Lipanj 18, 2025, 18:41:31 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: koja stream pumpa?  (Posjeta: 19366 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline forser

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
Odg: koja stream pumpa?
« Odgovori #75 u: Veljača 04, 2014, 00:15:37 prijepodne »
i daj mi reci di je taj oglas za streamicu, meni pokazuje samo 4 stranice oglasa?

Offline smcm5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #76 u: Veljača 04, 2014, 08:53:17 prijepodne »
therion je u pravu,priljepak zna da pobijeli i smrdi,al dak god bude u vodi nema problema,ja sam u 2god rada priljepak skinuo mozda 10 puta i operem to bijelo smece pod toplom vodom i sve 5

gledao sam oglase i nisam ni ja nasao taj,stavi ti oglas da kupujes navedenu pumpu,i moze ta od 5200,lako je uvijek mozes usmjeriti prema stranici akvarijuma ili u vis alo ti bude prejajka,a nece biti za malawi prejaka

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #77 u: Veljača 04, 2014, 11:23:26 prijepodne »
Što se tiče priljepka, iako traje godinama mozete ga slobodno promijeniti sa sun sun magnetima, isti je spoj, imate na e bayu jeftino za uzeti te magnete za sun sun pumpe ili pošto ih ima dosta u HR sigurno netko ima viška od starih sun sun pumpa pa vam može prodati ili pokloniti taj magnet

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Veljača 06, 2014, 23:01:34 poslijepodne »
zar nitko?

Offline blue

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Veljača 06, 2014, 23:14:27 poslijepodne »
Može Komentari na ovo ?!

http://www.ebay.com/itm/10W-Rotating-Wavemaker-Wave-Maker-Pump-For-Aquarium-Fish-Coral-Reef-Tank-7500L-H-/141047864583?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item20d71b9d07

http://www.ebay.com/itm/JVP-201-1pc-220V-12W-6000L-H-Aquarium-Wave-Maker-Water-pumps-gift-1pc-EU-plug-/190862070292?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c70441214

http://www.ebay.com/itm/SUNSUN-JVP-102B-JVP-102-WAVE-MAKER-MAGNET-BASE-PUMP-/161214904777?pt=AU_Pet_Supplies&hash=item25892839c9

prvu nisam koristio pa ne mogu ništa pametno reći, druga je sun sun dupla taj model nisam koristio ali sam te imao solo i to su prve kineske stream pumpe uvezene u hr a i sire lol, imaju dosta širok mlaz za razliku od drugih modela, vise bacaju sa strane tako da dobro cirkuliraju akvarij bez imalo agresivnog mlaza ali na duzim akvarijima mislim da nece biti adekvatne, ovaj zadnji model je odlican i dobar, u startu zna malo brundati ali se stisa, ful je jak

sun sun ti proizvodi pumpe za hydor i aquael /EU firme/ oni imaju ok standardne stream pumpe, to su sve stariji modlei od prije 7-8 + godina ali ako ti to ne smeta sasvim su ok pumpe za finu cijenu

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Veljača 06, 2014, 23:18:47 poslijepodne »
reci mi koje bi mi ti modele preporučio za moj aq 140x50x45 i koju jačinu streamice?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #82 u: Veljača 07, 2014, 13:41:20 poslijepodne »
za ovu prvu stvarno neznam.

za ostale 2 - a sta da ti kazem?

ja bi ih osobno izbjegao. u sirokom luku. Kao prilog ovom misljenju mogu ti slikati svoju kolekciju tih pumpi, raznih modela i protoka.

a sve pocmu jednako. prvo prozuje. drugo, 99% vremena se pocmu startati u obrnutom smjeru. ovo moze biti jako jako opasno za ribe, jer im je izlaz dovoljno sirok da povuce neopreznu ribu.

Ali, nisu ovo svi problemi. E onda pocme lagano peckanje kad god gurnes ruku u vodu. Tu vec mozes zakljuciti da pusta struju. Nakon toga, pocmu zujati jos jace, onda im pukne izolacija na kablu....da ne nabrajam dalje. najtragicnije je sto se sve ovo desava u relativno kratkom vremenskom roku.

Posebno budi oprezan s ovim duplim modelom. to su u biti 2 pumpe u jednom "kucistu". i onda imas banalnu situaciju da ti se jedan impeler vrti kako treba, drugi iz nekog razloga pocme vrtnju u obratnom smjeru. Cak ni onaj "granicnik" koji bi u teoriji trebao onemoguciti suprotan smjer, u praksi najcesce ne sluzi nicemu.

