Nadam se da se SMRTNIK nece ljutiti sto postavljam svoje pitanje u njegovu temu, da ne bi otvarao novu temu; primjetio sam da mi se do sada samo kod caeruleusa i to kod zeki, ovo je drugi put, desi da jednostavno prestanu jesti, zainteresovane su za hranu i uzimaju je ali je ispljunu, ja to primjetim tek kada vidim da su pocele mrsati, jer imam 18 caeruleusa pa je tesko upratiti kako se svaki hrani.. Nakon sto ribu izdvojim neko vrijeme i dajem drugu vrstu hrane (inace dajem JBL Malawi- listice), tvrđe konzistencije da se postepeno pocinju debljati, ali jako sporo, vecinu hrane opet ispljunu, da bi opet kada ih prebacim na listice prestale da jedu.. Neko mi je prosli put napisao da bi mogao biti bloat cini mi se i da koristim metronidazol, pa ako je ista situacija da mi neko objasni kakva je procedura, kolika je dozaza i da li bolesnu ribu samo povremeno tretiram lijekom ili je konstantno u toj vodi? Je li moguce da se ovo desava nakon mrijesta, jer su u pitanju mlade zenke na nekih 5- 6 cm duzine?