Pozdrav
Dakle M. balfouri ti je uz H. incei najpoznatija komunalna vrsta tarantula. To znači da bez problema može više jedinki živjeti u zajednici. Po mojem iskustvu ( a i nekih kolega koji ih također imaju u svojoj kolekciji ) ova vrsta tarantule puno bolje napreduje (raste) kad ih je više u terariju nego kad je jedan sam . Ja ih imam 4 komada u svojoj zajednici.
Jako se povezani npr. kad je hranjenje onaj koji prvi otkrije hranu neće se baciti na klopu nego će `javiti´ ostatku kolonije da je našao hranu pa će svi gladni u tom trenutku izaći van i jesti
Ova vrsta tarantula spada među kopače tako da ih nećeš baš često viđati `vani´ . Uglavnom ćeš ih vidjeti kad je hranjenje ili po noći kad znaju izaći van protegnut noge.
Veličina : Odrasle ženke znaju narasti oko 15-17 cm
Temperatura i vlaga : Potrebna temperatura je kao za više manje sve ostale tarantule ( 20 - 25°C ) mada će ova vrsta dobro podnjeti i `niže´ temperature ( 16 - 17°C ) jer su takve temperature znaju biti i u njihovom prirodnom staništu ( otok Socotra u Jemenu) . Vlagu zahtjevaju minimalnu. Ja svojima jednom u 3 mjeseca mrvicu navlažim jedan kut , ali stvarno minimalno.
Ponašanje : Iz svog iskustva ne mogu reći da je neka pretjerano agresivna vrsta. Čim osjeti neke vibracije oko terarija pobjeći će u rupu . Opet s druge strane frend koji ima samo jednoga kaže da je njegov lud i agresivan 100 na sat. Tako da sve zavisi od jedinke do jedinke (al njegov je sam u terariju pa možda i zbog toga je tak zločest jer mu fali društvo)
Veličina terarija : To ti je sve relativno , sve zavisi koliki koliko ih planiraš imati u koloniji , važno je da im staviš 15-ak cm visoku podlogu treseta da mogu kopati i neku hrastovu koru i ubrzo će sve biti prekriveno paučinom i tunelima koje će prokopati i isplesti jer pletu / grade ko blesavi.
Nadam se da ti je to dosta za početak ako imaš još kakvih pitanja slobodno pitaj