Evo malo novosti i mojih iskustva do sada
Sakura red SS su se najbolje pokazale do sada,najmanje uginuca i za sad je jedna noseca ženka,jednoj se kroz oklop vidi povece sedlo i nju cekam kroz koji dan da se presvuce pa da spusti jaja
Uglavnom jako sam zadovoljan sa njima na kraju,u pocetku su bile dosta lose obojane sto valjda zbog stresa i promjene vode,ali sad se boja fino vratila,tako da sam zadivljen kako su ispale
Sto se tice boje mislim da cu ih sa vremenom razdvojiti u dvije grupe,jedne bas imaju crvenu boju,dok druge iako crvene imaju neku krem nijansku sto mi se jos vise sviđa
Orange Sakura su prekrasne,i kad su stigle sam se odmah zaljubio u njih
Neke su malo više žute dok su neke bas narančaste,mislim cu selekcijom polako izbaciti sve žuto i pojacati narančastu boju
Kod njih sam napravio vecu gresku sa pretjeranim hranjenjem,sto je rezultiralo padom kvalitete vode i neke su se prevrnule.
One su u vrlo kratkom roku doživjele previše promjena i šoka nastale dugim putovanjem i smrzavanjem,pa su bile kog kolege Noktopusa preko tjedan dana i navikle se na njegovu vodu,pa onda došle kod mene,i onda još moja nepaznja sa previse hrane,dobro je da ih još i imam

Ali naruceno ih je sad jos 10 komada da im popravimo brojcano stanje

Blue Dream aaaaaaah
Prekrasne kozice koje su me bas razveselile ali i donijele najvecu brigu
Pocetak je bio prekrasan,uginula je samo jedna u prvih par dana dok su ostale izgledale fenomenalno
I to je potrajalo neki mjesec dana i onda je krenulo ugibanje,jedna po jedna su blijedile,postajale nepomicne i na kraju ugibale
Pokusao sam svasta ali jednostavno nije bilo pomoci,jednu sam uspio odrzati na životu cak tjedan dana ali na kraju je i ona uginula
Na kraju sam našao na nekom njemackom forumu da je to neka infekcija ili tako nešto i da je ta pošiljka tih kozica bila jako losa sa velikom smrtnoscu
Meni je ostala prekrasna ženka koja sada nosi sigurno preko 15 jaja,danas joj je 12 dan i nadam se da ce izdrzati do kraja
Uz nju mi je ostao jedan prekrasni muzijak koji je i otac tim jajima
Njih dvoje izgledaju savrseno,kad usporedim njih i one sto su uginuli,ovi dvoje su se razvili u odrasle spolno zrele koze dok su oni za isto to vrijeme bili neznatno narasli i na kraju uginuli
Njemcu sam prilikom narudžbe sada napomenuo da mi je prodao bolesne koze i da to nije uredu,također sam mu rekao da su uginule sve,pa bi bio red da se iskupi sa novi 10 komada

Usput Venom tvoja ženka rili koze mi je ostavila par paketica koji su se dugo skrivali u spužvi i po akvariju,ali sad su fino vidljivi i znam šta su

Njih cu sutra slika zajedno sa blue dream mamom i oragne sakurama koje su me zeznule i odnjele hranu dalje u akvarij di ne mogu sa mobitelom dobiti nikakvu kvalitetnu sliku
A sad malo slikica

1. slika tata u novom odijelu
2. slika staro odijelo i mala rili koza
3. slika u sredini noseca mama,desno se vidi ženka sa ogromnim sedlom,dok su sa lijeve strane te crvene sa krem bojom
4. slika malo mahovine i krem koza zguza

Slikano je sa mobitelom,ali tesko je dobiti kvalitetnu sliku sa lošim mobitelom uz jos lošiju rasvjetu