Srpanj 22, 2025, 11:42:45 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi Rio 180- teme i dileme  (Posjeta: 8468 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
Odg: Novi Rio 180- teme i dileme
« Odgovori #75 u: Ožujak 16, 2014, 20:25:44 poslijepodne »
Nemoj koristiti blic kad slikaš akvarij ;)

Offline Desiderata

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 54
« Odgovori #76 u: Ožujak 16, 2014, 21:59:22 poslijepodne »
Sve znam, ali na aparatu s objektivom jedino znam stavit na auto (dobro da sam i to uspjela skuzit) i onda se aparat sam pravi pametan  :P

Offline natty

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #77 u: Ožujak 16, 2014, 23:10:59 poslijepodne »
Stvarno ti to lijepo izgleda. A jel panj potonuo?

Offline Desiderata

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Ožujak 17, 2014, 07:29:34 prijepodne »
Ne znam, trebala bi maknut jedan kamen da spag olabavi pa ce se vidjet da li se i dalje dize. Mene je sve nekako strah jer sam uvjerena da nije.

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Ožujak 17, 2014, 12:10:33 poslijepodne »
Uh, ne diraj. :)

Offline Desiderata

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Ožujak 18, 2014, 15:59:56 poslijepodne »
Corici svi preseljeni. Na zalost, samo ih je 9 jer sam 10. nasla spestanog iza usisa od filtera. Barem ono sto je ostalo od njega   :(
@natty; testno sam skinula onaj kamen da olabavim panj i reklo bi se da je potonuo iako mu je dovoljno da ga se samo malo takne da krene. Ostace zablokiran jos neko vrijeme, a onda sve ide van pa krece ravnanje podloge  i sadjenje bilja ispocetka.

Jucer je promijenjena i rasvjeta. S  T8 2x25 smo dosli na T5 2x39. Samo da mi nitko ne popuje da se juwel lako otvori. Sve je bilo zaljepeceno tako da kad je pocelo pucat smo odustali od otvaranja i muz je sa skalperom rijesio stvar. S crnom sirokom trakom smo poslije zatvorili rupu i nis se ne vidi. Naravno, vec mi je prst bio na aquashopu da narucim novu konzolu s rasvjetom. Srecom, nije trebalo.

Dobit cete i slike uskoro. Sad svijetli ko Betlehem  :P

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #81 u: Ožujak 18, 2014, 16:50:32 poslijepodne »
Jucer je promijenjena i rasvjeta. S  T8 2x25 smo dosli na T5 2x39. Samo da mi nitko ne popuje da se juwel lako otvori. Sve je bilo zaljepeceno tako da kad je pocelo pucat smo odustali od otvaranja i muz je sa skalperom rijesio stvar. S crnom sirokom trakom smo poslije zatvorili rupu i nis se ne vidi. Naravno, vec mi je prst bio na aquashopu da narucim novu konzolu s rasvjetom. Srecom, nije trebalo.

Svi ti poklopci su zalijepljeni da budu vodonepropusni i nema toga koji se "lako" otvara >:(
Vidio sam kod svoga Eheim Aquastara da su ljudi znali polomiti cijeli poklopac kad su mijenjali neonku :'( Pohvale mužu :klap:

Offline natty

• Punopravni član
Novi Rio 180- teme i dileme
« Odgovori #82 u: Ožujak 18, 2014, 16:56:49 poslijepodne »
Ma Juwel bi se trebao otvarati bez problema. Mozda je prijasnji vlasnik radio neke preinake? Uglavnom, drago mi je da je uspjelo. Jesi stavila t5 konzolu ili diy verzija? :)

Zao mi je za malog coryca. Jesu veseli sada?

E da, cekamo slike! I zasto sve presadjujes? Taman se primilo. :)

Offline Desiderata

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Ožujak 18, 2014, 21:46:17 poslijepodne »
DIY, tako ti to obicno ide kod nas. Odustali smo od ledica jer ja tu nisam bas vidjela pozitivnu racunicu (uvijek sam ja neka baba roga koja zatvori kesu), pa smo narucili sve sto nam je trebalo za T5 koje stanu skoro pa u mm jer sam htjela standardnu duzinu lampi. Onda smo se malo sinoc igrali s pistoljem za plasitku, komadicima aluminijskog profila koji su posluzili kao nosaci za nove lampe, komadicima pleksija s kojima smo ljepili stare rupe jer su nove lampe dosta duze od starih. Na kraju krajeva, sve sto bas i nije ispalo reprezentativno vidim samo ja jer nikom drugom nece past na pamet otvarat poklopac. Na gornji dio koji je izrezan sa skalperom smo cijelom duzinom zaljepili super tape crnu koju sam davno kupila da sakrijem rub stiropora koji je ispod drugog akvarija tako da je jos jednom posluzila svrsi. Nije da se nista ne vidi, ali ni ne bode u oci.
Corici su super, barem tako meni djeluju.
Presadjujem najvise zbog toga sto sam gurala biljke gdje sam stigla i to sad bas ne izgleda onako kako bi ja htjela. Voljela bi to malo grupirat bolje, a ne da je gemist svugdje, a i podlogu sam raskopala na sve strane boreci se s panjom pa sad imam brda i doline bez reda i poretka.

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Ožujak 19, 2014, 08:00:24 prijepodne »
 :D :D Potpuno te razumijem!

