Evo opet...Opet se koridoras čudno ponaša...vrlo slično trovanju. Sutra mjenjam vodu i preksutra, onda dva dana pauza pa opet, pa opet dva dana pauza pa opet. Ribe ću hranit u smanjenim količinama. Ako ih ne spasim, prodajem akvarij i svu opremu i od te love ću kupit nekoliko kozičnjaka i uzgajat kozice...Ako prežive i ako nije trovanje (toksini su u normali, pa neznam kak to može biti trovanje) vjerojatno ću opet prodat akvarij zato što ja to očito neznam održavati i nemam više živaca "iščekivati" jer će se što dogoditi. Poželite mi sreću ,i kako god završi, vjerojatno se "čujemo" na drugoj temi.
definiraj cudno.
.....vrlo slicno trovanju........ ili je trovanje ili nije. Ako ti mozes skuziti da je trovanje onda je pretpostavka da znas kako i zasto je do toga doslo.
Ne kuzim zasto toliko cackas po tom akvariju. Slozio si sve ponovo, imas samo manado kao podlogu, imas dovoljno veliki filter za taj akvarij........... nema sanse da ti se u ovo kratko vrijeme manado toliko zaprljao organskim materijalom da bi to to radilo probleme odnosno bilo uzrok necemu sto "izgleda kao trovanje" a mozda ili vrlo vjerojatno to nije.
Ili previse hranis ribe. Ili ih trujes sa previse nitrata. Ili stogod da je, ako je, mora biti neki vanjski uzrok.
S druge strane, ako je samo jedan corydoras u pitanju, cemu drama? Mozda je star. Mozda je bolestan od tko zna cega. Mozda.....
Gle, ribe ne zive vjecno i tu i tamo pokoja krepa i kad je sve OK. I meni je nedavno riknuo jedan. I uopce me to ne brine, ne mislim da nesto sa akvarijem ne valja.
Problem je kad ti se sve ribe u akvariju ili sve ribe iste vrste ponasaju cudno, onda definitivno nesto ne valja. A ako se radi samo o jednoj ribi na kojoj ne vidis nikakve ocite znakove bolesti nego samo mislis da je nesto, jbg, pusti prirodu da odradi svoje. Ako ces se toliko nervirati radi svake sitnice za koju zapravo ne znas kaj je onda neces daleko dogurati u akvaristici.