Srpanj 04, 2025, 19:36:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Polu biotop - pitanja za pocetnika !  (Posjeta: 1484 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Polu biotop - pitanja za pocetnika !
« u: Studeni 05, 2013, 11:53:32 prijepodne »
Evo planiram mjenjati postav i zamislio sam nesto "polu" biotopski napraviti , imam vec grane od loze koje su pripremljenje i trebam ih jos samo "nagovoriti" da potonu :D .
Skicu imam vec sam sve zamislio a pokusati cu kopirati malo amazonu sa granama sitnim pijeskom i ponesto kamenja .
E sad pitanja , koju granulaciju pijeska mi preporucate , ja sam mislio nesto skroz sitno i onako poslozio bih kamenja da vire iz pijeska onako ne previse .
Citao sam da se u pijesku nakupljaju odn. stvaraju rupe u kojima nastaju plinovi pa me zanima kako da to rjesim , mozda svrdlastima ?
Od riba si mislim 10x corydoras aeneusa , 10x corydoras sterbai , 6 otocinculsa , 2 ancitrusa , 2 Helene , jato od 20 Rhodostomusa i 20 Neonki , iako se mislim samo 1 jato od recimo 40tak neonki . To bi bilo to od riba e sad da li je to previse na 200L akvarij ? I zanima me da li ce pijesak smetati odredenim ribama dna jer je "sitan" i sto bih mogao staviti od biljnih vrsta . Nesto jednostavno a recimo "biotopski" neko plutajuce ili nesto sto se veze za drvo jer ne planiram postavljati podlogu hranjivu ?

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Polu biotop - pitanja za pocetnika !
« Odgovori #1 u: Studeni 06, 2013, 21:06:07 poslijepodne »
Nitko nezna odgovore  :'(

Offline Jakov123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #2 u: Studeni 06, 2013, 21:18:33 poslijepodne »
granulaciju sam odaberes,za ove rupe prvi put cujem al ce ti coryi kopat po pijesku i ne smeta im mala granulacija samo se preporuca za njih da nebudu ostri kamencici jer mogu ostetit brkice  :)

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #3 u: Studeni 06, 2013, 21:34:48 poslijepodne »
Jakov123 hvala , a koje bilje mi preporucas/te mozda limnobium kao plutajuci a za u akvarij nesto jednostavno sto netreba podlogu a opet "biotopski"

Offline Jakov123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #4 u: Studeni 06, 2013, 22:08:25 poslijepodne »
Jakov123 hvala , a koje bilje mi preporucas/te mozda limnobium kao plutajuci a za u akvarij nesto jednostavno sto netreba podlogu a opet "biotopski"
preporucas  :D evo naso neki link,imas bilje neko navedeno- http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=3604