Što mislite o ovome? Ima li se uopće smisla zamarati s gore navedenim?
nema smisla..bilje bi po nekoj procjeni, ako gledamo da bi koncentracija co2 morala doseći kojih 30ppm-a nakon trećeg do četvrtkog sata od paljenja svjetla, onda bi po tome, tada morala biti i najveća "konzumacija" hranjivih tvari..
druga stvar, bilje će hraniti i preko podloge, a prihrana je samo dodatni stimulans, da ne ostane gladno i time dopusti množenje algi...
s druge strane, višak ne uzrokuje pojavu algi, glavna stvar je zadovoljit tri stavke
svjetlo---co2----prihrana, time da po mojem iskustvu ako zadovoljiš svjetlo i co2 s nutrijentima možeš u nebo (ovdje podrazumjevam kvalitetnu filtraciju)..
..i zadnja stvar, fe sam stavljao nakon gašenja svjetla, zbog moguće reakcije sa svjetlom...
i treće, ja uvijek glasam za eii sistem, predoziraš, i onda mijenjaš tjedno 50% vode..sad..nekad sam u nano znao pri zamjeni vode odma ubacit kno3 i kh2po4, a fe na dnevnoj bazi..bilo je ok, ali ako ćeš koristit ovu naše tvrdu pipovači, onda bih preppručio dodavanje na dnevnoj bazi, podjeljene vrijednosti..
to je neka moja filozofija i ne trgam si glavu s time..
nadam se da sam ti barem malo pomogao