mislim da nema veze s prejedanjem... jer vec neko vrijeme ja na kuhanom grasku i ono... nije bas da ima nekakvih pretjeranih promjena... stvar je da od 6 skalara koje sam tamo uzeo, 2 su se prekobacila jako brzo, jednog nisam ni do akvarija donio vec je bio za otpis, a jedan je netragom nestao kad sam se vratio s godisnjeg i sad ovaj koji je po meni ocito alergican na nesto iz PPS-pro-a... jer cim to dodam pocne se ponasati jaaako cudno i prestane normalno plivati...
AKVARIJ:
- 120L,
- 26-27C,
- malo tvrdja voda, a nitrata bas i nema, tj. imam manjak fosfata (vidljivo iz biljaka)
- pokrenut prije 6-7mj
- cca mjesec dana poslije dosle prve ribice
- tjedno 25-35L
- naravno da usisavam dno
FILTER:
- vanjski - tetratec ex1200 - 1200L/Hh
- pa prije kojih mjesec i pol, mozda i vise, al pokusavam produzit period (u svojoj glavi

)
- dvije vrste spužve (s velikim i malim rupicama), keramika, biokugle
OSTALA OPREMA:
- ima panjeva, ali nema sluzi
- jbl 300W
- pumpa za zrak - nema
- CO2 sustav – diy - kvasac secer, al jos nekakvih tjedan-dva dok ne dodju dijelovi za boca sistem
- dodajem od kemije jedino PPS-pro i profito
- dodajem FFM kod zamjene vode
STANOVNICI:
- Skalari - 3+1 (jedan nesto stariji i 3 mala s tim da ovo +1 predstavlja tog munjenog)
- Ancistrusi - 2 zenke 1 muzjak - dosta mladi
- Cory pande - 12 komada - raznolika starost
- Sijamski algojed - 4 komada - par mjeseci (pa mislim da su jos mladi) i jedan odlazi uskoro, kod mene je privremeno
- Betta splendens - 1 muzjak i 1 zenka... nisam znao sta s njima, pa sam ih vratio u akvarij, stari su preko godinu dana
- Jabucari - 3 komada odrasli
- Svrdlasti - zilijun...
- pa procijeni ima li terorista... odgovor je NE
- hranjenje – dva puta dnevno... TetraMin complete i TetraMin Granules (ujutro jedno 09:00, navecer drugo 16:00)
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- pocela mi je propadat ludwigia, ali cini mi se da sad propadanje stagnira otkad sam poceo dodavati PPS-pro
- alge gotovo da su nestale, ostalo nesto malo, al stvarno malo na anubiasima
- nisam koristio nista protiv algi
- podloga JBL manado - pa nekakvih 8cm, negdje mrvicu vise, negdje manje...
- ne koristim nista u podlozi
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna - novi skalari - 4 komada navedena u proslim postovima
- promjena kvalitete vode - apsolutno nista
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - pise sve gore u postovima (riba kao da ne moze potonit, moze, al se mora jako potrudit)
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - nista
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - jede, ne skriva se (jedan mali crni koji je dosao kad i taj se skriva stalno u kutu i ima nekakav koncasti izmet, ali mislim da je to do prejedanja, bar sam dosad koliko imam iskustva sa skalarim skontao da je to do toga)
- kakav izmet imaju ribe (sve imaju normalno osim tog malog crnog, a ovog sto je zbunjen, nisam ni skontao bas da kaka)
- kad su se simptomi prvi puta uočili - cim je dosao iz trgovine
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - gorka sol, cesnjak, grasak
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? - 2 skalara iz iste trgovine
- stanje ostalih stanovnika - svi ostali sretni i zdravi