Ja sam ti imao Salifert i Red Sea (njega i dan danas koristim). Kada sam radio usporedni test, pokazalo mi je se da su u 5-10% isti rezultati (ima neki moj post gdje sam pokazao usporedne rezultate saliferta i redsea jedno 5-6 testova).
Generalno kao sto ti je rekao Karlo, uzmi referentnu tekucinu i to je to (ovu tekucinu je generalno dobro uzeti da si siguran da ocitavas boje testova uredu).
To ti nije uredjaj ili nesto, nego to ti je tekucina s tocno specificiranim raznoraznim vrijednostima, KH, pH, No3, PO4, Ca, Mg i sl. I sad ti napravis test s tom tekucinom, ali ti vec unaprijed znas da je KH 8.6, i onda napravis test i ako dobijes nesto drugacije ili test nevalja, ili ti krivo ocitavas. Isto tako s ostalim testovima koji zezaju s bojom za ocitati. Recimo PO4 imao sam Saliferta, imao sam RedSea i na kraju koristim od D-D. Najbolji i najtocniji mi je se pokazao. I ljepo napravis test s tom ref. tekucinom recimo za PO4. I ti vec znas da je vrijednos 0.08 (npr.), i radis test i kada usporedjujes boje mozes pogledati sve, ali ti unaprijed znas da je to 0.08, tako da naucis koji je ton boje za tu vrijednost, i onda ubuduce kada budes radio test s svojim morem znati ces kako ocitati.
Eto valjda sam nesto pomogao