Naravno, ti mozes dobiti primjerak koji ce savrseno raditi godinama, ja ti samo pricam o mojim iskustvima s ovim pumpama.

24 dolara je primamljiva cijena, ali ja bih kako rekoh to zaobisao. Ako trazis dobru streamicu, ja bih uvijek isao na sicce voyager, 2 ili 3 model. Masivna pumpa, odlicno radi svoj posao, mozes je namjestati da tuce direktno, moze i okolo, necujna. Naravno, malo vise para, 300kn navise, ali, mislim da se isplati.

Uostalom, bolje jednom dati 300kn za postenu pumpu, nego svako malo narucivati ove kineze, to je bio moj zakljucak.

Alternativa - aquamacro f1 model, 3000 litara, ili ovaj jaci model, 5200. A jos bolje - dc model s kontrolerom. Jos vise para, ali vrijednost koja ostaje, reguliras kako hoces, uvijek je mozes prodati i sl.....

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Veljača 07, 2014, 20:51:33 poslijepodne »
za ovu prvu stvarno neznam.

za ostale 2 - a sta da ti kazem?

ja bi ih osobno izbjegao. u sirokom luku. Kao prilog ovom misljenju mogu ti slikati svoju kolekciju tih pumpi, raznih modela i protoka.

a sve pocmu jednako. prvo prozuje. drugo, 99% vremena se pocmu startati u obrnutom smjeru. ovo moze biti jako jako opasno za ribe, jer im je izlaz dovoljno sirok da povuce neopreznu ribu.

Ali, nisu ovo svi problemi. E onda pocme lagano peckanje kad god gurnes ruku u vodu. Tu vec mozes zakljuciti da pusta struju. Nakon toga, pocmu zujati jos jace, onda im pukne izolacija na kablu....da ne nabrajam dalje. najtragicnije je sto se sve ovo desava u relativno kratkom vremenskom roku.

Posebno budi oprezan s ovim duplim modelom. to su u biti 2 pumpe u jednom "kucistu". i onda imas banalnu situaciju da ti se jedan impeler vrti kako treba, drugi iz nekog razloga pocme vrtnju u obratnom smjeru. Cak ni onaj "granicnik" koji bi u teoriji trebao onemoguciti suprotan smjer, u praksi najcesce ne sluzi nicemu.

Naravno, ti mozes dobiti primjerak koji ce savrseno raditi godinama, ja ti samo pricam o mojim iskustvima s ovim pumpama.

24 dolara je primamljiva cijena, ali ja bih kako rekoh to zaobisao. Ako trazis dobru streamicu, ja bih uvijek isao na sicce voyager, 2 ili 3 model. Masivna pumpa, odlicno radi svoj posao, mozes je namjestati da tuce direktno, moze i okolo, necujna. Naravno, malo vise para, 300kn navise, ali, mislim da se isplati.

Uostalom, bolje jednom dati 300kn za postenu pumpu, nego svako malo narucivati ove kineze, to je bio moj zakljucak.

Alternativa - aquamacro f1 model, 3000 litara, ili ovaj jaci model, 5200. A jos bolje - dc model s kontrolerom. Jos vise para, ali vrijednost koja ostaje, reguliras kako hoces, uvijek je mozes prodati i sl.....
hvala ti na iscrpnom i detaljnom odgovoru.. :)
gdje da nađem te pumpe, u kojim dučanima?

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Veljača 07, 2014, 20:53:34 poslijepodne »
http://www.elegancereef.com/aqua-shop#!/~/product/category=745949&id=3648357
jesi li mislio na ovakvu pumpu samo slabiju??

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #85 u: Veljača 07, 2014, 21:07:23 poslijepodne »
Aquamacro ima elegancereef, barem je imao.

Da, tocno takva, samo ova od 3000 ili 5200 litara. Ili onaj model s kontrolerom 4000-10000l tako nekako.

A sto se sicce-a tice, aquashop.

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Veljača 07, 2014, 21:11:43 poslijepodne »
Er na svojoj stranici u ponudi nema slabiju..hmm..potražiti ču dalje..

