za ovu prvu stvarno neznam.
za ostale 2 - a sta da ti kazem?
ja bi ih osobno izbjegao. u sirokom luku. Kao prilog ovom misljenju mogu ti slikati svoju kolekciju tih pumpi, raznih modela i protoka.
a sve pocmu jednako. prvo prozuje. drugo, 99% vremena se pocmu startati u obrnutom smjeru. ovo moze biti jako jako opasno za ribe, jer im je izlaz dovoljno sirok da povuce neopreznu ribu.
Ali, nisu ovo svi problemi. E onda pocme lagano peckanje kad god gurnes ruku u vodu. Tu vec mozes zakljuciti da pusta struju. Nakon toga, pocmu zujati jos jace, onda im pukne izolacija na kablu....da ne nabrajam dalje. najtragicnije je sto se sve ovo desava u relativno kratkom vremenskom roku.
Posebno budi oprezan s ovim duplim modelom. to su u biti 2 pumpe u jednom "kucistu". i onda imas banalnu situaciju da ti se jedan impeler vrti kako treba, drugi iz nekog razloga pocme vrtnju u obratnom smjeru. Cak ni onaj "granicnik" koji bi u teoriji trebao onemoguciti suprotan smjer, u praksi najcesce ne sluzi nicemu.
Naravno, ti mozes dobiti primjerak koji ce savrseno raditi godinama, ja ti samo pricam o mojim iskustvima s ovim pumpama.
24 dolara je primamljiva cijena, ali ja bih kako rekoh to zaobisao. Ako trazis dobru streamicu, ja bih uvijek isao na sicce voyager, 2 ili 3 model. Masivna pumpa, odlicno radi svoj posao, mozes je namjestati da tuce direktno, moze i okolo, necujna. Naravno, malo vise para, 300kn navise, ali, mislim da se isplati.
Uostalom, bolje jednom dati 300kn za postenu pumpu, nego svako malo narucivati ove kineze, to je bio moj zakljucak.
Alternativa - aquamacro f1 model, 3000 litara, ili ovaj jaci model, 5200. A jos bolje - dc model s kontrolerom. Jos vise para, ali vrijednost koja ostaje, reguliras kako hoces, uvijek je mozes prodati i sl.....