Ovo su slike od jučer... Akvarij je izgubio neku formu, jednostavno mi je previše žao rezati biljke

. Održavanje je minimalno.. svaka 2 tjedna promjena vode 30%, CO2 0-24, doziranje makro mixa 3x tjedno, mikro 2x tjedno
Unutra sam ubacila nekoliko vrsta Aponogetona sa AkTera. Zašto su tu? Jer ih jednostavno nemam gdje staviti.
Aponogeton boivinianus
Aponogeton ulvaceus
i dvije vrste Aponogeton madagascariensis-a, jedna uskolisna varijanta i standardna širokolisna.
Aponogetoni mi stalno bacaju cvijetove i to sve vrste.. Ja ih redovito režem jer mi se neda zezati sa oprašivanjem. Nekima stabiljke budu i po 1cm široke. Na jednoj slici se vidi kako je cvijet probio rupu kroz list A. boivinianusa (koji ima lijepu crvenkastu boju na vrhovima).
Od ostalih zanimljivih vrsta tu su Microsorum trident i Staurogyne sp. 'Porto Velho'. Stauro je tek prije kojih mjesec dana počela vidljivo rasti (zato ima zelene točkaste jer je bila 6mj. kao anubias) i ne suzdržava se ni od dijelova akvarija u sjeni. Došla je iz emerznog uzgoja i bila je visoka preko 30cm u košaricama.