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #87 u: Veljača 07, 2014, 22:35:38 poslijepodne »
Ja gospodo stvarno ne znam zašto toliko enigme ,prepirke kad imate savršene evropske proizvode,koje ne morate prati ni u morskom akvariju,niti pada protok,koliko je deklarirana toliko i je ,3D ima magnet koji drži i na 19mm,ima takvu masku da u nju nijedna riba osim valjda micro razbore mođe ući i naprijed i otraga,imate wave surfer controler 2*100W po kanalu,night mode,time food mod.... :zagrljaj:

Ima svega servis,podrška,nečujna,trajna...ma stavi,zaboravi i uživaj

evo ako nekog više interesira :up:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=77988.0
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=90662.0

Kupiš u dućanu,ako nešto šteka imaš servis,djelove,podršku.....ma peglaj i uživaj od 1000-15000 L/h ;)

možda sam pomogao,a možda sam bar pokazao što koristim i sa čime sam prezadovoljan kao i dosta uistinu reefera,ali vidim da i cikliaši dolaze do onoga što zovemo BIOTOP ili imitiraj prirodu (surf zone) a lake Malawi to stvarno je ....
ma akvaristika je ko svemir nikad ne znaš na što sve možeš naići :D ;)
Lp
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Veljača 07, 2014, 22:52:56 poslijepodne »
Ja gospodo stvarno ne znam zašto toliko enigme ,prepirke kad imate savršene evropske proizvode,koje ne morate prati ni u morskom akvariju,niti pada protok,koliko je deklarirana toliko i je ,3D ima magnet koji drži i na 19mm,ima takvu masku da u nju nijedna riba osim valjda micro razbore mođe ući i naprijed i otraga,imate wave surfer controler 2*100W po kanalu,night mode,time food mod.... :zagrljaj:

Ima svega servis,podrška,nečujna,trajna...ma stavi,zaboravi i uživaj

Pa to i ja pricam, vec 2 ili 3 puta. Cijena je jedino ono sto je cini manje privlacnom u odnosu na kineze, ali sve to ima svoje, i streamica vrijedi svake lipe.

Jedina zamjerka je na dimenzije (uvjetno receno zamjerka), jer su dimenzije poprilicne, ali na vecim akvarijima to ne smeta. A i izgleda mocno tako velika, ni slicno kineskim "igrackama".

Kontroler je veliki minus za sicce. Odnosno kosta previse, a ne nudi prakticki nista, osim da periodicno pali-gasi pumpe. Ok, mozda prestrogo receno, usporedjujuci ga s "pravim" kontrolerima, ne nudi nista od naprednijih opcija, ni regulaciju okretaja, ni razlicit mod za svaku pumpu.....

Mozda malo neposteno prema tom kontroleru, ali previse kosta, nudi premalo. da mu je cijena duplo manja, vrijedilo bi kupiti, ovako....

Ali, pumpe su odlicne, svakako vrijede tih novaca, preporuka bez razmisljanja.

Nije tema, ali mozda tko od elektronicara ima ideju kako izvesti takav sklop (pa makar i samo za jednu pumpu), koja ce je paliti i gasiti u nekim vremenskim intervalima?

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Veljača 07, 2014, 23:08:48 poslijepodne »
Da što se kontrolera tiće tu si u pravu ne nudi previše e sad nekih 50€ i nije tako strašno kad pogledaš tunze tipa 200 i kusur,nudi više ali (imao) nariktaš na jednu opciju i na njoj stoji...
Što se tiče veličine više izgleda tako jer mjereči je sa tunze modelima je ista samo što je tunze uža na vrhu(ispuh) pa izgleda manja no sicce daje puno širi mlaz,mada sada rade i nano verzije dolaze sa 1000 i 2000 lit,a ići će i dalje ;)

o ja gledam neke stvari u životu kupio prije 10-ak godina novu Toyotu Corolu,osim redovnih servisa ništa(ulje,filteri,diskovi..) ali dao za tu kvalitetu tada 20000€,sad si ja sve mislim da kupim jednog Kineza za cca 5000€ jer kad slušam majku mu poljubim sve je to isto,pa zašto da bacaim 15000€ -?,znači neko tu na tržištu nekog mulja

isto kupimo twingače nove u firmi dizel,megan mašina,mali ko fićo,piše troši 3.3 litre,kako kad meni piše i na kompu i na računima
5.2 L/100km :) ma reko miza pa to ti je ta nova svemirska tehnolgija,testiranje u zrakopraznom prostoru...
a onda gledam svoju skupu staru corolu 1.6 benz VVTi 110 konjića i troši cca 5.5 lit na 100 km duplo teža ...benzin...
ma ti japanci stvarno deru skupi do bola :D :D

glavnom sad sam se opametio i tražim auto isti ko Corolu ali do 5000€ pa nisam ja valjda jedina budala da kupujem skuplje i tako bacam nočeke ;)

Uvijek se sjetim starog Lenona i njegove "nije život što zamišljaš već ono što ti se događa"  8)

Uvijek sam volio kazalište i satiru :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Veljača 07, 2014, 23:20:25 poslijepodne »
Da, nisam spomenuo, a bio bi red, kad vec pricamo o kontroleru, velika mu je prednost sto radi s bilo kojom 220v pumpom, ne mora biti sicce.

