Nemam poklopac. Sada sam grijac postavio na 26 stupnjeva.
LAmpa je 45 W koja grije kopno.
Nije izlozena propuhu.I pokraj radiatora je tako da..
Imam termometar onaj kao toplomjer.i pokazuje temperaturu kao i grijac
Ako dizes temperaturu vode obavezno moras dignuti i temperaturu zraka inace bi mogao samo dodatno pogorsati stanje. Improviziraj nekakav poklopac za akvarij, npr. dijelove iznad kojih nije lampa pokrij plocom stiropora ili nekakvim tacnama kako bi u akvariju bilo sto toplije. Za sada dok nismo sigurni o cemu je tocno rijec bi bilo dobro dignuti temperaturu vode i na 28-29 stupnjeva (kada poklopis akvarij i osiguras temperaturu zraka 30-32 stupnja npr.). Po noci kada ugasis lampu pokrij vecinu akvarija da drzi temperaturu, ali ipak ostavi mali dio otvoren zbog ventilacije.
Halogenka od 50W na 25 cm bi trebala biti sasvim dovoljna, no dok ne izmjeris temperaturu zraka u akvariju ne mozes biti siguran. Neki pametniji savjet osim da preventivno utoplis kornjacu ti nazalost ne mozemo dati jer nisi opisao nikakve tipicne simptome koji bi mogli biti vezani za određenu bolest. Ako ti kornjaca ne postane aktivnija i ne pocne pokazivati interes za hranu kroz dan-dva nakon sto si joj podigao temperaturu vode na 29 stupnjeva savjetujem ti da je odvedes veterinaru. Imam informacije da ova veterinarska stanica iz Cakovca ima iskustva s lijecenjem gmazova:
LINKJavi ako uocis bilo sto neobicno poput otvaranja usta pod vodom, plivanja u koso, plutanja, izlaska bijele sluzi na usta, nadutosti (napuhanosti) tijela i sl.