I jesi i nisi upravu ...
i za Fiću i Stoleta se nekad također išlo na obuku i usavršavanje ... 
ja sam kod Zubaka išao najmanje 3-4 puta godišnje .... dok sam radio taj posao u ovlaštenom zervisu ...
U mojoj struci (IT), nekoć davno je Apple svoje Macintoshe pakirao u kućišta za čije otvaranje je trebao užasno dug odvijač

I koliko god problem izgledao trivijalno jednostavan, ljudi su čupali kosu da bi proširili RAM

Ali moraš priznati da su nekoć automobili općenito bili jednostavniji... moj frend je na Micri mijenjao svjećice kao što je to radio godinama na Jugiću, i naravno, uništio grafitne kablove

Drugi je na Ignisu mijenjao akumulator i zaključao radio/CD player, a kôd je naravno bacio sa ambalažom

Meni jednom Renault jednostavno nije htio upaliti?! Ne čujem pumpu goriva, ali elektropodizači rade, svjetla svijetle... a na putnom računalu nešto u stilu "Error x113, please call Renault Assistance"

Šlep, ovlašteni servis, 5 minuta popravka, otišao akumulator?! Elektronika je zaključila da akumulator nije u najboljem stanju

E nakon tih iskustava, jedino što radim oko auta je uliti gorivo, tekućinu za pranje šajbe i eventualno poslati sina da svojim ručicama promijeni sijalicu (ja svojim debelim rukama ne mogu doći ni blizu poklopca). Za sve ostalo, tu je ovlašteni servis i ljudi koji su obučeni za to
ovdje si gotovo upravu ... sve se vrti oko isplativosti...
i to je jedan od razloga zašto se majstori odlučuju za "specijalizaciju" na određenim markama vozila
a što se kupovine alata tiče... vjeruj mi, onaj tko radi sa alatom i kome alat treba, taj ajko dobro zna i gdje ga kupiti ili nabaviti .. 
i btw ... dugački šarafciger (odvijač) ima svoju veliku primjenu i u drugim poslovima osim za skidanje sijalice na Fijatu .. 

Nažalost, kod Stila moraš doslovno raskopati pola auta da bi došao do sijalice... i naravno, moraš znati kako i kojim redoslijedom

Danas čak ni alat nije potreban, jer se sve svodi na zamjenu kompletnih sklopova. Najveći zaj*b danas je detekcija kvara i kako razmontirati neki dio... bar u mojoj branši

Vidim samo da pun ormar alata sve rjeđe koristim, a ne sjećam se kad sam nešto zadnji put lemio (osim DIY LED-ica za akvarij:) )