Pozdrav svima!
Nedavno sam nabavio akvarij od 200l i jedan od 100l, sve to stoji na masivnom drvenom postolju. Želio bih u tom većem akvariju držati Malawi mbuna ciklide, interesira me sve, na forumu sam nešto naučio. Pošto sam iz Velike Gorice želio bih da se neko javi iz mojeg grada, zbog savjeta o ribama, biljkama i sve ostalo što ide uz tu temu. Čekam stijenu za pozadinu, stići će za 2 do 3 dana, pa mogu pristupiti uređenju akvarijuma i cikliranju. Što se tiče uređenja dobro bi mi došla pomoć i savjeti. Pošto bih u akvarij uz ciklide stavio 1 do 2 grupe biljaka, čitam na forumu da anubiasi mogu preživjet s ciklidima dal mi neko može savjetovati dal to stvarno mogu, zatim mislim staviti i pokoji panj drvo, a isto tako čitam da drvo s ciklidima ne ide da povećava pH vrijednost vode u tolikoj mjeri da to tim ribama ne odgovara. Ako je to istina neću od toga ništa staviti, al nekako mi to sve podiže akvarij. Što se tiče kvalitete vode za ciklide, čitam da ova naša voda iz pipe im odgovara. Pripremam se za to polako oko 3 mjeseca. Nabavio sam vanjski filter tetratec 700 ex polovni, podlogu, kamenja imam i previše, pune dvije torbe, pumpu, grijače za oba akvarija kao i vanjske filtere za ovaj manji koji bi služio kao karantena i odvajanje eventualno mladunaca ako ih uspijem izmrjestiti, čitam da nije baš tak teško. Od riba bih držao neke mirnije dolične za početnika i to tri vrste. Stupio sam u kontakt s jednim čovjekom iz Slavonskog Broda od njega sam u 10 min razgovora više naučio nego na forumu za mjesec dana, u razgovoru me pitao dal poznam nekog iz Velike Gorice koji se bavi uzgojem i drži ciklide, naravno ne znam nikoga, pošto sam početnik u tome, i pripomenuo mi da su od njega neki iz Velike Gorice nabavljali ribe. Znači ima vas. Na forumu ima toliko tema da se jednostavno izgubim. Više vrijedi razgovor uz kavu s nekim iskusnijim u tome nego da tražim mjesecima po raznim forumima.
Velikogorički ciklidaši molim vas da mi se javite s pokojim savjetom, eventualno se nađemo i popijemo kavu.
Pozdrav!