Neznam, nisam objektivan, kod mene je to bilo ono - sicce voyager - dobra stvar, 400 kn, prodano. i nisam nimalo posumnjao u ispravnost te odluke.

ALi za kontroler, iako sam imao najbolju namjeru, u barem 10 navrata sam ga pokusao kupiti, iz raznih izvora, od novih, rabljenih, nerabljenih...i uvijek mi je na umu bilo da on samo pali i gasi pumpu....i kosta kao i sama pumpa. I uvijek sam nekako odustao.

kad ga nadjem za 10-15 eura, svecano obecavam da ga kupujem. pa nek pali i gasi.  ;) :D :D :D

Isprike na ot. ali da ponovim - sicce voyager - odlicna stream pumpa.

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #91 u: Veljača 07, 2014, 23:41:35 poslijepodne »
Evo forser riješio si stvar, ak imaš para kupi sicce, ak nemaš kupi sun-sun.  :D
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline Cira

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • http://www.akvaristika.org/
« Odgovori #92 u: Veljača 08, 2014, 13:26:24 poslijepodne »
Kontoler koji moze da pali i gasi nesto nakaceno na 220V nije nikakav problem napraviti. SSD relay i timer se lako daju napraviti.

Problem je sto pumpe od 220V nisu predvidjene za takav rezim rada. Prilikom svakog paljenja i gasenja pumpa krece punom snagom i vrlo brzo ce sradati pumpa.

Jednom sam iz zezanja preprogramirao moj kontroler da naizmenicno pali/gasi dve Coralia Mikro pumpe na 5 sekudni. Bilo je zanimljivo gledati - jedno  30sekundi - onda sam shvatio da ako ostavim preko dana tako moracu da kupim nove pumpe verovatno koliko sutra.

Pumpe sa jednosmernim naponom od 12 volti mogu da se postepeno ubrazavaju i usporavaju i nema problema sa udarima prilikom startovanja pa su dugotrajnije.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Veljača 08, 2014, 13:32:45 poslijepodne »
Cira> e tocno to.

Naravno, koliko ces vjerovati proizvodjacu koji je bas takav pali-gasi sklop namjenio svojim pumpama, to je drugo pitanje.

Navodno, ponavljam navodno, sicce pumpe su zamisljenje i za takav rezim rada, jer cisto sumnjam da bi proizvodjac radio kontroler za tu pumpu, znajuci da pumpa to nemoze izdrzati ni neki kraci vremenski period.

Glavni uvoznik bi vjerovatno na ovu temu imao puno pametnijeg za reci, vjerovatno ima i nekog duzeg prakticnog iskustva s ovim nacinom rada sicce pumpi.

Ali u praksi kako bi to izgledalo - nemam pojma.

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Veljača 08, 2014, 13:57:50 poslijepodne »
Kontoler koji moze da pali i gasi nesto nakaceno na 220V nije nikakav problem napraviti. SSD relay i timer se lako daju napraviti.

Problem je sto pumpe od 220V nisu predvidjene za takav rezim rada. Prilikom svakog paljenja i gasenja pumpa krece punom snagom i vrlo brzo ce sradati pumpa.

Jednom sam iz zezanja preprogramirao moj kontroler da naizmenicno pali/gasi dve Coralia Mikro pumpe na 5 sekudni. Bilo je zanimljivo gledati - jedno  30sekundi - onda sam shvatio da ako ostavim preko dana tako moracu da kupim nove pumpe verovatno koliko sutra.

Pumpe sa jednosmernim naponom od 12 volti mogu da se postepeno ubrazavaju i usporavaju i nema problema sa udarima prilikom startovanja pa su dugotrajnije.
U pravu si no jedino siče pumpe na takvom režimu rada traju što se tiče rotora i kučišta,ali za pravi info sve pumpe rade (sicce) na 12V ;)

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Veljača 08, 2014, 14:12:45 poslijepodne »
Cira> e tocno to.

Naravno, koliko ces vjerovati proizvodjacu koji je bas takav pali-gasi sklop namjenio svojim pumpama, to je drugo pitanje.

Navodno, ponavljam navodno, sicce pumpe su zamisljenje i za takav rezim rada, jer cisto sumnjam da bi proizvodjac radio kontroler za tu pumpu, znajuci da pumpa to nemoze izdrzati ni neki kraci vremenski period.