Svejedno pošalji slike prije i poslije radova ;)

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #85 u: Ožujak 19, 2014, 10:02:00 prijepodne »
Slažem se sa Natty.Hoćemo slike i gotovo. :a045k:

Offline Desiderata

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Ožujak 21, 2014, 21:26:02 poslijepodne »
Evo vam onda slike. Ko ceka taj i doceka. Tek danas kad sam gledala slike sam skuzila da postaje dzungla i da mi ribe nece imat gdje plivat.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #87 u: Ožujak 21, 2014, 21:29:45 poslijepodne »
Vau, super izgleda. : :klap: :klap: :klap:

Offline xlavier

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #88 u: Ožujak 21, 2014, 21:44:43 poslijepodne »
Što se rogolistu desilo? :O Kočnice popustile? :D

Divno izgleda.

Offline Desiderata

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Ožujak 21, 2014, 21:49:18 poslijepodne »
Nahranio se s anubiasom. Od kad je iznad njega divlja, ima dobro gnojivo ispod sebe  :D

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Ožujak 21, 2014, 23:04:58 poslijepodne »
Bas ti je odlicna ta djungla!

Offline Desiderata

• Punopravni član
« Odgovori #91 u: Ožujak 22, 2014, 07:29:22 prijepodne »
Imam pitanjce. Kupila sam onu geliranu parvolu koju planiram saditi kad budem sve slagala ponovo. Da li je bolje da dok je neraspakirana stoji na tamnom (u ormaricu od akvarija) ili na svijetlom mjestu. Ipak bi jos 15-ak dana dala sansu panju da na sigurno potone prije nego pocnem preslagivat sve. Znam da ona u pet centru stoji na relativno svijetlom mjestu, ali nisam sigurna kako ju je najbolje skladistiti

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Ožujak 22, 2014, 09:14:26 prijepodne »
Stavi je na tamno. Mozda ne bas u mrak ali ne ni na direktno svjetlo. Parvula je zakon! :up

Offline Desiderata

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Ožujak 23, 2014, 14:42:56 poslijepodne »
Jucer sam prebacila i 3 guppya (2 zenke i jednog muzjaka) i 2 mollya. Jedan par guppya je ostao u onom akvariju jer nisam htjela prebacivat trudnu zenku. Moram kupit jos kojeg mollya (imam samo 2 i to po mojoj neukoj procjeni zenke- to nisam sigurna) pa ako netko iz Ri ili Zgb ko ih ima cita neka mi se javi na pp.
Slikala sam opet ja, to se vidi iz prilozene mutljavine  :D

Offline xlavier

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Ožujak 23, 2014, 15:01:36 poslijepodne »
Ali, točno se vidi kada ti slikaš!  :D :D :D :D

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Ožujak 23, 2014, 15:05:11 poslijepodne »
Dobro se to bilje primilo. Pase mu podloga. :) A slike. :) Isto dobro. ;)

Offline Desiderata

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Ožujak 27, 2014, 09:19:51 prijepodne »
U starom akvariju sam uhvatila 2 bebe gupija, i sad odmaraju u onoj najvecoj mrezici koju sam postavila na rub kao kindergarden. Zbog tako nekih stvari volim otvorene akvarije bez poklopca, ovaj juwel mi ide na zifce. Preko vikenda se spremam jos prebacit i neonke kojima bi onda povecala broj na 15 (sad ih je 8) i to bi onda bilo to sto se tice riblje populacije. U medjubremenu je i jedan mici mali akvarij (18l) napravljen po mojoj mjeri da stane na knap u stalak za cvijece stavljen u funkciju. Prvo je trebao biti karantenski (sad trenutno i je jer sam mamu gupicu prebacila tamo), pa mozda kozicnjak, a mislim da ce na kraju biti biljni jer mi je nehumano ribe drzat u tim dimenzijama. Zemlja za cvijece se namace vec danima. Ako se predomislim lako je istresem u vrt, tamo ionako uvijek fali zemlje

Offline xlavier

• Punopravni član
« Odgovori #97 u: Ožujak 27, 2014, 10:37:51 prijepodne »
U starom akvariju sam uhvatila 2 bebe gupija, i sad odmaraju u onoj najvecoj mrezici koju sam postavila na rub kao kindergarden. Zbog tako nekih stvari volim otvorene akvarije bez poklopca, ovaj juwel mi ide na zifce. Preko vikenda se spremam jos prebacit i neonke kojima bi onda povecala broj na 15 (sad ih je 8) i to bi onda bilo to sto se tice riblje populacije. U medjubremenu je i jedan mici mali akvarij (18l) napravljen po mojoj mjeri da stane na knap u stalak za cvijece stavljen u funkciju. Prvo je trebao biti karantenski (sad trenutno i je jer sam mamu gupicu prebacila tamo), pa mozda kozicnjak, a mislim da ce na kraju biti biljni jer mi je nehumano ribe drzat u tim dimenzijama. Zemlja za cvijece se namace vec danima. Ako se predomislim lako je istresem u vrt, tamo ionako uvijek fali zemlje
Možeš u tom malom akvariju držati microrasbore ili Boraras urophthalmoides možda jednog bettana?

Offline natty

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Ožujak 27, 2014, 15:13:16 poslijepodne »

I tako to krene - najprije jedan akvarij, pa onda veći, pa onda kozičnjak, pa rasadnik pa... ja već izmišljam isto razloge da zadržim 60 litarski :D. A treba mi i mali da bebe prebacim ;)

Ja ti imam microrasbore pa se možemo nešto možda i dogovoriti jer ih mislim maknuti iz velikog akvarija ;)
Imam i bettana, ali njega kćer ne da tako da ništa...

Offline xlavier

• Punopravni član
« Odgovori #99 u: Ožujak 27, 2014, 18:54:44 poslijepodne »
Ako Desiderata odbije Mikre. :) Ja ih primam. :)