Oprostite što otvaram novu temu, jednostavno mislim da mi je tako lakeš zaboravit katastrofu koja se dogodila

. Imao sam akvarij ,ali zbog amle greške,došlo je do povečanja nitrata i ribe su uginule

. Bio sam bedu i skoro odusto od akvaristike. Ali nisam. Otkrio sam , uspomoć vas , kolega na forumu i zaposlenika Zoo Vilija (želio bih se posebno zahvaliti Bradi na svim savjetima) u čemu je problem i (nadam se) ispravio ga. Počeo sam ispočetka i sad su nako onih prvih, najdosadnijih tri tjedna napokon došle nove ribe. Samo bih želio s vama podjeliti svoj akvarij i upitati vas za mišljenje ; što nevalja, što valja, što mi preporučujete. Evo osnovnih podataka :
Akvarij: 80x30x40 cm , 96l , Wave Poseidon 80
Filter: Filter Black box 100 s pumpom Stream 480 (maksimalni protok 440l/h)
Grijač: Grijač Tropico 100 W
Podloga: Vulkanit i na to +-8cm šljunka 1,5-2 mm (nisam našo 2-3 mm te boje)
Ukrasi: tri oblutka i jedan korjen (red-nešto wood, neznam kak se zove)
Bilje: Hygrophila corymbosa "limun", Cryptocoryne sp.(neka čudna, zeleno lišće kad je malo i smeđa kad je lišće staro), Cryptocoryne wendtii «brown», Cryptocoryne parva,Microsorum pterotopus 'Windelřv', Anubias barteri i javanska mahovina
Životinje: 6x Corydoras anaeus i 1x Ancistrus dolicopterus (mislim da je varijanta "jungle") i različiti puževi (došli sa biljem

)
I još samo nešto , imam nešto alga i mrlja od FFM jer sam lijen i neda mi se to izvana čistit
Trenutačno imam plan nabavit kozice i plutajuće bilje.