Glavni uvoznik bi vjerovatno na ovu temu imao puno pametnijeg za reci, vjerovatno ima i nekog duzeg prakticnog iskustva s ovim nacinom rada sicce pumpi.

Ali u praksi kako bi to izgledalo - nemam pojma.
Bravo Damire,sve točno i sa razmišljanjem,slažem se da je kontroler pre štur,ali evo pumpe kod mene vrte već punu 1.5 prane samo jednom kada sam renovirao cijeli akvarij radi čiščenja :D
No mogu reći da su pumpe iznimne kvalitete(do prije njih sam koristio samo tunze) Kinez neka ostane u Kini :D kao i tunze jer su do prije cca tri godine bile odlične,ali treba veću maržu,a kvalitetu će pokriti tradicija... ;)e reko jok bato onda maltene mi dođe ko Kinez za 10 manje para....ali kako sam i rekao Sicce je bezprijekoran i tih,nema mana osim na "manjim modelima"  veličina,no kako su krenuli u taj segment riješit će i to,jer ako ste vidjeli nove koje sada dolaze nanostream 1000 i 2000L/h su najmanje na tržištu...,a znam da idu dalje na 4,5.5 i mislim da će izvući i 7-icu L/h ako to naprave do 10% većeg kučišta evo odlične stvarčice za duži period po zaista realnim novcima za kvalitetu koju sada nude.
Bar je kod mene tako volim kupiti i malo više dati ali da znam da sam nekoliko godina miran :up:

Čuj nekome je skupo dati takvu cifru odmah i OK kupuje više puta jeftinije ,mijenja ali čuj svi smo različiti na ovaj ili onaj način,no savjeta o onome što bi po činjenici tehnologije trebalo biti je KVALITETA,TRAJNOST,FUNKCIONALNOST,PROFITABILNOST I NARAVNO UČINKOVITOST.
No danas živimo u potrošačkom svijetu jer svi žele dio kolača i onda smišljaju svašta da se proda ,što če biti poslije nije ih briga jer se razmišlja pa ima 7 milijardi ljudi,neda se ljudima svađata i na žalost to kod kupaca stvara sve veču apatiju i postajemo inertni prema "pljački i prevari"..

ps. ste vidli kako Bosanci reagiraju na nepravdu,žustro i jedinstveno,učinkovito...
mislite da kada kod nas dođe voda do grla da će biti isto...bojim se da ne  -?

Ali to je to ima nas svakakvih :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Veljača 08, 2014, 14:25:33 poslijepodne »
.....ali za pravi info sve pumpe rade (sicce) na 12V ;)

Moze malo pojasnjenje ovoga? Kako rade na 12v? Sto radi na 12v?

I odmah evo prijedloga za neki buduci clanak ili barem diy na forumu - jednostavni on-off kontroler za 220v pumpe  ;) ;)

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #97 u: Veljača 08, 2014, 18:13:08 poslijepodne »
Jednostavno ulaz je 220V izmjenična,trafo primar 220 u sekundaru ovisno o želji (namotaji) dobiješ ili više izlaza ili jedan željeni ,a to je ovdje 12V izmjenične,pretvarač(dioda) i imaš u ovom slučaju istosmjernu struju 12V.
Znači motor radi na 12V ulaz je 220V,e pa što misliš šta je u zalivenom zadku pumpe,uglavnom sve pumpe rade na manjoj DC struji :up:

Uostalom pa to je staro još sam se ko klinac igrao radeći pretvarače i sl.,nije onda bilo chipoteka,daj stara lovu za AC/DC pretvarač... :D
rascopaš stari telkač na smetlištu,radio odlemiš što vrijedi(a vrijdilo je skoro sve) šemu u rukicu (uradi sam ) i peglaj mile ;)

Lp

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Veljača 08, 2014, 18:14:25 poslijepodne »
Hvala na objasnjenju.

Dakle, i ovo ide u prilog teoriji sicce-a, da pumpi apsolutno nista nece biti zbog stalnog paljenja-gasenja.

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #99 u: Veljača 08, 2014, 18:31:29 poslijepodne »
Hvala na objasnjenju.

Dakle, i ovo ide u prilog teoriji sicce-a, da pumpi apsolutno nista nece biti zbog stalnog paljenja-gasenja.

Ma u biti kod svih nrmalnih ne prejakih pumpi (w) ne bi trebalo biti ništa,jedino kod nekih izljeće rotor i u dati u kučište... -?
Kod sice modela se to ne može dogoditi ni kod jačiš jer su napravili na power modelima stabilizator odmah iznad rotora i to odličan patent,a kod manjih modela ima graničnik u vrhu mreže(kučišta) i to je to :up: