Lipanj 23, 2025, 20:32:28 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pitanjce za autoljupce  (Posjeta: 22590 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Pitanjce za autoljupce
« Odgovori #75 u: Veljača 06, 2014, 10:16:06 prijepodne »
Kolega je ima "čuveni" golf 3 pa je s njim imao piz......
:D :D
vjerovatno je jedan od onih "e sad sam kupio čuvenog golfa kojeg ne treba nikad servisirati ili treba samo kad skroz stane" :down:
samo "golf" nista ne znaci, nisi napisao o kojem se motoru radi :up:

Offline tarantula 87

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #76 u: Veljača 06, 2014, 10:18:27 prijepodne »
1,9 tdi...servisirao ga je uredno.

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #77 u: Veljača 06, 2014, 10:39:55 prijepodne »
prvi vlasnik?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #78 u: Veljača 06, 2014, 10:45:23 prijepodne »
Drugi,nije to sad niti bitno.Poanta je da moraš imati i sreće.Npr burazu sam prodao svog BMW 3 koji je mene služio 3-4g i nikakvih ulaganja nisam imao osim servisa.Njemu je sad u roku 1g otisao hladnjak,podizači stakla,polu osovina.

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #79 u: Veljača 06, 2014, 11:06:48 prijepodne »
Tarantul: ovo zadnje jedino priznam.
ja nisam imao sreče niti s novim.
pa se zapravo nadam da ču s ovim rabljenim imati.

trenutno se najviše vrti ford mondeo 2008. dizel.
pa ako ima ko neku informaciju koji motor gledati

Offline strasilo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #80 u: Veljača 06, 2014, 11:07:18 prijepodne »
ko će koga ako ne svoj svoga ...  :D :D

ljudi, ja i dalje stojim iza onoga što sam napisao ... mislim da imam pravo na takvo mišljenje nakon godina i godina provedenih profesionalno u auto-moto svijetu .. i to onom mehaničarskom ..  ;)

naravno da kojekakve iznimke postoje... ali ...

glupo je i smiješno porediti broj kvarova na recimo Golfu IV i Accordu ... zašto ... pa iz jednostavnog razloga ... u jednom manjem gradu u HR ima više golfova IV nego Accorda u cijeloj HR, pa je samim tim to neusporedivo ...

drugo ... iako se VW-ova TDI mašina pokazala kao jedna u VRHU dizel mašina, to ne znaći da je savršena i da je nemoguć kvar na njoj, ali je isto tako činjenica da sve one TDI mašine koje se ne kvare, o njima se i ne piše, jer se to smatra normalno, ali ako se među morem prodanih TDI mašina pokvari jedna, onda se pišu brda i doline protiv te mašine ... Treba uzeti statistiku, a ne gledati na komad .... jasno da vlasnik koji nije imao sreće nema utjehu u tome što se tisuće drugih voze, a on ne, ali se ipak ne može pričati da je to loša mašina..

Ista stvar je u sa JTD .... također jedna vrhunska dizel mašina ugrađivana u nekoliko "bratskih" brandova.... odlična mašina, usorediva sa TDI-jem, ali isto tako nije savršena i greške su moguće...

još jedna dizel mašina koja je u zadnje vrijeme dosta zanemarena a to je Peugeotova 1.9 i 1.8 T/TD .. svojevremeno proglašena za najbolju dizel mašinu svijeta.. itd itd

isto tako treba povući jasnu vremensku granicu tamo negdje oko 1995-96 gdje se desila blaga prekretnica koja je ekspandirala negdje oko 2000-01 što se tiče noviteta na tržištu, pa samim tim i odnos dugotrajnosti/designa/luksuza/cijene

a prvo i osnovno da se vratim na sam početak teme ... sam autor se nije baš konkretno izjasnio na kakvu klasu automobila "puca"... pa se tu uspoređuju neusporedivi modeli ... clio Vs. accord  WTF ..  :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #81 u: Veljača 06, 2014, 11:23:23 prijepodne »
Mislim da sam negdje napisao da se traži klasa limuzina, tipa alfa 159, accord i slično.
To što se ova tema razvukla u opisivanje i uspoređivanje marki, sam ja sam kriv.
Jer još uvijek nema konkretan model niti marku vozila.

Sve se svodo da trebaš imati sreče i ništa drugo. naravno para.

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #82 u: Veljača 06, 2014, 12:24:59 poslijepodne »
Vidla sam da razmišljaš i o civicu... "mi" imamo 3 komada,ove 2009 god. 1,8, sedan. jednog automatika i dvije manualno. sa njima nikakvih problema iako je jedna prešla već 150 000 km. Samo i uredno redovni servis i nikakvih drugih kvarova nije bilo.
Samo kod njih moraš paziti da u br. šasije ima slovo J- jer to znači da je još proizvedena u japanu, jer su se u to doba već počele proizvoditi i u Turskoj.
fino se da održavati potrošnja pa čak i ispod 7 l.
Pustike, Turopolje

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #83 u: Veljača 06, 2014, 12:32:49 poslijepodne »
hvala ti ninci.
ovaj iz 2009 godine je kratki ili onaj s dužim gepekom?, imaš možda u kojem plin???- koliko ti troši taj 1,8 2009.

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Veljača 06, 2014, 13:10:32 poslijepodne »
Sve tri su sedanke- odnosno one sa dužim gepekom, i sve tri su 1,8 i sve tri su 2009 i iz Japana ;) i sve su kupljene kao nove, tj. prvi vlasnik i do sada smo jako zadovoljni njima.
Znači tri potpuno ista auta... izuzev boje ( i jedna je prošla samo kakvih 50 tkm a druga je prešla preko 150tkm, treća je između) i kaj je jedna automatik, i kod sve tri se da držati potrošnja ispod 7 l, ali naravno...ako misliš na čistu gradsku vožnju, nećeš je držati ispod 7 l.  ;) ne znam napamet kolko troši po gradu, morala bi se raspitati kod dragoga jer je ja ne vozim po gradu..jer živim bogu iza nogu.
U nijednoj nije plin.
Pustike, Turopolje

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #85 u: Veljača 06, 2014, 13:21:22 poslijepodne »
hvala ti na objašnjenju-
siječam se dobro gdje živiš, samo si onda imala malu stariju civicu.
daj koju sliku da slinim!- dragi radi u Hondi, ili :::

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Veljača 06, 2014, 13:32:06 poslijepodne »
imam tu prastaru hondicu još uvijek i još uvijek je vozim... :-[ nema boljeg auta od japanca iz 1991!!!
ovu "novu" uzmem kad je moja baka na servisu ili kada bi si grijala dupe u ovim zimskim danima na grijanom sicu ili iz 1001 razloga...
Nemam niti jednu sliku baš tih auti na mobitelu sad na poslu, ali mogu ti skinuti koju sliku s neta??!  :D

Neeee... igrom slučaja je te 2009 god. pred kraj, ako se ne varam, bila neka opaka akcija... pa kad je bal nek je maskenbal!! a ima firmu pa su dobro iskorištene...
Pustike, Turopolje

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #87 u: Veljača 06, 2014, 13:34:41 poslijepodne »
siječam se nje još kada si bila na kak se zove kvart preko puta MC na aveniji.
očete koju prodati??

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Veljača 06, 2014, 13:37:41 poslijepodne »
Drugi,nije to sad niti bitno.Poanta je da moraš imati i sreće.Npr burazu sam prodao svog BMW 3 koji je mene služio 3-4g i nikakvih ulaganja nisam imao osim servisa.Njemu je sad u roku 1g otisao hladnjak,podizači stakla,polu osovina.
naravno da je bitno...ako ga je prijasnji vlasnik unistio do bola ti da sipas posveceno ulje to je s*eban auto :up:

ko će koga ako ne svoj svoga ...  :D :D

ljudi, ja i dalje stojim iza onoga što sam napisao ... mislim da imam pravo na takvo mišljenje nakon godina i godina provedenih profesionalno u auto-moto svijetu .. i to onom mehaničarskom ..  ;)

naravno da kojekakve iznimke postoje... ali ...

glupo je i smiješno porediti broj kvarova na recimo Golfu IV i Accordu ... zašto ... pa iz jednostavnog razloga ... u jednom manjem gradu u HR ima više golfova IV nego Accorda u cijeloj HR, pa je samim tim to neusporedivo ...

drugo ... iako se VW-ova TDI mašina pokazala kao jedna u VRHU dizel mašina, to ne znaći da je savršena i da je nemoguć kvar na njoj, ali je isto tako činjenica da sve one TDI mašine koje se ne kvare, o njima se i ne piše, jer se to smatra normalno, ali ako se među morem prodanih TDI mašina pokvari jedna, onda se pišu brda i doline protiv te mašine ... Treba uzeti statistiku, a ne gledati na komad .... jasno da vlasnik koji nije imao sreće nema utjehu u tome što se tisuće drugih voze, a on ne, ali se ipak ne može pričati da je to loša mašina..

