Hvala klinci generacijo...
A evo par slika kako sam obećao, sorry na kašnjenju, obuzela me groznica sadnje svega i svačega dok se još može.
Na slikama su uz Kohaku mužjaka ( star 10 mjeseci, 46 cm dug

!!!) te Showa ženku i mužjaka ( jednako stari, M 40cm, Ž 42cm) ribe koje sam dovezao lani iz Slovenije i koje su stare 2 god (male) odnosno 6 godina (velike), pa čisto da usporedite veličinu ali i boje i oznake.
Inače ovi japanci su ( bar su pod takve kupljeni) tategoi HQ koi. Kada sam ih naručivao htio sam ribe 40-45 cm velike jer sam se nadao da će biti starosti 2 godine i vjerojatno spremni ove godine i za mrijest jer je poznato da japanski koii ranije sazrijevaju.
Međutim, evo sam dobio nekakve šmrkavce koji će svakako morati još pričekati na prvi sex

.
U planu je kupiti matično jato ( 10-tak komada) isključivo high quality koia ( za sada gosanke skupina, eventualno shusui a na godinu ćemo vidjeti) jer želim kroz par godina imati 100tinjak komada kvalitetnih riba u svom ribnjaku.
Ako ih sam ne uzgojim i selektiram, gledano na cijenu kvalitetnih riba, nema šanse da to izvedem.
Iz tog razloga planiram izgraditi recirkulirajuće uzgajalište sa mrijestilištem za koi šarane gdje bi imao kompletnu kontrolu nad mriješćenjem, uzgojem , parametrima vode, hranjenjem, ...
Zadnjih par mjeseci se educiram u tom pravcu, nešto od opreme je već naručeno, posjetio sam i neka ribogojilišta i farme koia i riba općenito a planiram uskoro posjetiti i neke od sajmova u Europi koji se bave samo koiima.
Nadam se da ću i tamo pronaći ribicu-dvije sa kojima se vraćam kući ....
No evo par slika od ribica...
Ribice sa zadnje dvije slike idu u prodaju ...
Pozdrav