hvala na komentarima

@ Pepi: definitivno ostaje popuniti mahovinom ovaj krajnji lijevi dio, ali čekam da se razraste po onom velikom kamenu desno pa da je nakon šišanja postavim mahovine na manje kamenje i umetnem u lijevi kut pri dnu. Nisam siguran što si mislio s tamno crnom pozadinom??? već je crna pozadina od prije, jesi li mislio da za finalnu postavim iza neko svjetlo ?
Mislim da još imam par stvari za napraviti a najviše me muči desni dio. Tu imam priličnu dilemu: nekako me vuče da pribavim još dragon stona i podignem neku 'obalu' i tamo, a opet, ovaj veliki dominantni kamen desno od sredine akvarija mi to možda ne trpi …
1. Ovaj veliki nasad pogostemona u sredini bi ipak malo prorijedio i umetnuo nešto mahovine.
2. Na desnoj strani treba umetnuti još nekoliko kamenčića (onako razbacanih) mahovinom.
3. Uz stražnje staklo, lijevo, na onoj kosini blizu Ammanie možda neke manje kamenčiće s mahovinom također.
Eto, to su mi trenutne dileme. Btw, oborio sam postupno (kroz tri tjedna) karbonatnu tvrdoću s 11 dH na 5 dH. Doveo u red omjer Ca:Mg (kod nas je omjer u vodovodu 7,3 : 1,0 a optimalan je 3,3 : 1,0 pa je eto i to sada dovršeno…
Ono što je zanimljivo: ako se usporede slike od ranije, kamenje (pogotovo ovo na desnoj polovici akvarija) se bez ikakvih intervencija očistilo od algi.
Ako netko ima volje prokomentirati ove moje maštarije i planove o skorim intervencijama … hvala unaprijed