Ista stvar je u sa JTD .... također jedna vrhunska dizel mašina ugrađivana u nekoliko "bratskih" brandova.... odlična mašina, usorediva sa TDI-jem, ali isto tako nije savršena i greške su moguće...

još jedna dizel mašina koja je u zadnje vrijeme dosta zanemarena a to je Peugeotova 1.9 i 1.8 T/TD .. svojevremeno proglašena za najbolju dizel mašinu svijeta.. itd itd

isto tako treba povući jasnu vremensku granicu tamo negdje oko 1995-96 gdje se desila blaga prekretnica koja je ekspandirala negdje oko 2000-01 što se tiče noviteta na tržištu, pa samim tim i odnos dugotrajnosti/designa/luksuza/cijene

a prvo i osnovno da se vratim na sam početak teme ... sam autor se nije baš konkretno izjasnio na kakvu klasu automobila "puca"... pa se tu uspoređuju neusporedivi modeli ... clio Vs. accord  WTF ..  :D

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #89 u: Veljača 06, 2014, 13:42:54 poslijepodne »
šteta kaj ovdje nema LIKE tipka.

odlično

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Veljača 06, 2014, 13:49:06 poslijepodne »
Cvele moja preporuka je i dalje A4 TDI...ako hoces da se picici okrecu onda uzmes 1.8T (na plin) :D

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #91 u: Veljača 06, 2014, 13:53:36 poslijepodne »
ej, ludi kada već pišemo.
Kakovo je mišljenje o automatik mjenjaču u odnosu na manualni.
prvenstveno mislim na vijek trajanja, potrošnju.

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Veljača 06, 2014, 13:57:44 poslijepodne »
je. imam je već dugo a i ona je jadna prešla već preko 250 000, sada doduše mi odlaze nekakve glupave stvari poput pumpice za tekućinu za pranje stakla, pa je pukla sajla za podizanje sica, pa razno razne gumice... potrošni materijal.

evo. sad sam se raspitala skroz, gradska vožnja je oko 8-8,5l, a, otvorena oko 6,5l. potrošnja naravno.

Ma mislili smo prodati ovu kaj ja vozim tj. koja je prošla tih 150 000, ali se nećkamo jer bi u tom slučaju kada moja stara cicikrepne, onda ja morala kupovati auto, a za ovu znamo da iako ima puno km ipak su ti km pokupljeni po otvorenim cestama i znamo kak je vožena, servisirana i sve to...

i zašto ovo "da sliniš" pa kolko kužim daješ za auto 10 000 €, pa tako im se i negdje kreću cijene??

A automatik je super... za one koji više ne planiraju divljati s autom.  ;)
jer auto štedi sam sebe, i benzin, i mašinu i sve... a opet imaš i nekakve gumbiće s kojima kao možeš prebacivati u nižu...ili višu...po potrebi.
ne poznajem nikoga tko je jednom vozio automatika, a da je ikada više htio preći na manualno.
Pustike, Turopolje

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Veljača 06, 2014, 13:58:23 poslijepodne »
bjez od toga :o
nista DSG, nista obicni automatik
moras mjenjati ulje svakih 40 do 50K km
kraci vjek trajanja
cuka izmedju saltanja itd

manualni zakon :up:

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #94 u: Veljača 06, 2014, 14:16:43 poslijepodne »
ninci:kaj ovo znači nisam skužio.
i zašto ovo "da sliniš" pa kolko kužim daješ za auto 10 000 €, pa tako im se i negdje kreću cijene??

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Veljača 06, 2014, 14:40:45 poslijepodne »
daj koju sliku da slinim!- dragi radi u Hondi, ili :::

mislim na ovo.
Pustike, Turopolje

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #96 u: Veljača 06, 2014, 14:51:46 poslijepodne »
i razmišljaš da mi ju prodaš?

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #97 u: Veljača 06, 2014, 17:20:21 poslijepodne »
cvele, ako si ikad sjedio u audijima na zadnjem sjedalu onda si mogao primjetiti da se prtljaga u gepeku kvalitetnije vozi od putnika otraga.

automatski mjenjač je super, al kod nas mehaničari nemaju pojma o tome, pa je onda na našem tržištu bolje preskočit. no, ako se radi o novijem autu koji će se servisirat redovno, pretpostavka može biti da je to ok. automatik-milina.  :up:

sa civicom ne možeš fulat. allround auto. nešto kao europske klase "golf", samo bolje.

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Veljača 06, 2014, 18:17:18 poslijepodne »
pa nece si kupit auto da se vozi otraga :D

automatik je za zene, cure, pi*kice itd....
kad se usred puta shebe mjenjac zaboravi na slepanje...vise nema saltanja ;)
da ne pricam o daleko jeftinijem i jednostavnijem i brzem popravku ako cujes da npr zuji neka brzina

automatik je dobar ako u voznji dosta pricas na mobitel onda se ne moras zamarati sa saltanjem  :D

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #99 u: Veljača 06, 2014, 18:26:35 poslijepodne »
jbg, to su čari vječnih polemika.  :up:  ne daj bože gorih problema od ovih koje mi imamo.  :D

ja primarno vozim dizlo, al dajem prednosti benzincu. i vozim manuelca, a više volim automatic.  8)  sjetih se najveće mane benzinca (honda) kad se upali zeleno na semaforu ideš palit već upaljeni auto, jer ga se ne čuje, niti osjeti.