dnevni komentar Butkovića ili nekog drugog....nema ništa više, šire, dublje u cijeloj prići od samog komentara...nikakva zen filozofija, nikakvo pacifističko-Gandhijevsko i slično pripovjedanje

P.S.
da bi izbjegli još komentara ja jedini i neprikosnoveni car svog intelektualnog vlasništva u obliku prijašnjeg komentara uredit ću ga da tako da se izbjegne svako daljnje komentiranje ovog ludog i totalnog neprimjerenog malog akvariste......

ajde, ajde bar vam nije dosadno
Srednjaci/Zagreb

Offline mali akvarista

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #43 u: Travanj 29, 2006, 18:42:00 poslijepodne »

Citat: Sea Wolf

Zbilja nisam se nadao da će slike mojega skalara potaknuti takvu raspravu. Želja mi je samo bila prikazati ga takvog kakav je i gdje je.

Moj skalar je ipak živ 6 god pa ako je to neki kiks neka je i zašto se uvijek moraju vidjeti samo super akvariji kad znamo i sami da nažalost ipak ima više onih lošijih.

Morski Vuče....tebi svaka čast svašta si preživio ....moj sljedeči akvarij u galeriji ću staviti sa zamučenom vodom da se ne vidi "prst pred nosom", sa mrtvačkom glavom giganskih dimenzija, roniocem sa blagom i plastičnim biljem ....
i da naslovit ću ga tribute to Grandpa

P.S.
poster će biti gola teta

Srednjaci/Zagreb

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Djedica
« Odgovori #44 u: Travanj 29, 2006, 19:17:00 poslijepodne »
Citat: mali akvarista
Max ne njajke....dobro?

Moram opravdati naziv ispod nicka, je*i ga rista, mjesečna kvota se mora ispuniti a ti si mi baš fino upal

Citat: mali akvarista
.... i kakav ti je sad to ulet sa pi*zdama koje kupuju akvarij...aaaaa????ako se hočeš prepucavati sa mnom samo daj bring it on baby....

To je već Zen za tebe ... prepucavati se, kaj si ti normalan, pa kaj misliš da nemam pametnijeg posla neg' navlačiti prepucij s tobom po forumu
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline mali akvarista

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #45 u: Travanj 29, 2006, 19:54:00 poslijepodne »

max:

Moram opravdati naziv ispod nicka, je*i ga rista, mjesečna kvota se mora ispuniti a ti si mi baš fino upal

drago mi je da sam ti ispunio kvotu......znaš ono kak se kaže kad imaš malo više kila?...sve su to moji zubi natukli.....tak je i kod tebe ..sve su to tvoji prsti natukli

ali za sada je dosta .... tekma bu počela svaki tren....pozdrav roštiljatoru( jedva čekam jarun pa da skoknem na roštilj i da vidim jel' vrijedi ona stara...gdje ima dima ima i vatre)

Srednjaci/Zagreb

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Djedica
« Odgovori #46 u: Travanj 29, 2006, 19:55:00 poslijepodne »
ako si voljan doc u KC trenutno ti doniram tank od 50l z anjega... ako si voljan pricekat par mjeseci voljan sam ti donirati (ruzniji) od 100l...

Zao mi skalara... al prisiljen je naviknut se.. bas kao papigice u krletci... to jos gore... ptica koju kad pustis van nezna letjet....

biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Njofra

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #47 u: Travanj 30, 2006, 03:17:00 prijepodne »
U šta je ova temica izrasla    ,....svašta.Kakav zen i filizofije kad je sve skroz jasno,..jasno je ko dan da je skalar u kur.. i ako mu hočeš poboljšat uvjete daj a ako misliš da mu je super ovak nastavi i gotova priča.Po meni on je jadan u banani i možeš ti pričat šta hočeš a i možeš preživjet pa i 10 godina u nekoj krletki da ti bude dobro,......OK.Ja mislim da niko nikog nije napadao nego su ljudi samo iznosili svoja mišljenja i nisu ljudi tu javkali "zbog loših uvijeta za ribu",a zašto onda i postoji ovaj Forum,.....da bi klimali i govorili svima kak je akvarij super,....svašta,ja mislim da su ljudi još i OK.reagirali kak su mogli.Na tebi je sad da odlučiš,a mislim da ti niko ovdje ni nije rekao što več nisi znao,...ako imaš tog skalara več 6 godina nisi toliko neupučen da do sada nisi znao kakav akvarij treba skalar,znao si sigurno.Mislim da su prije ludi ljudi koji hoče pomoč i govore kak bi trebao napravit pa nakraju ispadaju ko budale(kao njihova reakcija na tak nekaj kod nekih naših članova izaziva zlo i muku Edited by: Njofra
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Njofra

• Punopravni član
Djedica
« Odgovori #48 u: Travanj 30, 2006, 03:27:00 prijepodne »
I još malom akvaristi,..da ovo je forum o akvarijima a ne o nekim neznam životnim problemima pa se ja tu uopče ne slažem sa tobom.Ako sam stavio sliku akvarija ovdje to znači da hoču o tome diskutirati a ako hoču razglabati o (životnim problemima) i gladnima u svijetu i neznam čemu otvorit ču temu u bla bla bla ili na nekom drugom forumu pa to ne znači da su ljudi ovdje neosjetljivi (na probleme u svijetu i životu)nego jednostavno ovdje za to nije mijesto.Ovdje se kolko znam raspravlja o akvarijima a komu je to glupo i bezveze neka zaobiđe ovaj forum
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Djedica
« Odgovori #49 u: Travanj 30, 2006, 04:02:00 prijepodne »
Ova dva zadnja posta, sve potpisujem, skroz moje misljenje koje mi se motalo po glavi oko ove teme, a nisam znao srociti.